Breaking News

Sophie Irwin: Hozományvadász ​hölgyek kézikönyve {Értékelés + Nyereményjáték}

Sophie Irwin: Hozományvadász ​hölgyek kézikönyve

A blogturnéról





Téged is elvarázsolt a régenskori Anglia? A Hozományvadász hölgyek kézikönyvében most újra elmerülhetsz a korban, amikor a jó férj megtalálása kulcsfontosságú!

Tarts velünk te is a Hozományvadász hölgyek kézikönyve turnén bloggereinkkel, és neked is lehetőséged lesz megnyerni a Central Könyvek által felajánlott magával ragadó regény egy példányát! 



Kiadó: Central Könyvek
Oldalszám: 344
Fordító: Novák Petra
ISBN: 9789636140977
Sorozat: - 
Nézőpont: E/3
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (3,94)
Megrendelési link
Kitty Talbotnek mihamarabb pénzre van szüksége. Pontosabban egy vagyonos férjre. Az apja tekintélyes adósságot hagyott maga után, és a lánynak mindössze három hónapja maradt, hogy megmentse a családját az anyagi csődtől. 

Kitty soha nem riadt vissza a kihívásoktól, így ebben a szorult helyzetben is feltalálja magát: összecsomagol, és elindul egész Anglia legkíméletlenebb hadszíntere, a londoni bálok világa felé. 
Műveltségben és kifinomultságban talán elmarad a többi ifjú hölgy mögött, de eltökéltsége, csökönyössége és leleményessége minden akadályon átlendíti őt. Bízik benne, hogy még a báli szezon vége előtt megkérik a kezét, egyvalakivel azonban nem számol: Lord Radcliffe-fel. A nagyvilági, kissé tartózkodó gróf átlát a szitán, azonnal rájön, hogy Kitty egy mindenre elszánt, pénzéhes hozományvadász, ezért elhatározza, hogy keresztülhúzza a számításait, kerül, amibe kerül. 

Vajon sikerül Kittynek megmentenie a családját a teljes kiszolgáltatottságtól? Egy perc vesztegetni való ideje sincs, és senki, még egy lord sem állhat az útjába. 


„A főhősnő hihetetlenül modern: sziporkázóan szellemes, stílusos és tele van energiával. A történet minden tekintetben Austent idézi. Alig győzök betelni vele!” – JANICE HALLETT 

„Merész, szellemes, vidám… A Bridgerton-rajongók odalesznek érte.” – NITA PROSE 

„Ritka gyöngyszem ez a regény. Mint egy Georgette Heyer-könyv egy csipet huncutsággal megbolondítva. Csupa érzelem, csupa romantika.” – BETH MORREY 

„Ez a regény a leggyönyörűbb főhajtás Georgette Heyer előtt, ugyanakkor különleges, modern érzékenység hatja át… Remek olvasmány!” – HARRIET TYCE







@deszy_vlog Könyveket hozott a futár #booktok #booktokhungary #könyvtok #csomagnyitás #csomagnyitas ♬ Happy Up Beat (Medium) - TimTaj



Az első mondat:


"Mégsem vesz feleségül?"


Véleményem


Kezdjük az elején, ami rettentő szembetűnő: ez a könyv elképesztően gyönyörű. Már simán a borítója nagyon tetszett, de amikor megjött a könyv, a lélegzetem is elállt. Le a kalappal a kiadó előtt, gyönyörű könyvet hoztak össze. Kemény kötéses, gyönyörű alapból a grafika is, ráadásul ezt még megfejelték a fémes csillogással. Csillagos ötös, ez nem kérdés. Ráadásul történelmi romantikusok esetében ritkán találkozni ennyire szép kiadással - lehet, hogy azért is, mert valljuk be, nem a legelismertebb zsánerről beszélünk.


Na de mi újság a történettel?

Nagyon röviden összefoglalva: Kitty, a női főszereplőnk jó családba született, legalább apai oldalon. Anyai oldalon társadalmilag kevésbé elismert a rokonság, mindenesetre amíg a szülei éltek, azért nem igazán volt okuk panaszra. Azóta viszont minden Kitty nyakába szakadt, és a gyakorlatilag semmiből kellene eltartania a húgait egy omladozó házban.

