Breaking News

Adam Sandlerrel a főszerepben érkezik a sci-fi könyv adaptációja a Netflixre - itt az első előzetes!




Adam Sandler neve hallatán valószínűleg nem csak én nem asszociálok sem komolyabb filmekre, sem sci-fikre. Pedig hamarosan egy ilyen adaptációban láthatjuk!

A bohémiai űrhajós a Könyvmolyképző gondozásában jelent meg magyarul, és egy szinte filozofikus kötetről van szó, amelyben egy magányos űrhajós ráébred, rossz döntés volt az űrutazást választania felesége helyett. Magányos utazásán aztán társa is akad egy talán képzelt, talán nem pókszerű földönkívüli személyében. 

A film március 1-jén debütál a Netflix kínálatában, előtte viszont a hivatalos premierje a Berlini Filmfesztiválon lesz!

A filmben főszereplő feleségét Carey Mulligan alakítja, a földönkívüli pedig Paul Dano tolmácsolásában szólal meg.

A film rendezője Johan Renck, akinek a neve első nem biztos, hogy sokat mond a többségnek, de ha azt írom, hogy a Csernobil sorozat 5 epizódján is dolgozott rendezőként, az talán már némileg képbe helyez minket a várható minőség kapcsán.


A film első előzetese tegnap debütált, íme:




Friss!
Az előzetes szinkronos változata:





Amúgy az előzetes alapján nekem olyannak tűnik, mint egy filozofikusabb Hail Mary küldetés. És nem csak nekem jutott ez eszembe, ránéztem a Moly értékelésekre, ahol pat így fogalmazott: "Hát, ha gonosz akarok lenni, azt mondom, hogy Andy Weir olvasta ezt a Hail Mary megírása előtt. :P És az alapötletet átformálta a saját szája íze szerint, scifisebbre, logikusabbra, amerikaiasabbra, tudományosabbra."


A könyvről:

Felismerések, ambíció, szerelem…
Intergalaktikus és lelki vándorút.

A fiatalon elárvult Jakub Procházka, akit szerető nagyszülei neveltek fel egy kis cseh faluban, névtelen tudósból a nemzete első űrhajósa lett.
Amikor felkérik egy veszélyes, egyszemélyes küldetésre a Vénusz felé, lehetőséget kap, hogy valóra válthassa a hőssé válásról dédelgetett álmait, és hogy törleszthessen kommunista besúgó apja vétkeiért. Jakub nekivág hát a határtalan űrnek, odaadó felesége, Lenka azonban a Földön marad, a férfi pedig túl későn ébred rá, hogy feláldozta szerelmüket a saját ambíciói oltárán.


Magányos utazása alatt Jakub összeakad egy hatalmas, a valóságban tán nem is létező, pókszerű űrlénnyel, akit útitársának fogad. A szerelemről, életről, halálról és a bacon elképesztő ízéről folytatott mélyenszántó beszélgetéseik során erős, baráti kapcsolat szövődik kettejük között.
Vajon ez segíteni fog Jakubnak átvészelni egy váratlan összetűzést a hivatalosan nem létező orosz riválisaival, hogy aztán biztonságban hazatérhessen a Földre, és újjáépíthesse kapcsolatát Lenkával?


A filozofikus, izgalmas és fordulatos A bohémiai űrhajós az első betűtől az utolsóig élvezetes olvasmány. Ritkaság, hogy ilyen határtalanul szórakoztató és kalandos is legyen egy ennyire mélyreható regény.


A történetből Netflix-film készül, Adam Sandler főszereplésével.




Nincsenek megjegyzések