Breaking News

Kiera Cass: The One - Az Igazi


Kiera Cass: The One - Az Igazi

A blogturnéról


Véget ér a Párválasztó sorozat. A Gabo Kiadónak köszönhetően alig pár nappal a világpremiert követően a magyar olvasók is végre megtudhatják, hogy kit választ Maxon herceg, miként zárul a Párválasztó, és mi történik Illéa népével.
A hat állomásos blogturnén értékelések és extrák formájában búcsúzunk a Párválasztó sorozattól.


Kiadó: Gabo
Oldalszám: 346
ISBN: 9789636898830
Fordító: Gázsity Mila
Sorozat: Párválasztó 3.
Függővég: nincs

A párválasztó kezdetekor a lányok még harmincöten voltak, de közülük csak egy nyerhet.
Eljött az idő, hogy a korona végre a győztes fejére kerüljön.
Amikor beválogatták a Párválasztóba, America még csak nem is álmodott arról, hogy valaha eljuthat a korona közelébe – vagy Maxon herceg szívéhez. Ahogy azonban egyre közeleg a versengés vége, és a palota falain túl fokozódik a fenyegető veszély, America rádöbben arra, hogy mennyi mindent veszíthet – és hogy milyen keményen kell küzdenie a vágyott jövőért.
"Egyik kezem Maxonéban pihent, arcomat a mellkasára fektettem. Ő a fejem tetején nyugtatta az állát, így forogtunk az eső zenéjére.
Abban a pillanatban biztosra vettem, hogy van közös jövőnk. Ha ilyen érzés, amikor együtt vagyunk, akkor valahogy rá fogunk találni az útra, amely visszavezet bennünket egymáshoz."

Véleményem

Ezt a könyvet elképesztően vártam! Már körülbelül egy hónapja mindenhonnan szembejön velem a kérdés: Maxon vagy Aspen? Nyilvánvalóan ez az a kérdés, amire mindenki kereste a választ, és amit a legjobban tudni szeretett volna. Engem azért útközben az is érdekelt, hogy mi lesz a lázadókkal és a kasztrendszerrel, hiszen azért mégis egy elnyomó társadalomról beszélünk. Hiába a marha jó szerelmi szál és a gyilkos szerelmi háromszög, nem szerettem volna, ha szemet hunyunk a dolog fölött. Még akkor sem, ha a palota pompájában élőknek nehéz belegondolni, milyen egy hatos vagy egy hetes élete.

És meg is kaptunk mindent, amit szerettem volna. Először a kérdés, ami mindenkit a legjobban érdekel, nyilván a szerelmi háromszög. Ne aggódjatok, nem fogom lelőni a poént, nem árulom el, hogy America végül Maxon vagy Aspen mellett köt ki, mindenesetre nagyon tetszett az, ahogyan ezt az írónő megoldotta. Nem volt túl sok szenvedés, America egyáltalán nem volt döntésképtelen, és ennek kifejezetten örültem. Még annyira sem volt idegesítő a szerelmi háromszög, mint a második részben, mert végig tudtuk, kinek merre húz a szíve. Persze nem lehetett minden rögtön egyértelmű, de ennek ellenére éreztük, minek kell(ene) történnie. 

America pedig ebben a részben minden eddiginél nehezebb helyzetben van a Párválasztóban. Már csak négyen maradtak, így komoly versengés alakul ki közöttük. Bár egyébként rendhagyó módon pontosan ez az, ami közben össze is fűzi őket. Emellett pedig Maxonon nagy a nyomás, hogy minél hamarabb válasszon. Viszont a kapcsolatuk Americával nincs a helyzet magaslatán, a lány egyre inkább úgy érzi, Maxon már nem felé húz, egyre inkább elbizonytalanodik, mennyire bízhat a herceg felé mutatott érzelmeiben. Emellett Maxon édesapja mindent megtesz annak érdekében, hogy eltávolítsa a palotából, és a nép körében sem túl népszerű. 

Van tehát dolga, nem is kevés. Meg kell mutatni Maxonnak, hogy rá van szüksége. Kerülnie kell az apját, hogy minél kevesebb összetűzésbe kerüljenek. Mindeközben pedig valahogy el kellene érnie azt is, hogy a nép szemében is ő legyen az ideális jelölt. 
A próbák sora sem ért még véget. Ahogy az előző részekben, Americának ebben a részben is meg kell hoznia néhány kemény döntést, választania kell, hogy a nehéz helyzetekben a szívére vagy az eszére hallgasson-e. Mennyire fontos a megfelelni akarás, ha közben az ember becsülete és önérzete a tét? 

