Breaking News

Rick Riordan új könyve nem mitológiára épül, de azért ismerős az alapja - Íme a magyar borító és fülszöveg!

Nem olyan régen jelent meg újabb mitológiás Rick Riordan könyv magyarul, viszont úton van egy másik is, ami kicsit távolabb áll attól, amit a szerzőtől megszokhattunk.

Az új regény a Daughter of the Deep címet viseli, a története pedig 2008-ra nyúlik vissza.

Rick Riordan ekkor járt ugyanis Bolognában, méghozzá az ottani híres könyvvásáron. Akkor még a Percy Jackson sorozat elején járt. Együtt vacsorázott a Disney Publishing egy sor vezetőjével, ahol is a divízió elnöke feltette neki a millió dolláros kérdést: "Rick, van olyan Disney által birtokolt szellemi tulajdon, amiről szívesen írnál?" A szerző hezitálás nélkül vágta rá Nemo kapitányt. 

Ezután még 12 év kellett ahhoz, hogy valóban meg is írja a történetet, de végre megtörtént.

A Barnes & Noble bejelentő cikkében egy egész "szerelmes levelet" olvashattok arról, Riordan mennyire rajong Jules Verne munkájáért. Ebbe most nem mennék bele hosszabban.

Mindenesetre a szerző új regényében azt a kérdést feszegeti, vajon mi van a Nautilusszal ennyi évvel később? Hogyan küzdenek meg Nemo örökségével a 21. században a leszármazottai?

A kutatómunkát pedig láthatóan komolyan vette a szerző, ugyanis egy ilyen fotót is kaptunk a saját mélytengeri kalandjáról:
A könyv most érkezik magyarul is, a borítója felkerült a Könyvmolyképző oldalára, illetve már a végleges magyar fülszöveg is olvasható.


A fülszöveg:

RICK RIORDAN, A NEMO KAPITÁNY IZGALMAS, MODERN TOVÁBBGONDOLÁSÁVAL TISZTELEG JULES VERNE ELŐTT. 

Ana Dakkar kilencedikes a Harding-Pencroft Akadémián: ebben az öt évfolyamos középiskolában a világ legjobb tengerkutatói, haditengerészei, navigátorai és tengeri felfedezői tanulnak. Ana szülei egy tudományos expedíció során életüket vesztették két évvel ezelőtt.
A lány egyetlen élő rokona a bátyja, Dev, aki szintén a HP diákja.

Ana osztályának a kilencedik év végén hétvégi tengeri próbán kell részt vennie, aminek a részleteiről az iskola semmit sem árul el.
Ana reméli, elegendő tudással rendelkezik ahhoz, hogy sikerrel vegye ezt az akadályt. Őt és az osztálytársait azonban hideg zuhanyként éri, amikor úton a kikötőbe egy szörnyű tragédia szemtanúi lesznek, ami örökre megváltoztatja az életüket.

De ez még nem minden. Az osztályt kísérő professzor arról tájékoztatja Anát, hogy a rivális iskola, a Land Intézet és a Harding-Pencroft százötven éve hidegháborút vív egymással. A hidegháború kiélesedésével a kilencedikeseket az a veszély fenyegeti, hogy haleledelt csinálnak belőlük.
A halálos ellenségekkel folytatott versenyben Ana fantasztikus barátokra tesz szert, és megdöbbentő felfedezéseket tesz az örökségével kapcsolatban, miközben először teszi próbára vezetői képességeit.

Rick Riordan a rá jellemző jellegzetes humorral, pörgős akciójelenetekkel és sokszínű szereplőgárdával fűszerezte meg ezt a tengeralattjárós kalandregényt, ami első helyen áll a New York Times bestsellerlistáján.


 A könyvhöz készült könyvelőzetes is:

Nincsenek megjegyzések