Breaking News

Több elolvasott könyv, mint tavaly!

George Milton fotója a Pexels oldaláról


A napokban egy komment szekcióban részben már felmerült a téma, hogy sokkal kevesebb értékelés volt időn a blogon, mint az megszokott.

Ma viszont meglett a Moly szerint az 55. elolvasott (új) könyvem, így ebben a tekintetben már egy könyvvel előrébb járok, mint tavaly. (Oldalszámban még egy nagyon kicsit kevesebbet olvastam.)

Ennek kapcsán arra gondoltam, beszélgessünk kicsit a fránya számokról.


Nem fogok pontos statisztikákat hozni nektek, azt mindig év végén vagy év elején szoktam megtenni - és most is ezt tervezem.

De azért abban nem nagyon lehet vita, hogy ez az év nem az olvasás éve volt nálam - igaz, a tavalyi sem. A korábbi években egyáltalán nem okozott problémát az évi 100 könyv elolvasása, sőt... bőven-bőven fölötte jártam évekig. Időnként persze volt belőle hajtás - leginkább a határidőre olvasás, és nem az olvasás miatt -, de összességében nagyon szerettem. 

Viszont a számolgatásokkal és hasonlítgatásokkal az a probléma, hogy mindenki más élethelyzetben van, így nem reális a hasonlítgatás. 

Én szeretem figyelni ezeket a Moly statisztikákat. Ugyanis amellett, hogy frusztráló lehet, rettentően motiváló is. De arról is fontos beszélni, hogy nem kell rágörcsölni a számokra. 

Esélyem sincs rá, hogy meglegyen a korábban simán megugrott 100 könyv idén. Ahogy tavaly sem volt. De azzal együtt, hogy könyves blogger vagyok, van olyan, hogy nem minden jön ki úgy, ahogy az ember szeretné. 

Az 55-öt kevésnek érzem, ha a korábbi évekre, és arra a nagy halom könyvre gondolok, amik olvasatlanul ülnek a polcomon - hát még ha a listára, amiket még csak be se szereztem, de szívesen olvasnám.
 
Viszont soknak érzem, ha az évemre gondolok, és arra, hogy mennyi minden belefért 2021-be, és hogy milyen fárasztó év volt.


Ezt most csak azért gondoltam így leírni, mert azt hiszem, sokan nézegetik most hasonló érzésekkel a listájukat. Én örülök az 55 könyvnek, még ha nem is lehet villogni ezzel a számmal könyvmoly körökben - ha ti elégedettek vagytok a saját számotokkal, és jó könyveket olvastatok, akkor örüljetek ti is a sajátotoknak, függetlenül attól, hányszáz könyvet olvastak egyesek!

Nincsenek megjegyzések