Breaking News

Yehuda Devir - Maya Devir: Ez ​egy ilyen nap {Értékelés + Nyereményjáték}

Yehuda Devir - Maya Devir: Ez ​egy ilyen nap

A blogturnéról





A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent a híres izraeli házaspár első képregénye, Ez egy ilyen nap címmel. Ennek örömére a Blogturné Klub bloggerei bemutatják ezt a szívmelengető, vicces és sokunk számára ismerős helyzeteket tartalmazó képregénygyűjteményt, melyben Maya és Yehuda Devir hétköznapi hullámvölgyeiket örökítették meg.
Tartsatok velünk, ismerjétek meg a szerzőpárost és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott nyereménykönyv egy példányát. 



Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 272
Fordító: Kereki Noémi Valentina
ISBN: 9789635974221
Sorozat: -
Moly link
Goodreads link (4,46)
Olvass bele!
Megrendelési link
Hogyan birkózzunk meg a házasság apró kihívásaival?
A kötet a rendkívül népszerű alkotópáros életét és szerelmét mutatja be, ahogy megbirkóznak a hétköznapok hullámvölgyeivel és a friss szülőséggel járó jelentős változásokkal.

Yehuda és Maya Devir akkor kezdték képregényben illusztrálni az életüket, amikor
friss házasként az első közös lakásukba költöztek Tel-Avivban. Az azóta eltelt években
az Ez egy ilyen nap az egyik legnépszerűbb alkotás lett az interneten, világszerte
több millió követővel.

Ez az első alkalom, hogy a Devir-képregények egy kötetben élvezhetők. Ebben
a gyűjteményben szívmelengető, vicces és mindannyiunk számára ismerős helyzeteket osztanak meg. Úgyhogy még azok is, akik nem gondolják, hogy gépkarabéllyal kellene hadat
üzenni egy csótánynak, könnyedén azonosulni tudnak a Devir házaspár küzdelmeivel és sikereivel. Hiszen ki nem mondta már maga is, hogy ez egy ilyen nap?!

Lepd meg vele magad és a szeretteidet, barátaidat!


Véleményem


A Devir házaspár képregényeivel - ahogy valószínűleg a legtöbben - az interneten böngészve találkoztam először. Aztán újra meg újra szembejöttek, a Buzzfeed egy időben szabályosan rákattant a páros képeire. 

Nem is csoda, mert hatásosan megszólítanak szinte bárkit, egy-egy kép is elég ahhoz, hogy az ember magára ismerjen, vagy egyszerűen csak nevessen egy jót. 

 




A páros sok szempontból valami nagyon hasonlót csinál, mint Catanáék párosa: a mindennapok, azon belül is leginkább a párkapcsolat mindennapjainak édes-vicces pillanatait ragadják meg, tele humorral. 

A stílus viszont egészen más: szemben Catana fekete-fehér, egyszerűbb rajzaival, a Devir páros grafikái rettentő részletesek, és még színesek is! Kimondhatjuk: ezek nem csak vicces képkockák, hanem gyönyörű illusztrációk. Érdekesség, hogy a könyvben a képregény-oldalak színes és fekete-fehér verziói is megjelennek, itt-ott némi különbséggel a szövegezésben. Bevallom, nekem ez a megoldás annyira nem jött be, nekem elég lett volna, ha csak a színes változatok kerülnek a könyvbe. 


Kettejük kapcsolatának mindennapjai is változnak, gyakorlatilag végigkísérhetjük a párkapcsolatuk történetét, a végére a gyerekvállalásig is eljutnak. Ezzel együtt sem mondanám ezt a könyvet egy komplett sztorinak, sokkal inkább jelenetek gyűjteménye, amiből azért valamelyest összeáll egy nagy egész. 

Vannak vidámabb és szívszorítóbb pillanatok, de végig úgy éreztem, ez a páros mindig próbál optimistán állni az élethez, megélni a jó pillanatokat, a rosszabbakban pedig nem belesüppedni a nehézségekbe. 

A mindennapjaikból kiragadott jeleneteken remekül lehet szórakozni, és biztos vagyok benne, hogy mindenkinek lesz legalább néhány, amiben magára ismer majd. Nálam ez jellemzően abban nyilvánul meg, hogy szólok a páromnak, aztán mindketten bólogatunk, hogy "ugyehogyugye".

Pontosan ettől lesz rettentő könnyed olvasmány, az a fajta, amit egy nehéz nap után is simán kezébe vehet az ember. 

Nagyon vártam már a magyar megjelenését ennek a képregénynek, és azt kell mondjam, nem okozott csalódást. Voltak az oldalak között olyanok, amiket már láttam, de akadtak bőven újak is - de a régieket is megmosolyogtató volt újra látni. (Az én egyik személyes kedvencem a zuhanyozós jelenet.)

 


Nagyon nehéz így átadni, mitől annyira jó ez a könyv, mindenesetre én továbbra is nagy rajongójuk vagyok, és úgy érzem, bárkinek merhetem ajánlani ezt a könyvet - páros olvasmánynak is tökéletes szerintem.  

NAGYON AJÁNLOM


Nyereményjáték


Mostani játékunk során ki másoké is lehetne a főszerep, mint a képregényeseké? Minden állomáson láthattok egy borítórészletet, nektek pedig nincs más dolgotok, mint az alapján megfejteni a kötet szerzőjét, majd a nevét beírni a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk! 

 


a Rafflecopter giveaway



A turné menetrendje


12/08 Hagyjatok! Olvasok!
12/10 Dreamworld - extra
12/12 Booktastic Boglinc
12/16 Deszy könyvajánlója
12/17 Spirit Bliss Sárga könyves út - extra
12/18 Spirit Bliss Sárga könyves út
12/20 Utószó
12/21 Könyv és más
12/22 Fanni's Library

Nincsenek megjegyzések