Breaking News

Győzött az igazság: a Lírának nem kell kifizetnie a Heartstopper kapcsán kapott büntetést!



Bizonyára mindannyian emlékeztek a fóliázós botrányra, és a Líra 12 milliós büntetésére, amit azért kaptak, mert több Heartstopper példányt is találtak fóliázás és elkülönítés nélkül az egyik boltban. 

Nem sokkal később a Líra válasza is megérkezett, akik amellett, hogy fellebbeztek, felhívták a figyelmet rá, hogy az erre vonatkozó rendelet szövege hibás, és egy vesszőhiány miatt pontosan az ellenkezőjét jelenti annak, mint amit szerettek volna.

A szöveg ugyanis így szól: „a termék a többi terméktől elkülönítve csak zárt csomagolásban forgalmazható”, ami azt jelenti, hogy ha a könyvet elkülönítve tartják a többitől, csak akkor kell lefóliázni.

Most pedig Nyáry Krisztián jelentette be a fejleményeket: győzött az igazság, a Fővárosi Törvényszék ítélete szerint a büntetés jogszerűtlen.

Nyáry Krisztián bejelentése:



A Fővárosi Törvényszék indoklása: 

"A vessző az vessző. A magyar nyelv szabályai legalább olyan köztudottak, mint maguk a társadalom jogviszonyait szabályozó jogszabályok. Nem volt a bíróságnak kétsége, hogy mit jelent a mondat, alternatív értelmezés nem merült fel." Forrás


Látjátok, fontos a helyesírás! 

Nincsenek megjegyzések