Breaking News

Megjelent Fiala Borcsa YA regénye, a Lepkebáb

A Kolibri Kiadó #POV könyvsorozatába újabb magyar könyv érkezik, Fiala Borcsa YA regénye, a Lepkebáb!

A szerző a Facebook oldalán így ír a történetről:

A Lepkebáb a felnövés regénye, amiben egyesítettem mindazt, amit egykori tinédzserként átéltem, illetve szülőként érzékelek nap mint nap. Ez az a könyvem, amit a legtovább érleltem magamban, hosszan dédelgettem a gondolatokat, az elképzeléseket, hogy az a (szerintem) legtökéletesebb formában tudjon megvalósulni. Úgy, hogy ha a kamaszkori énem elolvassa, azt mondja majd: „ez fasza lett, köszi”.


Egyébként a könyvet a Könyvhéten dedikáltatni is tudjátok, június 10-én, szombaton 10 órától a Kolibri Kiadó stanjánál dedikál a szerző.

A fülszöveg:

Liza világa kerek és biztonságos.
Aztán kiderül, hogy mégsem annyira tökéletes, mint hitte, de hát legkésőbb kamaszkorában mindenki rájön erre. Arra viszont nem számított, hogy egy szokványos délutánon megnyílik alatta a padló, elnyeli a sötétség, és kezdetét veszi végtelennek tűnő, világokon, veszélyeken, kemény próbatételeken keresztül vezető útja.
A megpróbáltatások során súlyos kérdésekben kénytelen dönteni: élet, halál, becsület, felelősség. Egy különös házban bepillanthat a lehetséges jövőjébe, és egy szigeten megtalálja a szerelem is.
De Liza haza akar térni.
Mindenáron.

"Semmi másra nem vágyott, csak hogy végre otthon legyen, a szobája biztonságos fészkében. Ahol minden sarkot, foltot, párnahuzat tapintást, parketta nyikorgást, fűtéscső csordogálást, és napszítta fa illatot még a tenyerénél is jobban ismer. Otthon végre ledőlhet az ágyában, és átgondolhatja ezt az újdonság lavinát, ami ma történt körülötte.
Persze, amikor Liza zavart búcsút intett a barátnőinek, hogy hazameneküljön az ismerős közegébe, azt még csak nem is sejthette, hogy az igazán megrázó változások éppen odahaza fogják érni.
És onnantól fogva már soha többé nem lesz semmi ugyanolyan."A szerző a könyvvel:

Nincsenek megjegyzések