America azonban ezúttal is elképesztően jól veszi akadályokat, persze ahogyan azt már megszokhattuk, ezúttal sem botrányok nélkül. Elképesztően bátor és okos főhősnő, tényleg nagyon megkedveltem, és szerencsére a sorozat végére sem veszítette el azt, amit már az első részben is imádtunk benne. Még mindig határozott és még mindig ki mer állni a maga igazáért, kerüljön bármibe is. 

Van itt azonban nekünk a Párválasztón kívül a másik szál is. A lázadók és a kasztrendszer kérdése. Ebben a részben többet megtudunk a lázadókról, sokkal közelebb kerülnek hozzánk, aktív részesei lesznek a történetnek. Ez nagyon tetszett, bár azért szívesen olvastam volna ennél kicsit részletesebben róluk. Sokkal több lehetőség volt ebben a szálban, mint amit végül kaptunk tőle. Egy okból viszont talán mégsem bánom annyira. Örültem, hogy nem fordult át a történet borongós disztópiává, egy nagy csatává a végére, hanem az utolsó részben is sikerült megőriznie az eredeti hangulatát. Bár azért érezhetően komoly a tét, és talán nem árulok el túl sokat azzal, hogy több szereplő is meghal a történetben, szóval azért nem veszik el teljesen a komoly téma sem a sok tüll és fodor alatt. 

Összességében nekem nagyon tetszett a befejező kötet. Mindent megkaptam tőle, amit vártam, és semmit sem azok közül a dolgok közül, amelyektől féltettem a történetet. Még mindig bájos volt, a főszereplőnk, America még mindig nagyon talpraesett és elvhű, a lázadók és a folytatódó Párválasztó miatt az izgalmakat is megkaptuk, a szerelmi háromszög pedig nem vált túl sokká és túl idegesítővé. Igazán jó lezárása a sorozatnak.

NAGYON AJÁNLOM


Blogturné Extra - Borítók máshogyan

Már Az Elit turnéjánál a borítókkal foglalkoztam, most azonban arra gondoltam, kicsit nézzünk messzebbre. Mi ugyan átvettük ezeket a gyönyörű borítókat, de bizony nem minden ország tette ezt. Hiába a sokak szerint nyerő borító, ami egyszerűen vonzza a tekintetet, néhány országban mégis úgy gondolták a kiadók, valamennyi módosítás rájuk fér, vagy rögtön teljesen új borítót választottak. 

Nézzük ezeket az országokat!

Az első részből találjuk a legtöbb verziót, bár azért az esetek többségében itt is megtartották az eredeti borítót. 
Két kiadásban azonban kicsit módosítottak a színeken. Az ausztrál/brit Párválasztó kapott egy kis rózsaszínt, míg a görög borítót a kék helyett teljes egészében zöldre színezték.

 
Indonéziában és Romániában pedig úgy döntöttek, saját borítót készítenek:


A második rész borítóját mindenki átvette, még a színeken sem módosítottak. Csak egy kivétel akadt, az indonézek folytatták az első résznél már eszközölt változtatást, így náluk ez volt Az Elit borítója:


Az utolsó résznél sem jöttek ki egyelőre eltérések, bár az ausztrál/brit kiadásnál megint módosítottak egy kicsit a színeken, ezúttal a fehér mellé behozták a kéket is:




Nyereményjáték

Akárcsak máskor, így természetesen most is tiétek a lehetőség, hogy megnyerhessétek Az Igazi c. könyvet. Három példányt sorsolunk ki köztetek, és azt szeretnénk, igazi Párválasztó-rajongók győznének, olyan olvasók, akik nagyon szeretik a Kiera Cass által megteremtett világot.
A mostani játék nem lesz egyszerű, de az igazi rajongók számára gyerekjátéknak tűnhet. Az alábbi idézetek alapján találjátok ki, hogy melyik, a Párválasztóból már kiesett lányra gondoltunk, és írjátok be a Rafflecopter doboz megfelelő sorába. Sok sikert!

A mai feladvány:

„A lányok élénkek voltak, s mindenki valósággal ragyogott. ... húga, Lacey nagyjából annyi idős lehetett, mint May”


a Rafflecopter giveaway


A blogturné állomásai

05.13. Roni Olvas 
05.16. Deszy Könyvajánlója 

Nincsenek megjegyzések