Breaking News

Jules Wake: Hóesés ​Notting Hillben {Értékelés}

Jules Wake: Hóesés ​Notting Hillben

Kiadó: Libri Kiadó    
Oldalszám: 428
Fordító: Bosnyák Gabriella
ISBN: 9789634337799 
Sorozat: -
Nézőpont: E/1
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,19)
Megrendelési link
Szórakoztató ​és szívmelengető karácsonyi románc.
Tökéletes olvasmány mindazoknak, akik szeretik a Hugh Grant-féle romantikus vígjátékokat.

A kedves és bohókás Viola Smith a Londoni Metropolitan Operatársulat zenekarában brácsázik, és a főnöke kérésére kénytelen segíteni az egyik Notting Hill-i iskolában a karácsonyi műsor összeállításában.
Nate Williams igazi Grincs: nem mondhatni, hogy fellelkesítené a közeledő karácsony gondolata. Ám mivel a kislánya, Grace a főszereplő az ünnepi műsorban, beadja a derekát, és segít Violának a szervezésben.
Viola és Nate között úgy szikrázik a levegő, mint a parázs a Portobello Road-i piacon a sült gesztenye alatt. És amikor Londonban havazni kezd, Viola és Nate azon kapják magukat, hogy csapdába estek. Ráadásul nem is egybe…

Húszévnyi PR-karrier után Jules Wake szakmát váltott, hogy több ideje és energiája legyen az írásra. Napközben egy általános iskolában dolgozik, éjjelente pedig romantikus történeteket ír – olyanokat, amilyeneket maga is mindig szívesen olvasott.




Az első mondat:


"- Muszáj volt ezt az izét pont ilyenkor magával hoznia?"

Véleményem


Nem tudom, ti hogy vagytok vele, én minden karácsony előtt elhatározom, hogy jó kis karácsonyi könyveket fogok olvasni - de nem akarom elkezdezni túl korán. Aztán addig húzom, hogy végül a sok-sok karácsonyi tennivaló közepette már nem nagyon van rá időm végül...

Most viszont sikerült!

A Hóesés ​Notting Hillben pontosan az a cuki karácsonyi könyv, amire az ember lánya egy nehéz sütögetős-ajándék után futkosós nap után vágyik. 

Engem már a nyitójelenet beszippantott, ami sok szempontból megadta az alaphangulatot is: főszereplőnk, Viola a Londoni Metropolitan Operatársulat zenekarában brácsázik, és épp a munkahelyére igyekszik, ami nem is olyan egyszerű. Summa summárom, megküzd a metróban egy kifejezetten kellemetlen utastárssal és a kapaszkodó csövével is, de mindennek van egy pozitív hozadéka is, ugyanis egy jó pasi a segítségére siet.

Na, nem kell megijedni, nem egy instant love storyba csöppenünk, innen még hosszú út vár Violára. De még milyen hosszú! 

Többek között azért is jó volt olvasni ezt a könyvet, mert a karácsonynak azt az oldalát is megmutatja, amit a legtöbb nő átél ilyenkor. A sorra az ember nyakába szakadó terheket. Nem elég a karácsonyi bevásárlás, mintha a balszerencse sújtaná, annyi extra tennivaló szakad a nyakába. Meg kell rendeznie egy iskolai betlehemi előadást, a szüleinek is a segítségére van szüksége, az unokatesói gyerekeit is pesztrálnia kellene, ráadásként pedig még bébiszittert is játszhat... Csak hogy néhány dolgot említsek anélkül, hogy nagyon spoilereznék.




Látjuk Violát rohangálni, veszekedni, az idegösszeomlás szélére sodródni... Ezzel együtt viszont imádtam, hogy megmutatja a karácsony gyönyörű oldalát is - Viola mindezekkel együtt sem mond le a nagyszerű karácsonyról, és meg is tapasztal sok olyasmit, ami igazán jóvá teszi ezt az időszakot. 

Szerencsére Viola igazi művész: képes sodródni az árral, kreatívan megoldja a váratlan feladatokat is, elképesztően energikus, és a szíve mindig viszi előre. Nagyon szerettem őt, igazából ennek a könyvnek kérdés nélkül ő a szíve-lelke. A romantikus sztorik nagy részében a szexi pasi visz mindent, és jó pasink itt is van, de számomra nem kérdés, hogy itt Viola volt a sztár. Le a kalappal előtte.

És igen, ahogy említettem, van egy szerelmi szálunk is, ami... nos, kissé bonyolult. Nem szeretnék spoilerezni, az viszont már a fülszövegből is kiderül, hogy Nate-nek, a főszereplő fickónak van egy lánya is. 

Így ez a románc nem az a mindent elsodró lendületű, erotikus jelenetekkel megtűzdelt szexi románc. Annaál sokkal lassabb, nyugodtabb, lassan kibontakozó és nehéz. De pont ettől annyira aranyos és annyira karácsonyi. Átjárja valami nyugalom és meghittség azokat a jeleneteket, amikor ők hárman együtt vannak, akármit csinálnak is. 

Itt-ott egy kis humor is belefért a történetbe egyébként, hogy kerek legyen minden.

Összességében azt mondanám, olyan volt ez a könyv, mintha egy jól megvalósított karácsonyi film: az ember belehuppan, és minden pórusából sugározza a karácsonyi hangulatot.

NAGYON AJÁNLOM


Köszönöm a könyvet a Libri Kiadónak!


U.i.: Ez a borító egyszerűen gyönyörű! És a kis csillagok ráadásul fényesek!

Nincsenek megjegyzések