Breaking News

Észrevettétek ezt a finom utalást Whistledown személyére?

Mielőtt ezt a bejegyzést elkezdenétek olvasni, mindenképp figyelmeztetnem kell titeket: ha még nem láttátok végig a Bridgerton család sorozat első évadát, vagy nem olvastátok legalább az első 4 könyvet, ne olvassatok tovább, mert ebben az esetben spoileres nektek a bejegyzés!




És akkor csapjunk is bele!

A Netflix sorozata elég megkérdőjelezhető módon kezeli a történelmi hitelességet, ide értve a zenéket, hajakat, történelmi tényeket és kb. minden ilyesmit. Láthatóan ez teljesen tudatos döntés, ami hol jobban, hol - szerintem - kevésbé működik.

Mindenesetre a részletekre azért odafigyelnek, és jó néhány olyan kisebb-nagyobb utalás bújik meg a sorozatban, amit azok értenek igazán, akik olvasták már a könyveket. Ilyen például az állandóan felbukkanó darázs, ilyen apró, de kedves részlet az akác, kicsit nagyobb Sir Phillip meglepő felbukkanása...

És van egy ilyen Whistledown kapcsán is, amit amikor észrevettem, nagyon jót mosolyogtam.

A sorozat elég sokáig titokban tartja Whistledown kilétét, pedig Eloise nyomozása miatt erre a szálra jóval nagyobb hangsúly kerül, mint a könyvekben. De még így is, igazán meglepő módon leleplezik a szerző kilétét.

Ez két okból is meglepő: egyrészt mert a könyvekben is csak később derül ki, másrészt mert a hasonló rejtélyekkel operáló sorozatokban jellemzően nagyon hosszan lebegtetik ezt a rejtélyt, gondoljunk csak a Gossip Girl vagy a Pretty Little Liars sorozatokra.

Na de kicsit előrerohantam, ugyanis az apró részletekről beszéltem eredetileg. És vicces módon Whistledown személye kapcsán is elrejtettek egy apró utalást, amit biztosan nem vettem volna észre, ha nem tudom alapvetően is, ki a szerző. 

Az első évad hatodik részében Penelope döntésre jut azzal kapcsolatban, hogyan kezeli ezt az egész Marina-Colin kérdést. Végül arra is elszánja magát, hogy beszél Colinnal.

Ezen a ponton egy rózsaszín ruhát visel, aminek a díszítése... nos, gondolhatnánk, hogy egyszerűen tollakat látunk, de ha jobban megnézzük, akkor ezek igazából pennák.




Pen általában valamilyen virágos mintában látható, szinte mindig valamilyen sárgás vagy minimum extrém módon túldíszített ruhában.

Itt viszont egy Lady Featherington ízléséhez képest visszafogott ruhában látható, ami sokkal jobban passzol Penelope személyiségéhez. És ott vannak a tollak, vagyis pennák a ruhán - pontosan akkor, amikor Penelope előáll egyfajta igazsággal Colin előtt, már ami Marinát illeti.

Véletlen lenne? Abszolút lehetséges. Én mindenesetre jót mosolyogtam, amikor észrevettem a ruha díszítését.

Nincsenek megjegyzések