Breaking News

Akár éldekorált formában is beszerezhetjük majd Marissa Meyer újabb könyvét - itt a magyar fülszöveg első változata!

Újabb Marissa Meyer könyv érkezik a Könyvmolyképzőnél, ami már fel is került a kiadó oldalára. Mitöbb! Azt is tudjuk, hogy éldekorált verzió is készül belőle! 


Marissa Meyer a Holdbéli krónikák sorozattal robbant be a YA irodalomba, ami Hamupipőke feldolgozásként indult, aztán részről részre újra mese jött be a képbe. A magyarul már szinten megjelent Heartless pedig az Alíz Csodaországban történetére épült.

Most egy újabb retellinggel jelentkezik az írónő, legújabb könyve, a Gilded egy Rumpelstiltskin inspirálta történet!





A megjelenés kapcsán annak idején az io9 oldalon leplezték le a könyv borítóját, ahol az írónő mesélt egy kicsit a könyvről.

Marissa Meyer így nyilatkozott nekik:

"Mindig is tudtam, hogy végül vissza fogok térni a tündérmesékhez. Annyi olyan vna, amit imádok, és amikben végtelen lehetőség rejlik az újramesélések szempontjából. Rumpelstiltskin régóta a radaromon volt, és nagyon izgatott vagyok, hogy saját csavart adhatok ennek az elképesztően hátborzongató történetnek."


Az ötlettel kapcsolatban így folytatta:

"Mint sok könyvem esetében, a Gilded ötlete is egy mi lett volna, ha kérdéssel indult. Ebben az esetben: Mi lett volna, ha Rumpelstiltskin nem a történet főgonosza? A mese régi változatait olvasva sok ponton merülhet fel a kérdés, Rumpelstiltskin mennyit segített vagy nem segített a molnár lányának, és valójában ki is volt az antagonista. Úgyhogy ez vezetett arra az útra, hogy elkezdjem körüljárni a szereplőket és a motivációikat. Remélem, az olvasók is úgy élvezik majd a csavarokat, mint én!"



A fülszöveg első változata:

*Réges-régen a hazugságok istene megátkozta a szegény molnár lányát, aki most mesterien szövi a varázslatos, lenyűgöző történeteket – csakhogy egyetlen szó sem igaz belőlük.

Legalábbis mindenki így hiszi.

Miután Serilda az egyik hihetetlen történetével magára vonja a gonosz Lidérckirály és a vadászai a figyelmét, egy sötét világban találja magát, ahol hemzsegnek a szellemek és a fantomok, és üreges szemű hollók figyelik minden egyes mozdulatát. A király parancsba adja Serildának a lehetetlent: aranyat kell fonnia szalmából, máskülönben az életével fizet az egyik hazugságáért. Kétségbeesésében Serilda akaratlanul is megidéz egy titokzatos fiút, aki beleegyezik, hogy segít neki… a megfelelő fizetségért cserébe. Csakhogy szerelemről nem volt szó az alku megkötésekor…

Serilda hamarosan rádöbben, hogy a kastély falai közt számos titok lapul, többek közt egy ősi átok, amit muszáj megtörnie, ha véget akar vetni a király és a vad hajsza rémuralmának.
*(Ellenőrizetlen szöveg, előzetes tájékoztatásra!)

Nincsenek megjegyzések