Breaking News

Helena S. Paige: Egy lány belép a bárba


Téged választalak! (Ugye nem csak én néztem régen Pokémont?)
Egy lány belép a bárba

Sok-sok egyéjszakás kaland egy könyvben: dönthetsz kivel, mikor és mennyiért. (Abbahagyom a filmes utalásokat, ígérem. Még akkor is, ha Micsoda nő.)

A blogturnéról



Hódítanak a könyvpiacon az erotikus könyvek, ám a Libri Könyvkiadó ebben a műfajban is tud újat mutatni. Valószínűleg minden lány ábrándozott már arról, hogy ő annak a bizonyos erotikus regénynek a főszereplője, amit éppen olvas. Nos ez az álom közelebb van, mint gondolnánk!

Az Egy lány belép a bárba könyv segítségével az olvasó alakíthatja a történetet, úgy ahogy neki tetszik. Ismerkedj meg ezzel a formabontó olvasmánnyal, és kalandozz egy estét a főszereplő lány bőrébe bújva úgy, ahogy te szeretnél. Forró együttlét egy híres rocksztárral? Esetleg egy galéria bemutató egy érdekes fotóssal? Netán forró flört a szexis pultos fiúval a bárban? Minden rajtad múlik! Kalandra és kockázatra fel!

Eredeti cím: A Girl Walks Into a Bar
Kiadó: Libri
Oldalszám: 232
ISBN: 9789633102619
Fordító: Steiner Kristóf
Bechdel-teszt: megbukott
Függővég: hááát...
Moly link
Goodreads link (2,97)
Megrendelési link

Interaktív erotikus regény
A legjobb barátnőd az utolsó utáni pillanatban mondja le a bulit, amikor te már ott állsz egy zsúfolt bár kellős közepén talpig díszben – egyedül. Pedig nem volt egyszerű menet, amíg megalkottad a tökéletes frizurát, a sminket, és kiválasztottad a megfelelő ruhát. Kár lenne veszni hagyni ezt az ígéretes estét…
Akkor, mi legyen? Vagy inkább: ki legyen?
Nekiállsz tequilázni a híres rocksztárral? A stílusosan elegáns, sármos milliárdossal ütöd el az időt? Vagy inkább az angyalarcú pultosfiú az eseted, akinek minden porcikája bűnre csábít? És mi van az izmos testőrrel, aki felajánlott egy fuvart a főnöke mesés sportkocsijával? Ha egyik lehetőség sem jön be, hazaérve még mindig becsöngethetsz a szexi új szomszédhoz…
Egy biztos: akárhogy is döntesz, feledhetetlen éjszakában lesz részed!
Ha pedig mohón belevetnéd magad mindegyik kalandba, nincs más dolgod, mint visszalapozni a könyv elejére.
Csak rajtad múlik, mi történik.
A te vágyaid. A te törvényeid. A te történeted.

Véleményem

Amikor felmerült a lehetősége, hogy erotikus könyvvel turnézzunk, akkor szinte rögtön fordultam is volna el. Nem azért, mert nem olvasok ilyen témájú regényeket, egyszerűen csak rájöttem az évek során, hogy ez egy veszélyes terep. Magyarul a könyv vagy tetszik, vagy annyira borzalmas, hogy szót sem érdemel. Vagy ha érdemel, akkor a legjobb esetben sem túl kedveseket. De nyilván az első mondat hangsúlya a szinte szócskán van, mert hát mint a példa mutatja, itt vagyok az Egy lány belép a bárba blogturné közepén - szó szerinti és átvitt értelemben is. Vajon mi késztetett akkor mégis arra, hogy jelentkezzek erre a könyvre? Megmondom: az interaktív szócska.

Legyünk őszinték! Ez az ötlet zseniális. Nyilván nem új, volt már ilyen a világirodalomban, valószínűleg jó sok is, de azért általánosságban nem ez a jellemző. (Én legutóbb általános iskolában olvastam olyan mesét, aminek a végén kétféle lezárás volt, kinek-kinek melyik tetszett jobban.) Hányszor tett le az ember úgy egy könyvet, hogy bár ne úgy lett volna vége. Vagy fogta a fejét a főhősnő egy-egy szerinte megmagyarázhatatlan döntése miatt. Mondjuk akár pont amiatt, mert nem azt a pasit választotta, akinek mi szurkoltunk volna. (Team Jacobosok, itt vagytok?) Ez az egész interaktív dolog pedig pont ettől lesz különleges és csábító (jaj, de jó hívószó ez egy erotikus könyvhöz): a döntés a mi kezünkben van. Izgalmas, az biztos.