Kitty részben az a tipikus önfeláldozó, mártír típusú főszereplő, aki a végsőkig hajlandó elmenni azért, hogy a családjának jó legyen. Ez egyrészt megsüvegelendő, másrészt általában nem szoktam szeretni ezeket a szélsőségesen jó karaktereket. Kitty esetében szerencsére volt bőven, ami ellensúlyozza ezt, ugyanis egyáltalán nem egy nebáncsvirágról beszélünk. Sőt, azt kell mondjam, kifejezetten számító - igen, csak hogy értsétek: meggyőződésem, hogy jó eséllyel kerülne akár a Mardekárbab is. 

Van egy célja, amit el akar érni: jó férjet fogni, akinek a vagyonából aztán olyan életet teremthet a húgainak és magának, amivel kényelmesen élhetnek. És ezért hajlandó is bármit megtenni.

És ezen a ponton meg is volt az egyik dolog, amit rossz pontként tudnék felróni a könyvnek. 
Alapvetően tetszett, hogy a regény bemutatta, mennyire kiszolgáltatott helyzetben voltak a nők ebben az időszakban, és gyakorlatilag valóban csak egy jó házasság teremthetett számukra biztonságos életet.
Ennek köszönhetően pedig abszolút érthető a főszereplő célkitűzése és elhivatottsága.


 


Ezzel együtt voltak olyan részek, ahol számomra a gátlástalansága már áttolta őt és a cselekedeteit a ló túloldalára, és már kifejezetten antipatikussá vált itt-ott. Az egy dolog, hogy a háttérben szervezkedsz, hogy minden úgy alakuljon, ahogy szeretnéd - az viszont már egy másik, ha tudatosan átejtesz valaki mást, vállalva, hogy boldogtalanságba sodrod. 
És igen, Kitty ennyire elhivatott volt.

Szerencsére kapott maga mellé fékeket és ellensúlyokat. 

Egyrészt egy nem nagynéni nagynénit, aki ugyan végül sodródik Kittyvel, azért itt-ott mégis próbál a józan eszére hatni.
Másrészt egy idősebb húgot, akinek cseppet sincs ínyére, ami történik. 

Harmadrészt pedig - ki mást? - a férfi főszereplőnket, Lord Radcliffe-et. 

Hogy jön a lordunk a képbe? 
Kitty kiszemeli magának a férfi házassághoz túlságosan naiv öccsét, és mindent megtesz, hogy meghódítsa. Lord Radcliffe-nek viszont meggyőződése, hogy Kitty egy szélhámos, aki csak a vagyonukra feni a fogát - valljuk be, igaza is van -, és mindent hajlandó megtenni annak érdekében, hogy az öccse frigy nélkül ússza meg a dolgot. 


Szerettem kettejük párosát, kifejezetten mókásnak találtam, hogy a megszokottal ellentétben igazából sokkal inkább a férfi karakter képviselte a józanságot és a "jó oldalt", a hősnő pedig bárkit átvert volna. Jellemzőbb, hogy ez fordítva történjen. 

Mindenesetre azokat a részeket szerettem a legjobban, amikben ők ketten szerepeltek - főként Kitty váratlan látogatásait. (Majd érteni fogjátok.)

Ezekből el tudtam volna viselni még egy kicsit többet is. Más részekből viszont lehet, hogy egy kicsit még akár húzni is lehetett volna - úgy pörgősebb lett volna a sztori, és még a főszereplőkkel is többet romantikázhattunk volna. 


Összességében így sem volt rossz olvasmány, olvasásra ajánlom, de azért 5 csillagot nem adnék rá, csak 4-et.

AJÁNLOM






Nyereményjáték


A Hozományvadász hölgyek kézikönyve egy olyan korba kalauzol minket, amikor a bálok és szebbnél szebb ruhák, no meg a rangok határoztak meg mindent - no meg a megfelelő férj megtalálása!

Mostani nyereményjátékunkban olyan kosztümös filmeket gyűjtöttünk össze, amikre ez szintén igaz.
Minden állomáson találtok jelenetfotót egy ilyen filmből, a feladat egyszerű: kitalálni, melyik filmből származik a fotó és beírni a Rafflecopter doboz megfelelő sorába! (Természetesen a magyar és az eredeti címet is elfogadjuk.)

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérjük, hogy levelünkre 72 órán belül válaszoljatok, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk! A kiadó csak magyarországi címre postáz.

 


a Rafflecopter giveaway



A turné menetrendje


11.18. - Deszy könyvajánlója
11.20. - Zakkant olvas
11.22. - Könyvvilág
11.24. - Csak olvass!
11.26. - Szaffi polca
11.28. - Olvasónapló
11.30. - Kelly és Lupi olvas
12.02. - Fanni's Library

Nincsenek megjegyzések