Breaking News

Bridgerton családfa könyvcímekkel - avagy ilyen sorrendben olvasd a Bridgerton könyveket!




Látom, hogy sokan vagytok, akik A Bridgerton család Netflix sorozat első évada után elolvasnátok a könyveket, vagy csak egyszerűen kíváncsiak vagytok, kedvenc szereplőitek története konkrétan melyik könyvben bontakozik ki.

Szóval csapjunk is bele, jöjjenek a válaszok!

Julia Quinn oldalán található egy király családfa, csakhogy az tartalmazza a párosításokat is, így némileg spoileres - ezért most készítettem egy magyar változatot abból, amiben nem szerepelnek a párosítások, csak a Bridgerton gyerekek és a könyveik.

Ez egyrészt érdekesség, hiszen ott vannak a születési dátumok is, így könnyű kiszámolni, pontosan hány év különbség van az egyes gyerekek között. 

Másrészt segítséget nyújthat az olvasásban, ugyanis az egyes Bridgerton gyerekek neve alatt megtaláljátok, melyik az ő könyvük és az hányadik kötet.

Mint látható, nem a gyerekek szerinti sorrendben halad a történet.

Felmerülhet a kérdés, muszáj-e sorban olvasni a könyveket.

A válasz: nem, nem muszáj. Mindegyik Julia Quinn kötet olvasható önálló könyvként is, hiába sorozat része - ez mondjuk a történelmi romantikusok többségénél így szokott lenni. Viszont mivel egy családról beszélünk, természetesen a gyerekek megjelennek egymás könyveiben, így láthatjuk őket a párjukkal - ha pedig nem sorrendben olvasod a könyveket, ez spoileres lehet, egyrészt a párosokra, másrészt például Lady Whistledown kilétére vonatkozóan. 
Ha ez nem zavar, akkor bátran olvashatod összevissza is a könyveket, semmi értelemzavaró hivatkozás nincs benne, de nyilván sorban haladva teljesebb a kép és úgy jön át minden kapcsolat és utalás. 

És akkor következzen a családfa!




Tehát a könyvek sorban:

1. A herceg és én - Daphne
2. A vikomt, aki engem szeretett - Anthony
3. Tisztességes ajánlat - Benedict
4. Mr. Bridgerton csábítása - Colin
5. Sir Phillipnek szeretettel - Eloise
6. Rossz kor - Francesca
7. Csókja megmondja - Hyacinth
8. Esküvő lesz - Gregory

Nincsenek megjegyzések