Breaking News

Kulcsfontosságú lehet Harry és Meghan perében A szabadság nyomában kötet

Időnként nem csak magára a könyvre, hanem a könyv történetére és a könyv körüli történésekre is érdemes odafigyelni.

Nem is olyan régen írtam én is értékelést a Harry és Meghan kötődésű A szabadság nyomában kötetről, aminek az írásában a páros a hivatalos kommunikáció szerint nem vett részt.




Viszont a könyvet olvasva ezt nagyon nehéz elhinni - erről már írtam az értékelésemben is. Olyan személyes részletekről lehet olvasni a könyvről, mint hogy bizonyos helyzetekben mit éreztek, miről beszélgettek a Királynővel privát audiencián, mit ittak a randijukon vagy épp hova járt pisilni Meghan Afrikában. 

A levegőben már régóta benne van, hogy ilyen részletek mellett legalábbis gyanús, hogy némi közük azért volt a kötethez. Erre mutathat az a tény is, hogy Harry és Meghan előszeretettel perelnek be kb. bárkit, ha kihasználva érzik magukat - jelenleg is tart a perük több pletykalappal és fotóssal. A szabadság nyomában írói ellen viszont semmilyen megnyilvánulásukban nem emeltek szót. 

Ez viszont most rosszul jöhet nekik.

A Mail on Sunday elleni perükben ugyanis a bíró úgy döntött, a lapkiadó használhatja önmaga védelmére A szabadság nyomában kötetet. A hercegi pár újfent tagadta, hogy közük lenne a könyvhöz, de az, hogy a perben használhatják, azt is jelenti, hogy hamarosan valóban kiderülhet, mennyi igazság van a könyvben és egy-egy állításnak ki is volt a forrása valójában. 

Egyébként a Mail on Sundayt amiatt perli a pár, mert korábban lehoztak részleteket a levélből, amelyet Meghan az édesapjának írt. A Mail on Sunday azzal védekezik, hogy a körülmények tükrében Meghan nem számíthatott a magánélete tiszteletben tartására, főképp mivel a levelet is annak tudatában írta, hogy az majd valamikor nyilvánosságra fog kerülni. (Ha esetleg valaki lemaradt, ez az után történt, hogy Meghan apjáról bebizonyosodott, hogy nyilatkozott több újságnak is, illetve beállított paparazzi fotók is készültek róla.)

Nincsenek megjegyzések