Breaking News

Sarah J. Maas elhintette, hogy visszatérünk az Üvegtrón világába?



Sarah J. Maas rajongói már évek óta gyártják a teóriákat azzal kapcsolatban, hogy a szerző majd összefűzi a különböző sorozatait. Gyakorlatilag már azóta beszélnek erről, amióta az első Tüskék és rózsák udvara könyv megjelent. 

Anélkül, hogy spoilereznék, annyit talán ezen a ponton már lehet írni, hogy a Crescent City most bizonyította, hogy a szerzőtől valóban nem áll távol a gondolat, hogy összefűzze a sorozatait. 

A Crescent City 3. részének megjelenése kapcsán most több interjú is készült Sarah J. Maas-szal, a Today Show hosszú interjúját már megosztottam, de néhány rövidebb videót készítettek TikTokra is. Az összes videót hozom majd egy bejegyzésben, de van egy konkrét közülük, ami külön posztért kiált! 




A hosszú interjúból már kiderült, hogy Sarah J. Maas következő könyve a Tüskék és rózsák udvara sorozat következő regénye lesz, egy másik videóban pedig elég sejtelmesen beszél egy másik projektről is, ami az ezután következő lesz.

És hogy mitől olyan izgalmas ez a megszólalás?

Sarah ugyan nem mond semmilyen konkrétumot a könyvvel kapcsolatban, de elmondja, hogy:
  • nagyon izgatott, hogy megírhatja ezt a könyvet
  • nem árulhatja el, melyik világ (ez már önmagában azt jelenti, hogy valamelyik meglévő világához kapcsolódik)
  • a történet már nagyon régóta formálódik a fejében
  • nagyon érzelmes könyv lesz, már ami a világot illeti, amiben játszódik és a karaktereket, akik felbukkannak

Az, hogy régóta érik benne a gondolat, abszolút arra utal, hogy nem az újabb sorozatáról van szó, sokkal inkább valamelyik régebbiről. Igen, lehet a fejében régóta új sztori is, de ha feltételezzük, hogy meglévő sorozatról van szó, akkor nagy eséllyel valamelyik régebbi lehet. 

De ami még ennél is fontosabb utalás, az az érzelmességgel kapcsolatos megjegyzése. A Tüskék és rózsák udvara és a Crescent City sorozatok szereplőit aktívan mozgatja jelenleg is, így a velük való találkozás (főleg, hogy most jött ki egy CC kötet, és jelenleg a következő ACOTAR könyvön dolgozik) kevésbé érzelmes. Az Üvegtrón sorozat viszont nem csak az első regénysorozata, amit még tinédzserként kezdett el írni, így abszolút okot az érzelmességre, de ráadásul már jó ideje elengedte ezeket a karaktereket. Az Üvegtrón sorozat utolsó kötete 2018-ban jelent meg, szóval ha esetleg jövőre kezdi el írni ezt a bizonyos könyvet, akkor az már 7 év lesz, mire utoljára róluk írt.

Ugye nem csak az én olvasatomban van szó nagy eséllyel az Üvegtrón világáról és szereplőiről? Ugye?

Márpedig ha valóban erről van szó, akkor eljöhet végre a pillanat, amire a rajongók várnak: lehetséges, hogy végre tényleg összefűzi az Üvegtrón világát valamelyik másikkal?


A videó:

@todayshow #SarahJMaas reveals that she already knows what stories she wants towrite next! Head to the link in our bio to read the full digital interview with Sarah or find it on today.com. #TODAYShow #ACOTAR #ThroneOfGlass #CrescentCity #BookTok ♬ Lo-fi hip hop - NAO-K


Nincsenek megjegyzések