Breaking News

Friss hírek a Tüskék és rózsák udvara tévésorozat kapcsán - magától Sarah J. Maastól!




Sarah J. Maas írónővel a New York Timesban jelent meg interjú, amiben nagyrészt arról beszélt, miken és hogyan dolgozik mostanában - és bizony sokan fognak neki örülni, hogy beszélt a Tüskék és rózsák udvara adaptációról is!

Mint ismeretes, a Tüskék és rózsák udvara kapcsán korábban bejelentették, hogy tévésorozat várható belőle, méghozzá a Hulu kínálatában, és hogy az Outlander sorozat "atyja", Ron Moore lesz a sorozat felelőse.




Azóta viszont elég nagy a csend körülötte, de örömmel jelentem, kár félni emiatt.

A sorozat kapcsán Sarah J. Maas így nyilatkozott: 

"Úgy döntöttem, komolyan szeretnék részt venni a tévésorozat adaptációs munkálataiban, mert úgy tűnt, ez egy új kreatív hegy, amit megmászhatok. Ez a történetmesélés egy egészen más módja, életre hívni és egészen más szögből látni a karaktereimet."

A cikk szerint a procedúra rendkívül fárasztó. Maas minden nap 4 órát dolgozik (10 perces szünettel) írókkal, egy showrunnerrel és az előbb már említett Ron Moore-rel. Vele kapcsolatban egy vicces anekdotát is kaptunk Sarah-tól: "Végre eljutottam odáig, hogy már nem Mr. Moore-nak hívom őt."

Az írónő napirendje ezután a Crescent City harmadik részének szerkesztésével folytatódik, este fél 7-kor pedig leteszi a lantot és lefekteti a kisfiát. 7-kor már pizsamában van, ami - ahogy a cikk is megjegyzi - egy ilyen nap után nem is csoda.

Az is kiderült, amibe a legnehezebben rázódott bele, az az, ahogyan a Disney-nél dolgoznak (a Hulu a Disney tulajdona). 





Mint a cikk írja:

Habár Maas még mindig Microsoft Wordben írja a regényeit, lenyűgözi, milyen "menő" az a technológia, amivel a Disney dolgozik, és lehetővé teszi a csapata számára, hogy digitálisan rendezgessék a történet elemeit és a karakterutakat egy táblán. Ezzel együtt azért szüksége volt a saját "fizaikai" terepére is: "Igazi gyorstalpaló volt. Valójában a 90 éves nagyanyám is jobban halad a technilógiai fejlődéssel, mint én. Beszereztem magamnak egy rendes táblát, amit az asztalomon tartok, hogy rendesen leírhassam a dolgokat és valóban lássam őket magam előtt. Biztos vagyok benne, hogy ettől már igazi dinoszaurusznak számítok."

Az írónő azt is elárulta az interjúban, hogy nagyon élvezi, hogy mások szemén át vizsgálhatja a karaktereit és a történetét a sorozat munkálatai közben, és olyasmiket fedezhet fel, amik korábban nem feltétlenül voltak a fókuszában. 


Nincsenek megjegyzések