Breaking News

Jennifer A. Nielsen: A hamis herceg


Na jó, ezt nem láttam jönni...
A hamis herceg

A blogturnéról



A Könyvmolyképző kiadó jóvoltából hazánkban is megjelenik Jennifer A. Nielsen: A hamis herceg című regénye, A hatalom trilógia első része. Ennek örömére a Blogturné Klub négy bloggere egy blogturné keretein belül bemutatja Sage veszélyekkel, izgalmakkal és hazugságokkal teli kalandját!

2014. október 17-től minden másnap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!

Amikor elkezded olvasni, azt hiszed, mindent kitaláltál. Aztán a végén jön a csavar, és tágra nyílt szemmel folytatod, mert nem akarod elhinni, hogy ez lehetséges. És mosolyogsz, mert téged átvertek. Hála istennek!

Eredeti cím: The False Prince
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: ?
Fordító: Szujer Orsolya
ISBN: 9789633738696
Sorozat: A Hatalom-trilógia 1.
Függővég:
Bechdel-teszt: megbukott
Moly link
Goodreads link (4,21)
Megrendelési link

konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/jennifer-a-nielsen-a-hatalom-trilogia-1-a-hamis-herceg-6681?ap_id=Deszy
Egy merész terv borzalmas útra és az árulás szélére sodor egy árva fiút.
Carthya királysága polgárháború szélén áll. Hogy egyesítse a széthúzó népet, Conner, egy nemesember a királyi udvarból, ravasz tervet eszel ki: kitanít egy árva fiút, hogyan adja ki magát a király rég elveszett fiának, és bábhercegként trónra ülteti.
Négy árva verseng a szerepért, köztük a makacs Sage-dzsel. Sage tudja, hogy Conner szándékai nem éppen nemesek, de mivel saját élete is cérnaszálon függ, nem tehet sokat – el kell érnie, hogy Conner őt válassza, vagy nem kerül ki élve a kalandból.
Ahogy Sage az omladozó árvaházból Conner bámulatos birtokára kerül, egyre több hazugságra és árulásra derül fény, mígnem végül az igazság is kiderül, ami Conner minden tervénél veszélyesebbnek bizonyulhat.
Hihetetlen kaland tele veszéllyel, izgalommal és hazugsággal, ami az utolsó oldalig lábujjhegyen tartja az olvasót.


Véleményem

Ki ismeri a Koldus és királyfi történetét? Kezeket a magasba! És ki ismeri a Vasálarcos sztorit? Szenzációs. Na, akkor ti lesztek azok, akik a könyv nagy részében azt fogják hinni, hogy ezt a sztorit már ismerik és nem tudják őket meglepni. Ti lesztek azok, akik valószínűleg meglepődnek majd. Legalább egy kicsikét mindenképp. Mint én is.

Amikor olvasni kezdtem a könyvet, tetszett. Nem ragadott különösebben magával, nem éreztem semmiben különösebben kiemelkedőnek. Félre ne értsetek, jó volt olvasni, egy jól megírt történet volt, érdekes karakterekkel. Valahogy mégis azt éreztem, hogy én ezt a történetet már ismerem valahonnan. (Lásd a fenti kérdések.) Azt hittem, pontosan tudom, mire számíthatok és mit fogok kapni.


De amikor letettem, alig bírtam magammal, úgy áradoztam mindenkinek róla. 

Először akkor lepődtem meg, amikor kiderült, mennyire kegyetlen ahhoz képest, hogy egy gyerekmesének indult. Tudjátok, az árva fiú, akinek most hirtelen lehetősége van magasra törni. Csakhogy néhány dolog mássá teszi a helyzetet: Sage-et akarata ellenére akarják álherceggé nevelni, ő egyáltalán nem vágyik a szerepre. De ami ennél is fontosabb: Damoklész kardja lebeg a feje fölött. Két rossz közül kell választania: vagy aláveti magát akaratának vagy a halál fia.

