Breaking News

Katie McGarry: Crash Into You


Katie McGarry: Crash Into You


Fülszöveg:
A lány tiszta ötös, designer ruhákkal és a tökéletes élettel - legalábbis ezt várják el Rachel Youngtól.
Úgyhogy a végzős magániskolásnak titkolóznia kell gazdag szülei és a túlságosan is védelmező bátyjai előtt... És éppen most adott két újabb tételt hozzá ehhez a listához. Először is sötét, elhagyatott utakon versenyez a Mustang GT-jével. És mi a másik új titok? A tizenhét éves Isaiah Walker - a srác, akivel még beszélnie sem kellene. De amikor a tetovált, szürke szemű fiú segít neki, nem tudja kiverni a fejéből. 
Isaiah-nak pedig szintén megvannak a maga titkai. Arról, hogy hol él és hogy mit érez Rachel iránt. Más sem hiányzik neki, mint hogy belebonyolódjon egy kapcsolatba a gazdag lánnyal, aki valamiért a rossz környéken akar lógni - akkor sem, ha olyan angyalian néz ki, ahogy.
De amikor a verseny iránti közös szeretetük az életükbe kerülhet, hat hetük van, hogy kiutat találjanak. Hat hét, hogy eldöntsék, milyen messzire hajlandóak elmenni, hogy megmentsék egymást.

Véleményem:
Ez a könyv hihetetlenül jó volt! A Pushing the Limits hatalmas szerelmem, és bár a második részt is nagyon szerettem, az valahogy meg sem közelítette az elsőt. De ezt a harmadikat most megint ugyanúgy imádtam, mint az első részt!

Isaiah-t már megismerhettük az előző részekből. Imádja a kocsikat és ért is hozzájuk, mindennél fontosabbak számára a barátai, szerelmes volt egyikükbe, Beth-be, aki össze is törte a szívét. És igen, nem egy ártatlan virágszál: vannak ismerősei rossz társaságban, ivott, drogozott és egyik nevelőszülőtől a másikig került, már amikor épp nem intézetben volt. Szóval tizenhét éves kora ellenére már sok mindent megélt, nem volt könnyű élete. Pont a Beth-szel való kapcsolata miatt érdekelt szerintem mindenkit nagyon, hogy mi lesz vele ezután, hiszen nagyon sokan a lánnyal látták volna szívesen.
Nem is csalódtam benne, sőt! Még jobban megszerettem, mint az eddigi részekben, mivel most sokkal jobban megismerjük. Vicces és rosszfiús, miközben a lelke mélyén igazán érzelmes és szelíd. 
Neki is - mint korábban Noah-nak - megvannak a maga gondjai. Egyrészt rettenetesen vágyik a függetlenségre, és nem szeretné elveszíteni azt az egyszerű hajlékot, ahol Noah-val élnek. De anyagi gondok ss az új, túlságosan is lelkes felügyelője miatt ez nem olyan egyszerű. Másrészt váratlanul, két évvel a börtönből való szabadulás után felbukkan az édesanyja, és mindenképpen része szeretne lenni 11 éve nem látott fia életének. 

Rachelt, a másik főszereplőt pedig konkrétan imádtam! Gazdag lány, akinek látszólag soha nem volt gondja semmivel. De a jó hírem, hogy nem egy szokásos üresfejű szőkét kapunk, aki a semmi miatt sír! Rachelnek ugyanis tényleg komoly gondjai vannak. Még az ő születése előtt beteg lett a nővére, Colleen, és belehalt a betegsége. Az édesanyját ez nagyon megviselte, ahogyan a két, akkor már élő bátyját is. Végül az édesanyja a fejébe vette, hogy szeretne még egy kislányt, aki majd betölti a Colleen után maradt űrt. Addig kísérleteztek, amíg végül lett egy kislányuk. Viszont eddigre már volt négy fiuk, Rachellel együtt pedig érkezett még egy, az ikertestvére. A szörnyű pedig az, hogy az összes fiatalabb gyerek tisztában van vele, hogy ők csupán azért élhetnek, mert szükség volt egy lányra, ezért ők másodlagosak is a családban. A helyzetet pedig tovább rontja, hogy Rachel is pontosan tudja, hogy ő csak Colleen pótléka, és a szülei egyszerűen nem veszik észre, hogy a külsejétől eltekintve egyáltalán nem olyan, mint a nővére volt. Ő nem szereti a rózsaszínt, a csajos dolgokat, a sminket meg a tündöklő vacsorákat, őt sokkal inkább az autók világ érdekli. De édesanyjuk kedvéért - bátyjai és apja nyomására - játssza a szerepét. Még arra is hajlandó, hogy a Colleen emlékére létrehozott jótékonysági szervezet eseményein beszédet mondjon. Senkit sem érdekel, hogy ezek miatt pánikrohamok gyötrik és a legrosszabb helyzetekben már vért hány, az pedig még annyira sem, hogy a lelke mennyire szenved a színjáték miatt.
A család így darabjaira hullott, senki sem boldog: az anya álomvilágban él, az apa mindenre hajlandó, hogy ott is tartsa, a két legidősebb fiú felügyeli a fiatalabbakat, hogy ne kezdjenek lázadni, és ők maguk is szenvednek nővérük halála miatt, ráadásul ők is Colleent, a támogatásra szoruló kislányt látják csak Rachelben. A fiatalabb testvérekre pedig hatalmas nyomás nehezedik azzal, hogy bármi áron meg kell felelniük. A fiúknak kitérni a szülők útjából és minél kevesebb problémát okozni, hiszen őket tulajdonképpen nem is akarta senki, Rachelnek pedig játszani a játékot és elviselni bátyjai túlságos védelmét.

