Breaking News

Újra kiadja az Agave a Vámpírakadémia sorozatot!




Azt hiszem, aki már régóta követi a blogomat, tudja, hogy állok a Vámpírakadémia sorozattal: imádom, és nagyon szomorú vagyok, hogy elkallódott és nem lett nagyobb siker. (Ennek rengeteg oka van, most nem szeretnék újra belemenni.)

Az Agave Kiadó most viszont elárulta, terveik között szerepel a sorozat új kiadása! 


Dolgozunk nem egy sorozatunk felújításán is, azonban jó eséllyel ezek csak 2023-ban jelenhetnek meg: Dan Simmons Hyperion-könyvei és Richelle Mead Vámpírakadémia-sorozata a terveink közt szerepel, de lehet, hogy még bővítjük mással is a listát majd. 


Nagyon örülök a hírnek, és remélem, hogy ezúttal a könyvhöz méltó borítót kaphat a széria a borzalmas eredeti magyar borító, és a szintén szerencsétlenül sikerült filmes borító után. A kiadó mostani borítói nagyon szépek, szóval azt hiszem, nem ok nélkül merek reménykedni.

Az eredeti borítók



Az új kiadás apropója természetesen nagy eséllyel a készülő Vámpírakadémia sorozat, amit jelenleg is forgatnak. A sorozat szereplőinek listáját itt nézhetitek meg.

És talán-talán végre eljutunk a Vérvonalak sorozat magyar kiadásáig is... De tudom, ezzel nagyon előreszaladok.


Egyébként az Agave nem csak ezt árulta el a jövő évi tervekkel kapcsolatban:

Ezzel pedig eljutottunk 2022-höz, amikor is reményeink szerint folytathatjuk azt, amit elkezdtünk idén. A számok alapján több fantasyt szeretnétek olvasni, úgyhogy több fantasyt hozunk: A. K. Larkwood, Christopher Buehlman és Genevieve Gornichec várható az első félévben, az új Schwab-regény a másodikban, de mi fogjuk kiadni Shelley Parker-Chant is (2022 végén vagy 2023 tavaszán), és van még egy-két meglepetés a tarsolyunkban. Sci-fik terén Alexander Weinstein és Simon Jimenez debütál jövőre, mellettük pedig folytatjuk Philip K. Dick, Kim Stanley Robinson, John Scalzi, Marko Kloos, Octavia E. Butler és Jeff VanderMeer kiadását, illetve nagyon bízunk benne, hogy legkésőbb karácsonyig érkezhet az új Blake Crouch is. Krimi/thriller vonalon nagyon várjuk már, hogy mit fogtok gondolni Elle Cosimanóról, de alighanem Mark Greaney könyveit is nagy várakozás fogja megelőzni a Netflix-film miatt. S természetesen nem hiányozhatnak a régi kedvencek sem: az új Steven Saylor a Könyvfesztiválon, Laurell K. Hamilton a Könyvhéten (a következő Anita Blake-kel és az új sorozatával egyaránt!), Georges Simenon pedig kettejük közt és a nyár végén érkezik.


Érdemes elolvasni a teljes bejegyzést, hiszen emellett még egy kis évértékelés is érkezett tőlük. 

Nincsenek megjegyzések