Breaking News

Jessica Park: Flat-Out Matt (Titkolni bolondulásig)


Jessica Park: Flat-Out Matt


Fülszöveg:
Matt másodikos az MIT-n. Stréber, okostojás, egy zseni.
És emellett nagyon. nagyon hülye.
Amikor a gyönyörű, menő és éleslátó Julie Matt családjához költözik, miért - ó, miért - kell úgy tennie, állítólag Julie kedvéért, mintha ő lenne a bátyja, Finn?
Ez az egész ártalmatlannak tűnik egészen addig, amíg a rövid életű bennlakásából állandó beköltözés lesz. És amíg el nem kezd az egész szívszorító őrületté válni. És addig, amíg ő bele nem szeret Julie-ba, Julie pedig szerelmes nem lesz Finnbe. 
De... Matt a megfelelő neki. Csak valahogy el tudná érni, hogy ezt a lány is észrevegye! Anélkül, hogy elárulná neki az igazat, ami mindannyiukat összezúzná. Különösen a törékeny húgát, Celeste-et, akinek Julie-ra a leginkább szüksége van. 
Már láttátok Mattet Julie szemén keresztül. Most ássátok magatokat mélyebbre Matt világában a Flat-Out Matt novellában! Éljétek a történetet az ő szemszögéből, törjön össze a szívetek, amikor az övé is, és szeressetek bele ti magatok is újra ebbe a valószínűtlen hősbe. 

Véleményem:
A Flat-Out Love-ot imádtam, és a kedvencem Matt volt benne, így amikor megtudtam, hogy van egy kiegészítő történet, amelyben mindezt Matt szemén keresztül is megnézhetjük, rettentő izgatott lettem. 

Azért nem teljesen az eredeti történetet kapjuk meg, ugyanis az első két fejezet még a Flat-Out Love - Szeretni bolondulásig előtt játszódik, az utolsó, plusz fejezet pedig ismét Julie szemszög, és új lezárást kapunk az első történethez. 

És pontosan ez az, ami nagyon tetszett, másrészről pedig annyira nem. Az első két fejezetet nagyon élveztem, különösen azt a részt, ahol megismerhettük, milyen szoros kapcsolat volt Flynn és Matt között. Kifejezetten fájdalmas volt ezt annak tükrében olvasni, hogy már tudjuk, mi történt végül. Már az is nagy boldogság volt, hogy végre ténylegesen is láttuk Flynnt, nem csak a papír formátumot, de még ez alatt a rövid jelenet alatt meg is kedveltem. Sajnálom, még jobban, mint eddig. 

Annak is nagyon örültem, hogy beleláthattunk Matty fejébe. Végignéztük, hogyan próbálta nevelni a saját kishúgát, és megkaptuk azt a jelenetet is, amikor Celeste megrendelte Flynnt és azt is, amikor megjött. Ezek a részek igazi csemegék voltak. 

Ugyanígy rettentően tetszett az új lezárás is, bár ez sem volt tökéletes, de örülök, hogy kicsit többet kaptunk Mattből és Julie-ból, kellett még valami, olyan hirtelen volt az eredeti lezárás. 

Viszont ami meglepő módon számomra kicsit csalódás volt, az a köztes rész. Ebben is voltak persze olyan jelenetek, amelyeket kifejezetten élveztem Matt szemszögéből: például a karácsony, a tóban mártózós jelenet, meg amikor részegen felhívja Julie. És az is nagyon érdekes volt, hogy megtudtuk, hogyan élte meg Matt azt, hogy tudta, Julie a testvérébe szerelmes, aki valójában ő maga. Celeste-nek is volt egy-két kifejezetten vicces jelenete.

Ezektől eltekintve viszont kicsit hiányoltam a mélységet, talán azért is, mert rettentően zavart, hogy nem egyben az egészet, folyamatában ismerjük meg a Matt szemszögű történetet, hanem csak egy-egy fejezetet kapunk meg random. Hiányzott a folyamatosság, és voltak bizonyos jelenetek, amiket nagyon szívesen megnéztem volna Matt szemszögből, de nem kaptuk meg. Ilyen például az első találkozás Julie-val, a lány szemszögéből vicces volt, kíváncsi lettem volna, Matt mit szól hozzá, hogy váratlanul el kell mennie egy idegen lányért, hogy hazavigye a zűrös családjához. 

Szóval nem mondom, hogy nem tetszett, de azért nem estem vele annyira szerelembe, mint a regénnyel. Akinek az tetszett, persze kötelező olvasmány, már Matty miatt is, de azért az még mindig magával ragadóbb. 

AJÁNLOM

Nincsenek megjegyzések