De pontosan hogyan is néz ki ez az interaktív dolog? Felcsapod a könyvet és olvasni kezded, mint bármelyik másikat. Rögtön, az elejéről. De aztán hamar szembesülsz vele, hogy döntés előtt állsz. (És jegyzem meg nem véletlenül használok E/2-t, ugyanis a történet végig ebben íródott. Ha megnyúznának sem tudnám megmondani, hogy a hősnőnek van-e egyáltalán neve és ha van, akkor mi. Ugyanis végig arra gyúr a könyv, hogy teljes mértékben azt érezd, itt most te vagy a főszereplő. Te vagy az a bizonyos lány, aki besasszézik a bárba.)

Szóval visszatérve az előző gondolatomhoz, döntéshelyzetben vagy: melyik bugyit veszed fel? Ne tessék nevetni, egy bulizós este előtt nem hülye kérdés ez. Emlékeztek még Bridget Jonesra? Na ja, pont ugyanaz a dilemma itt is. A fejezet végén pedig dőlt betűkkel szembesülsz vele, hogy most nem a hősnő fog dönteni, az irányítás a te kezedben van. Ahogy mondani szokás, nálad a gyeplő. (Belegondolva a BDSM téma nem került elő. Jé!) Három variáció, három oldalszámmal, ahonnan tovább kell olvasnod. Tehát mondjuk te a lila tangát választod (egyébként a könyv első hibája pont ez, ugyanis az első döntési csomópontnál konkrétan becsap, tök fölösleges választani, a vége mindig a lila tanga lesz, erotikus könyvről beszélünk, mégsem indulhat bundabugyiban), akkor ha a megfelelő oldalra lapozol, hősnőd felkapja a lila bugyit, amit aztán egész este viselni fog. Mondom, olyan szempontról rossz a példa, hogy végül mindenképp ezt fogja viselni, de mondjuk keressünk egy másik, talán szemléletesebbet. Főhősnőd a bárban ücsörög, egy George Clooney-hasonmás - akivel korábban szemezett - odalejt hozzá és meghívja egy italra. Te pedig dönthetsz: igent mondasz az italra vagy elküldöd a fenébe és inkább a helyes pultos fiútól rendelsz magadnak egy újabb kört. Amennyiben igent mondasz, akkor az estéd szépen folytatódik Clooney 2-vel, ha nemet, akkor pedig flörtölhetsz egy jót a pultos fiúval. Nem túl bonyolult a séma, de a fejezetek vége garantáltan mindig egy döntési pont: mit akarsz te? Az egész olyan, mintha az ember leülne egy különösen részletgazdag és szemléletes Sims-körre, és egy kis virtuális kalandra indulna.

Tekintve, hogy ezzel a sémával gyakorlatilag mindig a te vágyaid teljesülnek, meglepőnek is érzem kicsit, hogy korábban senkinek nem jutott eszébe ilyen erotikus könyvet írni. De most komolyan! Az egész olyan érzést kelt, mintha te magad libbennél be a bárba, ami meglepő módon tele van csupa helyes pasival, akik megint csak meglepő módon mind szívesen felszednének. Te pedig válogathatsz kedvedre és végig a te vágyaid teljesülnek. És nem pont ez az erotikus könyvek lényege?

Egyébként pontosan ebből fakad a könyv másik furcsasága, ami miatt nem túl könnyű értékelni. Ez ugyanis nem regény. Tulajdonképpen olyan, mint egy novelláskötet, amiben valamiért szorosabban összekapcsolódnak a novellák. Mert ebben a könyvben nem egy nagy történet vonul végig, hanem sok kicsi. A vége pedig pontosan ez: rövidke sztorik egyéjszakás kalandokról. Minden egyes történet egy egyéjszakás kaland. Nincs romantikázás, mint a legtöbb erotikus történetben, nincs hosszú szenvedés, még csak konkrét cselekmény sem nagyon, már azokon a dolgokon kívül, amelyek egy átmulatott éjszakának részei. Szóval ha valaki olyan párosokról akar olvasni, akiket az ég is egymásnak teremtett, az ne ebben a könyvben keresgéljen.

Viszont ha valaki változatosságra vágyik minden téren, te jó ég, na, az ebben a könyvben azt megtalálja. Még felsorolni is nehéz a sok "nedves álmot", amit ez a könyv felvonultat. Clooney-hasonmás üzletember, cuki pultosfiú, menő rockzenész, izmos testőr, aktfotós, szexi leszbikus, sármos szomszéd pasi, van itt minden, amit akarsz. Vagy nem akarsz. (A jó hír, ha nem akarod, nem kell őt választanod. Yay!) És még ebben sem merülnek ki a lehetőségek. Nem csak a pasik, a szexuális helyzetek is változnak, jelentem, a legváratlanabb dolgok történhetnek meg veled. Én már sok erotikus könyvet olvastam az elmúlt egy-két évben, de néhányszor nekem is fennakadt a szemem. Nem akarok poént lelőni, ezért nem árulok el részleteket, de nem mindenki az, aminek látszik. Féljetek a rocksztároktól!

