Breaking News

Julia Quinn megszólalt a Bridgerton 3. évadának nagy változtatása kapcsán




Kicsit bajban vagyok a Bridgerton hírek posztolásával, bevallom őszintén. Egyrészt még mindig tart nálam a gyászidőszak, másrészt nem akarok senkinek spoilerezni.

Mindenesetre most történt valami, ami mindenképpen figyelmet igényel, de előre szólok mindenkinek: ez a bejegyzés hatamas spoilereket tartalmaz, a 3. évad és a Rossz kor című Bridgerton könyv kapcsán!

Innentől pedig akkor beszéljünk is róla!

Nagy port kavart a Bridgerton rajongók körében a tény, hogy a 3. évad utolsó epizódjában megjelent a Michaela nevű karakter, akiről minden könyvolvasónak egyértelmű volt, ez bizony Michael, a Rossz kor című kötet főszereplője - csak férfi helyett nőként. Ez pedig nyilván Francesca vonalán elég komoly változásokat okoz majd. 




Eleinte sokan próbálkoztak azzal vigasztalni magukat és a "lázongókat", hogy lehet, hogy nem is ő az, vagy van egy Michael nevű ikertestvére... De egyrészt minek tették volna így bele, ha nem ő lenne, ennyire nem lehet hülyének nézni a nézőket. Másrészt pedig viszonylag hamar megerősítette a showrunner, hogy bizony ő Michael női változata, és valóban egy "genderswapped" karakterről van szó.

Könnyű lenne legyinteni a dologra, de ez megváltoztatja nem csak Michael nemét, hanem Francesca orientációját is, illetve komoly kérdéseket vet fel az újraházasodása, valamint a gyerekszülési történetszála kapcsán is.

A rajongók felháborodása bizony nagy érezhető volt. Minden kommentszekció erről szól a Bridgerton kapcsán, elég csak felnézni a Bridgerton hivatalos Instagram oldalára, ahol a tartalomkészítők kétségbeesetten próbálják oltani a tüzet - nem sok sikerrel.

Maga Julia Quinn is rengeteg kommentet kapott, sokat nem a legkedvesebb fajtákból. Itt-ott kommentszekciókat is ki kellett kapcsolni.

Most végül megszólalt a szerző, a Facebook oldalán osztott meg egy közleményt a téma kapcsán.

Íme a fordítás:

Julia Quinn közleménye:

Kedves Olvasók!

Sok Bridgerton rajongó fejezte ki meglepetését, és néhányan csalódottságát a Bridgerton 3. évadának végén bekövetkezett fordulat miatt - hogy Michael Stirling, akibe Francesca végül beleszeret a Rossz kor című könyvben, Michael helyett Michaela lesz. 

Bárki, aki látott velem interjút az elmúlt négy évből, tudja, hogy mélyen elkötelezett vagyok amellett, hogy a Bridgerton világa egyre sokszínűbb és befogadóbb legyen, ahogy a történetek a könyvből a képernyőre kerülnek. De egy főszereplő nemének megváltoztatása hatalmas változás, ezért amikor Jess Brownell először keresett meg azzal az ötlettel, hogy Michaelből Michaela legyen a sorozatban, több információra volt szükségem, mielőtt beleegyezésemet adtam volna.

Bízom a Shondaland Bridgertonnal kapcsolatos víziójában, de biztos akartam lenni abban, hogy hűek maradhatunk a könyv és a karakterek szelleméhez. Jess és én sokáig beszélgettünk erről. Többször is. Világossá tettem, rendkívül fontos számomra, hogy Francesca John iránti kitartó szerelme megjelenjen a képernyőn. Amikor a Rossz kort írtam, valójában harcolnom kellett azért, hogy az első négy fejezet, amely ezt a szerelmet megalapozza, bekerüljön. A kiadóm aggódott, hogy ha Fran John iránti szerelméről írnék, az rontana Michael szerepén mint a romantikus regény tulajdonképpeni férfi főhőse. De én úgy éreztem, ha nem mutatom meg, milyen mélyen szerette Fran Johnt, és milyen mélyen szerette őt Michael, az unokatestvére is, akkor a John halála után született szerelmük miatt érzett bűntudatnak nincs értelme. Nem akartam egyszerűen csak elmesélni az olvasónak, hogy szerették őt. Azt akartam, hogy az olvasó érezze ezt a szerelmet és szeretetet.

Most már biztos vagyok benne, hogy amikor Francesca Bridgerton évadához érünk, az lesz a sorozat legérzelmesebb és legszívszorítóbb története, ahogyan a Rossz kor is mindig is a Bridgerton-könyvsorozat igazi könnyfakasztója volt. Őszintén szólva, talán még nagyobbat is fog ütni, hiszen John sokkal több időt kap a képernyőn, mint amennyit a lapokon valaha is kapott, és azt hiszem, joggal mondhatjuk, hogy mindannyian beleszerettünk egy kicsit. 

Köszönöm az olvasóknak és a rajongóknak a visszajelzéseket. Hálás vagyok a megértésetekért, és meghatott a Bridgerton világának szereplői iránti mély elkötelezettségetek. Arra kérlek titeket, hogy előlegezzétek meg nekem és a Shondaland csapatának a bizalmat, ahogy haladunk előre. Úgy gondolom, hogy a végén két történettel fogunk zárni, eggyel a lapokon és eggyel a képernyőn, de mindkettő gyönyörű és megható lesz.

Köszönöm.
Julia Quinn 


Én egyelőre nem akarok saját véleményt megosztani, de mindenképpen fogok.

Most az érdekel: ti mit gondoltok?

Nincsenek megjegyzések