Breaking News

MEGJELENÉSRE VÁRVA - Márciusban érkezik Neal Shusterman bestseller YA regénye magyarul, itt a fülszöveg és a borító

Korábban már megírtam, hogy az új Lampion Könyvek kiadónál érkezik Neal Shusterman regénye, a Scythe, magyarul a Kaszás. 

Nagyon kíváncsi vagyok erre a könyvre, így kifejezetten örülök a magyar megjelenésnek - bár bevallom, a borítón lévő "Minden idők legjobb ifjúsági regénye" plecsnit elég hatásvadásznak és feleslegesen túlzónak gondolom, főleg ebben a megoldásban, hogy szinte alig látszik a Times felirat, így olyan, mintha ez nem is "csak" egy vélemény lenne, hanem kész, plecsnivel hitelesített tény. 






Na de vissza a könyvre, mert az nem tehet róla, hogy mi került a borítóra!

A megjelenésre már tényleg nem kell sokat várni, március 17-én már rá is vethetik magukat az olvasók.

A könyv fülszövege:

Egy tökéletes világban nincs mitől félni. Vagy mégis?

Sodró és gondolatébresztő regény Neal Shustermantól, a New York Times bestsellerszerzőjétől.

A nem túl távoli jövőben megszűnt az éhezés, a betegség, a háború és a szenvedés. Az emberiség mindezt maga mögött hagyta, sőt a halál felett is győzelmet aratott, és az emberek újra meg újra megválaszthatják saját életkorukat. De a népesség száma mégsem növekedhet a végtelenségig, ezért a hivatásos kaszásoknak időnként kötelességük véletlenszerűen „begyűjteni” az embereket.

Nagytiszteletű Faraday kaszás egy tizenhat éves lányt és fiút választ maga mellé inasnak, habár sem Citra, sem Rowan nem vágyik erre a szerepre. A két fiatalnak nemcsak a mesterség fortélyait és a legkülönfélébb harcművészeteket kell elsajátítania, hanem legalább ennyire fontos, hogy megértsék ennek a különleges hivatásnak a fontosságát és a vele járó erkölcsi dilemmákat.

Kaszás azonban csak az egyikükből lehet, és a kiválasztott első feladata épp a vesztes begyűjtése lesz.

A Kaszások kora-trilógia első része.

Nincsenek megjegyzések