Breaking News

Rupi Kaur rajongóinak újabb falat: itt van Atticus első magyar verseskötetének magyar fülszövege és borítója!

Az Arany Pöttyös sorozatba nem csak Rupi Kaur új verseskötete érkezik a közeljövőben, hanem egy másik Insta költő is bemutatkozik itthon: Atticus Poetry. Jelenleg 1,6 millió követőjével osztja meg verseit az Instagram oldalán, és több kötete is megjelent már. 

Nem véletlen a furcsa név: a költő személye ismeretlen, még azt sem tudjuk, hogy férfi vagy nő - bár 2021-ben egy vele dolgozó névtelen forrás úgy nyilatkozott, nő.

Saját állítása szerint a fő inspirációt kedvenc írói-költői jelentik a számára: Walt Whitman, Charles Bukowski, Jack Kerouac, Lord Byron, Sylvia Plath és Maya Angelou.

Verseiből idézett már Karlie Kloss, Alicia Keys, Emma Roberts, a The Chainsmokers, a Maroon 5, Rachel Bilson és Cody Simpson. 

2021 áprilisában Atticus egy versfelolvasás keretében együtt dolgozott Margaret Atwooddal is!


A Könyvmolyképző oldalára már felkerült az első magyarul megjelenő kötete magyar fülszövege és borítója is!





Fülszöveg:

A kötet lélekig ható őszinteséggel, ugyanakkor romantikus hevülettel ragadja meg az élet legapróbb és legnagyobb pillanatait: az első pillantást egy ébredő szerelemnél; egy késő esti kocsiút élményét, amikor az ember együtt énekel az autórádióval; a női lélek magával ragadó szertelen boldogságát; egy pohár whisky jóleső örömét. Atticus az élet, illetve a szerelem legfelszabadítóbb magasságait és legszívszorítóbb mélységeit mutatja be – a maguk nyers, átélhető valójában, rövid sorokba sűrítve. Szavai kitörölhetetlen nyomot hagynak bennünk, és felébresztik a kaland utáni vágyat.

„Rendkívül inspiráló… Ha szereted a döbbenetesen jó dolgokat,
Atticus pont neked való.” – Teen Vogue

„Atticus afféle minimalista művész. A jelzőkkel és a leírásokkal
csínján bánik, főképp a szerelemről ír, a szomorúságról
– és a naplementékről.” – The Guardian

„Atticus az Instagramon már szenzációs
sikereket ért el a verseivel. A szövegek rövidek,
de nagy kifejezőerővel bírnak, garantáltan
felébresztik a benned szunnyadó érzelmeket.”
– Justine Magazine

Nincsenek megjegyzések