Breaking News

Befutott a Lady Chatterley szeretője előzetese!Emma Corin nagyot robbant a The Crown, vagyis A korona című sorozatban nyújtott alakításával,  Golden Globe-ot is nyert Diana hercegné megformálásáért. 

Most pedig - ahogy már korábban megírtam - a Lady Chatterley szeretője újabb filmadaptációjának főszerepét alakíthatja. 

A Pi élete írója, David Magee jegyzi a forgatókönyvet, a The Mustangot is készítő Laure de Clermont-Tonnerre a rendező.

Az előzetes:

A Netflix videó alatti leírása:

A tehetős és kiváltságos családból származó Connie már nem szerelmes a férjébe. Amikor találkozik Oliverrel, a birtok vadőrével, titkos találkozásaik szexuális ébredéshez vezetnek. Connie döntés elé kényszerül: kövesse a szívét, vagy térjen vissza férjéhez, és töltse be a szerepet, amelyet a társadalom elvár tőle. Főszerepben Emma Corrin és Jack O'Connell. Rendezte Laure de Clermont-Tonnerre.

A Lady Chatterley szeretője december 2-tól látható kizárólag a Netflix műsorán.


A könyv fülszövege:

Büntetett ​előéletű regény a Lady Chatterley szeretője. Évtizedeken keresztül botránykő volt, 1928-ban, megjelenésekor pornográfia vádjával elkobozták az angol hatóságok. Szövegét megcsonkitották, nyomdafestéket nem tűrő szavait, mondatait, fejezeteit gondos munkával törölték. Több mint harminc évet töltött le büntetéséből, míg az 1960-as perújrafelvétel rehabilitálta, s végre Angliában is megjelenhetett a teljes szöveg, amely addig csak külföldön nyomtatott kalózkiadásokban volt olvasható.
Az elgépiesedett civilizáció, a kiégett racionalizmus tagadásának regénye ez, szenvedélyes, poétikus, fésületlen alkotás. A modern társadalom bajainak orvosságát a természetes ösztönök, az érzelmek, érzékek szabadjára eresztésében, az emberi gyöngédségben látja. Tabukat sért meg, a modern regényirodalomban elsőként ábrázolja kendőzetlenül, szókimondóan a testi szerelmet.
Magyar nyelven először 1933-ban látott napvilágot – csonkított formában –, aztán egy fél évszázadon keresztül csak irodalmi legenda volt. Teljes szövegét kapja most kezébe az olvasó, a legenda szétfoszlik, s egy irodalomtörténeti jelentőségű mű foglalja el helyét a könyvespolcon.

Nincsenek megjegyzések