Breaking News

Samantha Young: Before Jamaica Lane


Samantha Young: Before Jamaica Lane


Fülszöveg:
Egyetlen egyszerű lecke a csábításról két barát között annyival többé válhat...
A világ felé mutatott viselkedése ellenére Olivia fájdalmasan önbizalomhiányos, ha a másik nemről van szó - általában képtelen legyőzni az idegességét, ha olyan pasi közelébe kerül, aki tetszik neki. De az, hogy Edinburgh-ba költözött, új kezdetet jelent és miután megtetszik neki egy szexi posztgrados, úgy dönt, itt az ideje, hogy túllépjen a félelmén és kezébe vegye a dolgokat. 
Nate Sawyer egy jóképű nőcsábász, aki soha nem kötelezi el magát senki mellett, kivéve a közeli barátait, akikhez nagyon is hűséges. Így amikor Olivia hozzá fordul kapcsolati tanácsokért, felajánlja, hogy segít neki elsajátítani a flörtölés művészetét, hogy szexuálisan sokkal magabiztosabbá válhasson. 
A barátságos oktatás azonban hamarosan túl intenzívvé és túl romantikussá válik. De aztán Nate múltja és az elköteleződési gondjai összezavarja, és Olivia szíve összetörik. Amikor Nate rájön, hogy élete legnagyobb hibáját követte el, keményen kell dolgoznia, hogy a legjobb barátja újra beleszeressen - mert ha nem, akkor örökre elveszíti... 

Véleményem:
Ezzel is hasonlóan voltam, mint a Pushing The Limits sorozattal. Az első részt imádtam, és bár a másodikat is szerettem, már nem annyira, mint az elsőt. Na de a harmadikat már megint nagyon! Sőt, most azt merem mondani, hogy a Before Jamaica Lane még jobban is tetszett, mint az On Dublin Street. 

A két főszereplőt már megismerhettük az előző részben: Olivia és Nate. 
A fülszöveg mindkettőjüket elég jól összefoglalja, de azért néhány szót mégis írnék róluk. 
Az igazi Jamaica Lane
Oliviával szerintem a legtöbb olvasó nő könnyen tud azonosulni. Lehet, hogy nem mindenki veszítette el az édesanyját fiatalon, de az biztos, hogy Livhez hasonlóan nagyon sok nőnek vannak gondjai az önbizalmával. Akár a külsejét illeti, akár a viselkedését. Ugyan kinek nem volt még olyan gondja, hogy egy jó pasi előtt nem tudott megszólalni, vagy ha mégis, akkor valami ökörség csúszott ki a száján? Na, Liv is ugyanezekkel a gondokkal küzd, de úgy érzi, a sok pár között - hiszen a baráti társaságában szép lassan mindenki megtalálja a boldogságát - egyre rosszabbul érinti, hogy ő képtelen arra, hogy felszedjen egy jó pasit. Ha pedig még nem tudnánk vele eléggé azonosulni, a könyvmolyok számára még egy szimpatikus tulajdonsága: könyvtáros. 

Nate-nek ezzel szemben semmi gondja nincs, amikor az ellenkező nemről van szó. Jóképű, közvetlen, vicces, semmi gondot nem jelenti neki, hogy akár minden nap új nőt szedjen fel. Egy problémája azért még is van: egy fiatalkori szerelem miatt képtelen az elköteleződésre, mert azt gondolja, már megtalálta a nagy szerelmét, és olyan nem lesz még egyszer. Mivel azonban szakértő a flörtölésben, és ő Liv legjobb barátja, amikor a nő hozzá fordul, önként felajánlja a segítségét. 

És pont ez az, ami nekem a legjobban tetszett ebben a könyvben. Az eddigiekkel ellentétben a főszereplők nagyon jól ismerik egymást, és nagyon is közel állnak egymáshoz. A kis pillanatok, az apróságok teszik igazivá a kapcsolatukat: az, ahogyan együtt filmeznek esténként, ahogyan Nate tudja, hogy Liv milyen fagyit akar majd enni, meg ahogyan közös játékuk van. Egymás minden rezdülését ismerik. 
Kétségtelenül megvan a szexuális vonzalom is, amit a barátságuk miatt a háttérbe szorítottak, de most az "oktatás" kihozza. És milyen jó, hogy kihozza!

Nagyon sokat nevettem ezen a könyvön. A szituációkon, a régi emlékeken, rengeteg jeleneten, de van egy idézet, amit muszáj ide betennem, mert tényleg nagyon tetszett. Nyugalom, spoilermentes!

"Elmeséltem neki, hogy találtam egy zoknit az egyik visszahozott könyvben a múlt héten, és aztán megtaláltam a párját hétfőn a zárolt részen. Koszos zokni volt. Én nagyon furcsa vagyok. De van furcsa és van furcsa. Angusnak az volt a teóriája, hogy egy rögeszmés Harry Potter rajongóval van dolgunk, és ez az ember valahogy megzavarodott és azt hitte, a könyvtárosok valójában rabszolgasorban tengődő házimanók és zoknit adott nekünk, humanitárius cselekedetként."

Edinburgh-i egyetemi könyvtár
Amit pedig még nagyon jól csinál az írónő, az a rengeteg mellékszereplő kezelése. A korábbi főszereplők története is folytatódik - itt például a barátok szemszögéből végignézhetjük a Castle Hill eseményeit -, emellett pedig már megismerjük azokat is, akikről a jövőben olvashatunk. Például már igazán a szívem csücske Hannah, és alig várom a következő részét a sorozatnak, ami majd az ő története lesz.
Néha persze talán már túl sok a körülöttük lévő boldogságból, de tudjátok mit? Ennél nagyobb bajunk ne legyen!

NAGYON AJÁNLOM


A könyv előzetese:


Nincsenek megjegyzések