Breaking News

Film készült a Maxim Kiadó regényéből!

Elkeltek a The King's Daughter, vagyis A király lánya című film amerikai jogai. Nem hallottatok még róla?

Pedig tele van ismert színészekkel: Pierce Brosnan, William Hurt és Kaya Scodelario is szerepelnek benne, a narrátor pedig nem más, mint Julie Andrews!A filmet Versaillesban forgatták, és bár a cím így nem feltétlenül cseng ismerősen, egy adaptációról van szó. A történet alapját ugyanis Vonda N. McIntyre A ​nap és a hold dala című regénye adta, ami nálunk gyönyörű borítóval a Maxim Kiadónál jelent meg.

Magyar bemutatóról nem tudok, de hátha kiköt valahol, ahol mi is meg tudjuk nézni.
A könyv fülszövege:

A ​17. századi Franciaországban járunk, ahol éppen XIV. Lajos uralkodik színpompás és lobogó ambícióival. Ő úgy gondolja, hogy a jólét és a szépség áll mindenek felett; a kegyetlenség a frivolságból fakad; a tudomány és az alkímia pedig összeférhetetlen. A Tükrök Termétől kezdve a Versailles-i kastély elbogarasodott padlásáig mindenütt udvaroncok hada próbálja kielégíteni a király vágyait, vagyonokat és szabályokat elpazarolva és sutba vetve, testvéri kapcsolatokat feláldozva ezzel.
Mindezek ellenére uralkodása 15. évére XIV. Lajos a nyugati világ egyik legerősebb birodalmává változtatta Franciaországot. Egy dolog nem változott: a király határtalan vágyakozása a dicsőségre. Egy túlontúl merész ötletként a király elküldte filozófusát egy expedícióra, amely során a halhatatlanság forrását kell felkutatnia – mely talán csak a ritka, mitikus tengeri szörnyeknél található meg. Az ország, Isten és a király dicsőségére, Yves de la Croix atya visszatér a kincsével: egy nehéz, jéggel megpakolt csomaggal… és egy tállal, amiben egy sikítozó lény van foglyul ejtve.

Nincsenek megjegyzések