Breaking News

Ismerd meg jobban Félig Fej Nélküli Nicket!




Ahogyan talán sokan emlékeztek is rá Nick kinyúlásnapi partijáról, Félig Fej Nélküli Nick pontosan Halloween napján halt meg.

Így arra gondoltam, ma foglalkozzunk vele kicsit behatóbban!

Nicket egy barátságos, bár némiképp körülményes és a formaságokat rendkívüli módon kedvelő szellemként ismerhetjük meg a Harry Potter könyvekből. Talán ő az a szellem, akit a legtöbbször láthatunk, nem véletlenül, hiszen a Griffendél ház szelleme.

De hogyan jutott el idáig?

Sir Nicholas de Mimsy-Porpington pontos születési dátumát nem ismerjük, annyi viszont bizonyos, hogy a Mimsy-Porpingtonok nemes családjába született, valamikor a 15. században. 

Amikor 11 éves lett, ő is útnak indul a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolába, ahol a Griffendél házba került. 

Felnőtt korában nem zárkózott el a mugliktól, VII. Henrik király udvarában lovaggá is ütötték.




1492 októberében találkozott Lady Grieve-vel, akinek - jó lovag révén - segítségére akart lenni, és kiegyenesíteni a ferde fogait. Sajnos a dolog rosszul sült el: a varázslat nem sikerült, és a fogjavítás helyett sajnos egy nagy agyart növesztett a hölgyre. 

Ezután rögtön őrizetbe vették és halálra ítélték. Sajnos nem volt akkora szerencsére, mint sok más boszorkánynak és varázslónak, akik simán megúszták a halálbüntetést, ugyanis Sir Nicholastól elkobozták a pálcáját, így pedig nem tudott varázsolni. 

Az történt vele, ami minden halálraítélt rémálma: a hóhér bárdja nem volt elég éles, így pedig nem halt bele rögtön az első csapásba - sőt, negyvenötször sújtottak le rá, mire valóban életét veszítette - de még ezzel sem sikerült teljesen leválasztani a fejét a testéről, így lett Félig - vagyis az angolban helyen kicsit pontosabban - Fej Nélküli Nick. 

Nicholas végül úgy döntött, szellemként az élők között marad, ahelyett, hogy továbblépne, mert saját bevallása szerint túlságosan félt a haláltól. 

Nincsenek megjegyzések