Breaking News

Olvashatjuk és nézhetjük is a héten Az utolsó párbajt




Jövő héten debütál a magyar mozikban Az utolsó párbaj, amit sokan Oscar-esélyesként is emlegetnek, leginkább az alakítások kapcsán.

A filmet Ridley Scott rendezte, a főbb szerepekben Matt Damon, Adam Driver, Jodie Comer és Ben Affleck láthatóak.

A sztori alapjául szolgáló könyv pedig már meg is jelent a Gabo Kiadó gondozásában, a film egyik menő poszterével a borítón.


 

Fülszöveg:

A Carrouges–Le Gris viszály a francia történelem egyik legtöbbet vizsgált mozzanata. Eric Jager mélyreható kutatómunkára támaszkodva mutatja be az istenítélet különös, barbár, ám mégis szabályozott középkori szokását.
Az utolsó párbajban nemcsak magáról az összecsapásról, de a százéves háborúról, a középkori jogról és a nők helyzetéről is képet kapunk. A történetet Jager könyve nyomán Ridley Scott (Gladiátor, Mennyei királyság) dolgozta fel erőteljes, nagyszabású mozifilmjében.

A film Port.hu leírása:

A négyszeres Oscar-jelölt Ridley Scott rendezésében készült, megtörtént eseményeket feldolgozó Az utolsó párbaj izgalmas történet árulásról és bosszúról a 14. századi Franciaországban, ahol a nőknek az elnyomott szerepe jut. Jean de Carrouges (az Oscar-díjas Matt Damon) és Jacques Le Gris (a kétszeres Oscar-jelölt Adam Driver) két viszálykodó, nemesi születésű úr, akiknek sérelmeit csak egy halálig tartó párbaj orvosolhatja. A további szerepekben az Emmy-díjas Jodie Comer és az Oscar-díjas Ben Affleck láthatók.





A film előzetese:

Nincsenek megjegyzések