Szóval ja, nem csak a főhősnő kalandozik, hanem te magad is olvasás közben. Lapozgatsz a különböző sztorik között, és ha az egyiket befejezed, visszakeresheted a döntési pontot, és elindulhatsz a másik irányba. Nincs mi lett volna ha. Ugyanis ha felmerül benned ez a kérdés, visszalapozol, aztán meggyőződsz róla te magad. Tulajdonképpen én még most sem vagyok teljesen biztos benne, hogy minden járható variációt végigolvastam, bár azt hiszem, igen.

Összefoglalva kicsit: az alapötlet nagyon jó, de gyakorlatilag az egész könyvet ez viszi a hátán. Sokkal többet ki lehetett volna hozni belőle, de... Nem kell igazán komolyan venni, nem kell egy szó szerinti értelemben vett irodalmi alkotásra gondolni. Számomra leginkább egy jó vicc volt a könyv, kifejezetten jót mulattam ezen a lapozgatós dolgon, szórakoztató volt. Kidolgozottak a karakterek? Jesszus, dehogy! Még a nevekre sem emlékszem. Van nagy románc? Na, az sehol. Cselekmény? Ugyan! Szex az van, ja, nem is kevés. És az elején a függővégnél azt írtam, hogy hááát... Az egyik szál ugyanis elindult, de nincs igazán lezárva. Nem feltétlenül nevezném függővégnek, de azért megnéztem volna, hova jutnak. Szeretem a szomszéd fiúkat, én még olvastam volna azt kicsit tovább. Még úgy is, hogy egy aranyos ötlettel feldobta ezt a szálat a három szerző. (Lehet, hogy ez a végső "a te döntésed" dolog? Romantikus lelkűek tovább kalandozhatnak fejben a szomszéd fiúval: ásó, kapa, nagyharang, három gyerek, négy kerék, nyugdíj...)

Belegondolva mekkora buli lehetett ezt a könyvet írni! Elképzelem, ahogy egy csajos este keretében lehuppan a három író barátnő egy jó nagy adag popcornnal, és nevetgélések közepette kitalálják, merre is induljon a főhősnő, és milyen pasikkal... találkozzon. Ahogy felnéztem a Goodreads adatlapra a link miatt, láttam is, hogy valaki azt írta az értékelésben, hogy ezt a könyvet olvasgatták a barátnője leánybúcsúján. Bakker, az is jó buli lehetett, az biztos. Egy csajos este kuncogós könyvének simán el tudom képzelni. Az egyszerűsége, a furcsa ötletei, a vicces helyzetek, a jó pasik és persze a kalandok miatt. És találó a cím is. Olyan, mintha elkezdtek volna egy mondatot, egy mesét, és arra várnának, hogy te fejezd be. Mert hát, pontosan ez is a dolgod.

EGYNEK ELMEGY


Blogturné extra - Van ám tovább is!

Bizony, jól olvastátok, ugyanis a három szerző egy folytatásnak is nekiugrott. A kérdéses lány
nem csak egy bárba, egy esküvőre is besétál. Következzen, miről is szól az A Girl Walks Into a Wedding!

Az esküvő épp csak elkezdődött és minden döntés, amit meghozol, elégedettséggel tölthet el... vagy éppen még többre vágysz majd. 

Meghívtak TÉGED egy esküvőre. Miközben felpróbálod a valaha volt valószínűleg legrusnyább koszorúslány ruhát (és ez sokat mond), rájössz, hogy annyi minden elromolhat egy ilyen eseményen. A legjobb barátod pedig MOSRÖGTÖN tudni akarja, hozol-e magaddal valakit. Szóval mit tehet egy lány? Elhozol egy szexi srácot, akivel még csak egyszer randiztál vagy elég bátor leszel, hogy egyedül menj.

Ebben a regényben te hozod a döntéseket. Lehet, hogy kiderül az álompasidról, hogy használhatatlan? Vagy esetleg a vőlegény tanúja találja meg az utat a ronda ruhád alá? Csalódás vagy lélegzetelállító kaland lesz a leánybúcsú vége? Egyáltalán lesz esküvő? Mindez a tapasztalat rád vár ezen a csodálatos vidéki birtokon. Most már csak választanod kell...


Nyereményjáték


Most lehetőséged van neked is megnyerned Helena S. Paige regényét, ha rájössz milyen szexis koktélok bújtak meg a blogturné különböző állomásain. Mindegyik koktél megtalálható a bárok itallapjain és főként a lányok kedvencei ezek. És nem csak a nevük miatt! :) A hozzávalók és a képek segíteni fognak, ha nem, ajánljuk a Google keresőjét!


Mai koktélunk hozzávalói:
  • 2 cl amaretto
  • 2 cl Baileys
  • 2 cl triple sec
  • 1 cl tejszín





a Rafflecopter giveaway


A blogturné menetrendje

08.22. Zakkant olvas
08.24. Deszy Könyvajánlója
08.26. Dreamworld

Nincsenek megjegyzések