Breaking News

Évértékelés #1 / Célkitűzések 2021-re - Megvalósultak?




Idén január elején összeírtam egy sor célkitűzést - részben az olvasásaim, részben a blog kapcsán. 

Gondoltam, kezdjük azzal az évértékelést, hogy ezeket előveszem, és megnézzük, mennyire sikerült megvalósítani. (Spoiler: nem nagyon. De tanulságként fogom fel, hogy ezeket jobban szem előtt tartsam, hogy 2022-ben egy-két kivétellel ne csak akkor jussanak majd eszembe a célkitűzézek, amikor évet értékelek.)

A tavalyi bejegyzést teljes hosszában, magyarázatokkal ide kattintva olvashatjátok, én most csak a címszavak mentén fogok értékelni, nem idézem be az ottani magyarázatokat.


Az olvasás kapcsán ezek a célkitűzéseim voltak:

- Minden nap olvasni. 

Sajnos ez elég nagy kudarc. Nem sikerült minden nap olvasnám. Az év elején még eléggé próbálkoztam, de be kell látnom, hogy bőven vannak olyan időszakok az életemben, amikor háttérbe szorul az olvasás. Ezzel együtt persze tudom, hogy negyed óra olvasás simán beleférne bármelyik napomba - viszont elég nagy önismereti felfedezés volt a részemről, hogy ezeket a negyed órákat azért sem tartom, mert szeretem egy-két szuszra elolvasni a könyveket, rettentően idegesít mostanában, ha félre kell tennem a könyveket. És míg a negyed óra simán megy, azért egy fél (vagy egész) könyv elolvasása nehezebben illeszthető be minden napba.

- Több könyvet elolvasni, mint 2020-ban, de minimum 50.

Siker! Ezt a pontot bizony sikerült teljesítenem, még nem is sokkal szárnyaltam túl a 2020-as számokat. Ennél pontosabbat még nem írok - egyrészt benne lesz az összefoglaló bejegyzésben, másrészt még nincs itt az év vége, és mivel szabin leszek, remélem, egy-két könyvet még el fogok olvasni idén.

- Megkezdett sorozatok lezárása. 

Ez csúfos kudarc. Két sorozatot sikerült lezárnom idén: az egyik újraolvasással is párosult, mivel egy régebben olvasott, angol nyelvű NA sorozatról van szó, a másik pedig egy Julia Quinn duológia, ami - valljuk be - nem volt akkora kihívás. 
Idén jobbára standalone vagy legalábbis önállóan is olvasható könyveket fogyasztottam, ez viszont már kevésbé lep meg. Nem nagyon volt időm arra, hogy komoly kutatásokat folytassak arról, mik történtek az előző könyvekben, és új sorozatokat se nagyon indítottam, pontosan azért, mert sok olyan megkezdett szériám van, amiknél sajnos majd csak úgy fogom tudni lezárni őket, ha újraolvasók akár 5-6 könyvet - szeretném ezt a melót a jövőben minél inkább megspórolni.

- Régóta olvasatlanul a polcon ülő könyvek olvasása. 

Ez sem túl sikeres projekt, de azért legalább két ilyen könyvet elolvastam - tudom, nem sok, de mégis valami, nem igaz?

- Újraolvasások számon tartása. 

Részben siker - én legalábbis igyekszem sikerként elkönyvelni, még ha az év második felére kicsit el is sikkadt a dolog, igaz, azért is, mert jobbára ugyanazokat olvastam újra, illetve kevesebb könyvet olvastam újra, mint az év első felében.
Mindenesetre a Moly újraolvasós polcom 2021-re megszületett és vezettem is, egy ideig nagyon lelkesen.



A blog kapcsán pedig ilyenek:


- Jobban tervezni. 

Nem tökéletes, de némi fejlődést azért észrevettem magamon. Vannak bizonyos típusbejegyzések Facebookon, amikkel elég jól terveztem előre, ráaádsul volt egy időszak, amikor voltak amolyan "tartalékposztjaim" is a blogra, ha esetleg a munka mellett épp nem tudnék frisset írni. 
De azért hozzá kell tenni, hol jobban, hol kevésbé működött - és összességében még bőven van hova fejlődnöm.

- Facebook oldal 30.000? 

SIKER! 
Valamikor év közepe táján értük el a 30.000 követőt Facebookon, most, decemberben pedig a 30.000 lájk is meglepett! 
Ez hatalmas eredmény, még ha úgy is éreztem, hogy az év második felében nagyon visszalassult a növekedés. Na de erről bővebben majd a statisztikázós bejegyzésben.

- Több Instagram fotó. 

Ez sajnos csúfos kudarc. Voltak ugyan fotóim Instagramon, de közel sem annyi, és közel sem olyan megkomponáltak, mint szerettem volna. Cserébe ősszel akadtam Insta sztorijaim, ami elég új terep nekem. Van hová fejlődni, no.

- Más közösségi média platfromok? 

Félig siker, de azért inkább mégsem.
Azzal, hogy a Forrás Rádióban vannak a Sorok között adások, már Spotifyon is megtalálhattok - igaz, nem saját csatornán, hanem az övéként, de azért mégis csak van új platformos hallgatnivaló minden második héten, nem igaz? :)
És vannak további terveim - sajnos leginkább azon múlik a megvalósulásuk, mennyi időm és energiám lesz.

Nincsenek megjegyzések