Breaking News

Tévésorozatot terveznek a Fourth Wingből




Az Amazon MGM Studios csapott le Rebecca Yarros fantasysorozatának jogaira, ami a Fourth Wing kötettel kezdődik, méghozzá Michael B. Jordan Outlier Society cégével közösen.

Az Outlier lesz a producere a tervezett tévésorozatnak, és a hírek szerint abban gondolkoznak, hogy a további köteteket is feldolgozzák majd.

A könyv magyar jogait a Művelt Nép Rainy days happolta el, egyelőre várunk a magyar megjelenésre - és közben nagyon reménykedjünk, hogy ezúttal kivételesen rendes fordítás és szerkesztés várható tőlük.


A könyv magyar fülszövege:

Repülj… ​vagy halj meg

Rebecca Yarros regényében egy sárkánylovasok képzésére szolgáló kadétiskola brutális és elit világába lépünk be.

A húszéves Violet Sorrengailnek az Írnokok Kollégiumában lett volna a helye, ahol könyvek között csendesen éldegélhetett volna, beszíva a történelem levegőjét.
A vezénylő tábornoka, egyben kőkemény édesanyja azonban megparancsolta, hogy Violetnek be kell lépnie a többszáz jelölt közé, akik Navarre elitjéhez, a sárkánylovasokhoz akarnak tartozni.
De amikor valaki mindenki másnál kisebb, a teste törékeny, akkor csak egy hajszál választja el a haláltól…mert a sárkányok nem kötődnek a „törékeny” emberekhez, hanem felperzselik őket.
És amikor kevesebb a kötődni hajlandó sárkány, mint kadét, a többség szívesen végezne Violettel, hogy növelje a saját esélyeit a sikerre. A többi meg azért ölné meg, mert az anyja lánya; köztük van Xaden Riorson is, a Lovasok Kollégiumának leghatalmasabb és legkönyörtelenebb szárnyvezére.
Violetnek minden ravaszságára szüksége lesz, hogy másnap reggel is életben legyen.

Közben a háború az iskola falain túl egyre gyilkosabb, a királyság védelmét szolgáló erődítmények sorban elesnek, és egyre többen halnak meg. A helyzeten tovább ront, hogy Violet gyanakodni kezd, hogy a vezetés rettenetes titkot rejteget.

Barátok, ellenségek, szeretők. A Basgiath Katonai kollégiumban mindenki tervet forral, mert ha egyszer bekerül oda, csak két kiútja van: elvégzi az iskolát vagy meghal.

Nincsenek megjegyzések