Breaking News

További részletek a Harry Potter tévésorozat kapcsán




Reggel már megírtam a hírt, hogy hivatalosan is zöld utat kapott egy újabb Harry Potter adaptáció, méghozzá egy tévésorozat.

Azt tudjuk, hogy nagyjából 10 évre terveznek vele, és követni fogják a könyvek sztoriját, új szereplőgárdával. 

J.K. Rowling executive producerként vesz részt a projektben. 

Közben különböző nyilatkozatokban érkeztek újabb részletek, igyekszem ezeket összegyűjteni ebben a a bejegyzésben.

Egyrészt kaptunk egy kis üzenetet Rowlingtól:



"A Max elkötelezett, hogy megtartja a könyveim integritását, ez nagyon fontos számomra. Alig várom, hogy része legyek ennek a projektnek, ami lehetőséget ad rá, hogy mélyebben és részletgazdagabban mutassa be a történetet úgy, ahogy csak egy tévésorozatos formában lehet."


Casey Bloys, az HBO és a Max kontentek vezetője úgy nyilatkozott, már keresik azt az embert, aki felügyelheti majd a szériát. 

"Próbáljuk nagyon közel tartani magunkhoz a projektet. Nem mentünk ügynökségekhez. Megvan a magunk belső folyamata, gondolunk emberekre, de még nem akartunk kiállni ezekkel a tervekkel a világ elé. Most, hogy már hivatalos a hír, elkezdünk együtt dolgozni a Blair Partnershippel."

Reagált az arra vonatkozó kérdésekre is, hogy mi a helyzet Rowling megítélésével a világban, gondolva itt a transzfób kommentjeire.

Bloys nem kívánta kommentálni a dolgot: "Nem szeretnék ehhez hozzászólni. Nem gondolom, hogy ez a fórum ennek a témának a helye. Ez egy nagyon online beszédtéma, nyilvánvalóan nagyon bonyolult, nüanszokkal, és nem olyasmi, amibe szeretnénk belemenni. A mi elsődleges dolgunk az, hogy mi van a képernyőn. A Harry Potter történet pedig hihetetlenül poizítv, a szeretetről és az önelfogadásról szól. Ez a prioritásunk - hogy mi van a képernyőn."

Azzal kapcsolatban is megszólalt, hogy mégis mennyire veszi ki a részét Rowling a sorozatból: "Rowling részt fog venni a sorozat készítésében. Executive producer lesz. A rálátása a könyvekre nagyon segítség lesz nekünk."

David Zaslav, a Warner Bros. vezetője arra kérdésre, hogy mekkora beleszólása van a sorozatba a szerzőnek, ezt válaszolta: "Bizonyos területeken szabadon azt tehetjük, amit csak szeretnénk. Más területeken egyeztetnünk kell J.K.-vel."


Források: (x) (x)

Nincsenek megjegyzések