Ennek hála Rachel egy kétségbeesett, félelmekkel teli, önbizalomhiányos lány, aki lassan már maga sem tudja, ki ő valójában. Viszont amikor úgy dönt, életében talán először valami olyat tesz, amit tényleg szeretne, minden megváltozik. Hihetetlen viccesek a bénázásai, az önbizalom és a tapasztalat hiányából is nagyon aranyos jelenetek születnek, és nagyon jó nézni, ahogy izgatott kislányként rácsodálkozik az új világra, amit végre a magáénak érezhet. Ahogy pedig a történet halad előre, szép lassan megismeri önmagát és hajlandó is kiállni magáért. 

Szóval a két főszereplőt együtt és külön-külön is nagyon megszerettem. Amikor kettesben vannak, tényleg nagyon édesek, bár azért Isaiah természetéből fakadóan nem csak ártatlan jelenetekről van azért itt szó. 

Emellett a mellékszereplőket is nagyon megkedveltem. Abby kifejezetten vicces és nagyon, nagyon szeretném olvasni Abby és Ethan, Rachel ikertestvérének történetét, meggyőződésem, hogy ők ketten össze fognak jönni. A többi bátyja közül még West kedveltem nagyon, az övé lesz a következő történet, amit kíváncsiak várok. 
És természetesen a korábbi mellékszereplők is megjelennek, bár ahogy az várható is, Noah szerepel közülük a legtöbbet. Nagyon örülök, hogy az ő történetükből is kapunk még egy kicsit, így ha csak utalások szintjén is, de a későbbi életükből is kapunk villanásokat. 

Ami pedig a történetet illeti, az elképesztően izgalmas! Ahogy már a fülszövegben is olvasható, Rachel és Isaiah élete veszélybe kerül, amikor a gyorsulási versenyek maffiózója, Eric 5000$-t követel tőlük, amit 6 héten belül meg kell szerezniük. Isaiah mindent megtesz, hogy összejöjjön a dolog, így az autószerelői képességeit és mindkettejük kocsiját felhasználva újabb, már nem illegális versenyekbe kezdenek, hogy meglegyen a pénz. Eric pedig mindent megtesz, hogy ez ne jöjjön össze, és ez egy-két nagyon izgalmas jelenethez vezet. Végig drukkolunk, hogy minden sikerüljön, de persze nem mehet simán.

Nagyon élveztem azt is, hogy ennyit olvashattunk a kocsikról. Ugyan nem értek hozzájuk túlságosan, de pont ezért volt izgalmas. 

Ha valami negatívot kellene mondanom, akkor azt jegyezném meg, hogy a könyv végével nem igazán vagyok elégedett. Anélkül, hogy bármit is elspoilereznék, a vége felé történik egy bizonyos esemény, és utána van egy hirtelen ugrás időben. Na, ezt én nagyon sajnáltam, sokkal szívesebben olvastam volna még a köztes időszakról részletesebben. Emellett amúgy is azt gondolom, hogy a többi részhez képest a befejezés kicsit rövid, kicsit gyors.

Nem tudom, milyen hosszúra tervezi Katie a sorozatot, mert amikor elkezdtem olvasni, meggyőződésem volt, hogy trilógia lesz: Noah, Beth és Isaiah története. De közben már tudjuk, hogy érkezik a negyedik rész, Rachel egyik testvérének sztorija, és mivel rajta kívül még van 4 további fiútestvér, nem is beszélve Loganről... Szóval igazából az az érzésem, hogy legalább még három sztori lesz: a negyedik rész Westről, aztán Logan illetve Ethan és Abby sztorija. De igazából amíg ilyen jó, addig nem zavar, ha nagyon hosszú lesz. Minden részben van valami komoly téma is, a szerelmi szálak nagyon jók, a szereplőket pedig nagyon szeretem mindig. 

KEDVENC LETT

4 megjegyzés:

  1. mariann0814@freemail.hu

    Szijja nagyon szeretném elolvasni ezt a könyvet magyar kérlek küld el nekem:)))

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Én is elolvastam már az első két részt, de ezt a könyvet sehol nem találom a neten. Esetleg el tudod nekem küldnei pdf-ben? Köszi

    VálaszTörlés
  3. a mailcímem lemaradt: cisi1975@gmail.com

    VálaszTörlés
  4. Szia!

    Ne haragudj, nem terjesztek illegális letöltőlinkeket, korábban sem terjesztettem, ezután sem fogok.

    Szép napot!

    Deszy

    VálaszTörlés