Breaking News

Nagyon más lett volna eredetileg a Twilight film - Bella vadászpuskával gyilkolt volna vámpírokat!




Mennyi év eltelt a Twilight-láz óta, és még mindig előkerülnek új, kulisszák mögötti információk!

Ezúttal a Just Jared osztotta meg az új érdekességet: eredetileg az MTV-nél kezdtek el dolgozni az első  Twilight film forgatókönyvén, ekkor vonták be Mark Lordot, aki ezt az első változatot készítette. 

Akkor azzal az utasítással kapta meg a feladatot - még a könyv megjelenése előtt -, hogy dolgozza át úgy a sztorit, hogy többet nyújtson a férfi közönségnek is.

Ahogy Mark megosztotta a The Big Hit Show podcastben: "Úgy gondolták, a férfi nézőközönséget el fogják veszíteni, ha túl sok a romantika."

Ennek megfelelően komoly változtatásokat eszközöltek, amik közül néhányat el is árult a forgatókönyvíró: Carlisle-t és Charlie-t ebben a változatban megölték, Bella pedig előbb vadászpuskával ölt vámpírokat, a film végére pedig maga is vámpír lett.

Ahogy meséli: "A legjobb volt, amit össze tudtunk hozni az alapján, amit akartak. Boldogok voltak ezzel a változattal, aztán minden felrobbant."

Az MTV-től David Gale így nyilatkozott: "Volt néhány rosszindulatú és dühös ember, aki mindent megtett, hogy ne csinálhassuk meg a filmet."

És valóban, az MTV és a Paramount Pictures visszalépett a filmtől, végül pedig a Summitnál landolt.

Catherine Hardwicke, az első film rendezője az, aki olvasta a könyvet, és beszippantotta. Mark Lord kéziratát is olvasta, és ahogy fogalmazott: "Először is ezt a forgatókönyvet ki kell dobni a kukába. Nem jó. Olyannak kell lennie, mint a könyvnek. Az eredeti forgatókönyvben Bella jet skire pattant, miközben üldözte az FBI. Sztár sportoló volt. Semmi köze nem volt a könyvhöz."


Így tehát elég nagy magabiztossággal kijelenthetjük: Cathrine Hardwicke-nek köszönhetjük, hogy a Twilight könyvhű adaptáció lett.

Nincsenek megjegyzések