Breaking News

Animációs film készült a Netflix a Karácsonyi énekből - itt az első előzetes!




Rohamosan közeledik a karácsony, így pedig kezdhetünk készülni a karácsonyi filmáradatra, hiszen egy év sem telhet el úgy, hogy ne debütáljon jó néhány karácsonyi film - szinte minden évben van valamilyen új animációs, és borítékolhatjuk, hogy a Netflix és a Hallmark is előrukkolnak egy sor karácsonyi romantikus filmmel. 

És ha már Netflix: a streaming szolgáltató ezúttal egy animációs filmet is hoz az ünnepi időszakra, amit egy igazi klasszikus ihletett, Charles Dickens Karácsonyi éneke.

Az animációs film eredeti hangjai között olyan színészek vannak, mint Luke Evans (Scrooge), Olivia Colman (múlt karácsonyok szelleme) és Jonathan Pryce. 

Az előzetes:




A könyv fülszövege:

A ​szőrösszívű Scrooge úr, a -zaklató, szipolyozó, zsugori, kapzsi vén bűnös-, akinek a karácsony is csak olyan nap, mint a többi, dühvel és megvetéssel nézi az emberek ünnepi készülődését. Kidobja a karácsonyi énekeket kántáló koldus kisfiút és a szegényeknek gyűjtő úriembert egyaránt, kiszipolyozott írnokát is felmondással fenyegeti. Este, hazatérve magányos házába jelenést lát: meglátogatja Marley, rég halott üzlettársa, s bejelenti három további szellem érkezését. Az első a régi karácsonyok szelleme, aki végigvezeti Scrooge urat saját hajdani életén, s elfelejtett, fájó emlékeket elevenít föl benne. A második az új karácsony szelleme, aki felnyitja Scrooge szemét a körülötte élők sorsára, nyomorúságára és vidámságára, szenvedéseikre és emberségükre. Végül a harmadik, a jövő szelleme megmutatja neki saját, ijesztő, magányos halálát. Scrooge urat a jelenések új emberré teszik: más szemmel kezdi látni a világot, karácsonyi pulykát küld írnoka családjának, ellátogat megvetett unokaöccséhez, s jó barát, jó gazda, jó szomszéd válik belőle.

Dickensnek ez az 1843-ban írt kis tanmeséje már az érett mester keze nyomát viseli magán: remekmű, melynek nem hervad a népszerűsége sem.

Nincsenek megjegyzések