Breaking News

Csúszik a Dűne 2. premierje




Az írósztrájk, és leginkább a színészsztrájk kapcsán várható volt, hogy átrendeződnek még kicsit a dolgok az idei mozis bemutatók kapcsán, és most újfent érkeztek csúszással kapcsolatos hírek, és ezúttal adaptációt is érintenek a hírek.

Na de miért csúsznak idei filmek, amiket már leforgattak? - kérdezhetitek.

Az olyan projekteknél, amikben hírességek szerepelnek, nem kevés pénzért, ez nagyon is fontos szempont. A színészsztrájk kapcsán ugyanis nem csupán arról van szó, hogy nem játszhatnak filmekben, hanem nem is promotálhatnak filmeket, ide értve a már elkészült, és a sztrájk idején bemutatott filmjeiket is. Ezért van például, hogy a Vörös, fehér és királykék kapcsán nem készült egy sor interjú, hanem mindenféle egyébbel próbálják megoldani a promóciós dolgokat. 

És ezért van az, hogy sok filmnél megfontolják a premier eltolásának lehetőségét - ha ugyanis nem teszik, és a sztrájk még tart, akkor a színészek nem csak interjúkat nem adhatnak, hanem a film előzeteseit, plakátjait sem terjeszthetik a közösségi oldalaikon, sőt, még a vörösszőnyeges premiereken sem vehetnek részt. 

Így talán már jobban érthető, miért jelentették be az éjjel, hogy a Dűne 2. részét elcsúsztatják. Egy olyan filmről beszélünk, aminek több vörösszőnyeges bemutatója is lenne, nemzetközi vizeken, és amelynek esetében erősen támaszkodnak az olyan hírességek jelenlétére és közösségi médiás szerepére, mint Zendaya, Timothy Chalamet, Florence Pugh vagy Austin Butler. 

A Dűne így idén november 3. helyett csak 2024. március 15-én kerül majd az amerikai mozikba. (Boldog szülinapot nekem!)

Ez egy másik adaptációnak még jó hír is lehet, ugyanis az Énekesmadarak és kígyók balladája premier jelen állás szerint továbbra is novemberben lesz, így pedig "megszabadultak" egy fontos versenytárstól. 

Nincsenek megjegyzések