A legjobban azt szerettem Sage-ben, hogy ennyire máshogy viselkedett, mint ahogy vártam volna. Amikor már azt hittem, eldönti, hogy akar-e versenyezni az álherceg címért, mindig tett valami olyat, ami megkérdőjelezte ezt. Soha nem tudtam, mire számítsak tőle. Elképesztően okos, de néha a lázadásából fakadóan félelmetesen hülye dolgokra képes. De pont ettől lesz olyan izgalmas a történet. Hiszen a regény nagy részében egy kastélyban vannak, ki se mozdulnak onnan, és csak tanulnak. Mindenfélét, amire egy hercegnek szüksége lehet. Mindeközben számunkra teljesen nyilvánvaló, hogy Sage lenne a tökéletes a szerepre.
Nagyon tetszett az is, ahogy a hazugságban töltött életről gondolkozik. Ezeket a részeket kifejezetten jó volt olvasni.

A másik két versenyző is ott van, Tobias és Roden. Nem akarok nagy poént lelőni a kapcsolatrendszerrel kapcsolatban, mindenesetre nagyon érdekes, ahogy ez a három srác egyszerre szövetségese és ellenfele egymásnak. Mindannyian másban jók. Tobias az eszével tűnik ki, ő az egyetlen közülük, aki tud olvasni. Rodennek a testi ereje és a harci képességei indokolná a választását. Sage-ben pedig a kellő bátorság és agyafúrtság van meg a szerephez.
Tobias és Roden pedig mindent meg is tesznek a fejlődés érdekében. És ahogy telik az idő, a viszály köztük egyre kiélezettebb lesz. Ezt pedig Sage szemszögéből vizsgálni, aki nem is vágyhatna kevésbé a győzelemre, nagyon érdekes.

Az oktatás során kifejezetten kegyetlenek tudnak lenni a három fiúval. Itt jöttem rá, hogy ez nem egy szimpla gyerekmese. Amikor melletted potyognak a jelöltek, amikor könyörtelenül próbálnak kiképezni egy szerepre, amit még csak nem is akarsz, és amikor tudod, hogy bármelyik pillanat lehet az utolsó, ha valamit nem úgy teszel, ahogy kellene, akkor nyilvánvaló, hogy a tétek nagyok.

Egy szerelmi sztori is megfért a történetben, de mindenkit megnyugtathatok, egyáltalán nincs központi szerepben és egyáltalán nem nyálas. Imogen Lord Conner kastélyában dolgozik, és kifejezetten izgalmas és fájdalmas története van neki is. Tulajdonképpen egy olyan szereplő sincs ebben a történetben, akinek ne lenne valami fájdalmas a múltjában.

De még csak nem is ez volt az, ami meglepett. A könyv végén az események hirtelen pörögni kezdenek. És még amikor az ember el is kezdi sejteni, hogy mi fog történni, jön még ebbe is egy csavar. És amikor ez kiderül, te jó ég! El se akartam hinni. Nagyon nehéz erről spoilerek nélkül írni, úgyhogy mélyebben bele se mennék. De ha a könyv elején azt hiszed, hogy tudod, mi fog történni, akkor elárulom: nem tudod. Vagy csak részben. Szinte biztos vagyok benne, hogy hamarosan újraolvasom, mert a csavar után egy csomó mindent át kellett értelmeznem a történet elejéről. Olyasmik, amik akkor természetesnek tűntek, valójában mind előkészítették a csavart. Olvassátok!

NAGYON AJÁNLOM


Olvassatok bele a képre kattintva!

konyvmolykepzo.hu/reszlet/hamis_herceg_reszlet.pdf?ap_id=Deszy



Blogturné extra - A könyv előzetese magyar felirattal





Nyereményjáték


Mostani játékunk során meginvitálunk benneteket, gyertek legyetek Ti magatok is hamis hercegek és hercegnők. Ám ahhoz, hogy bejuthassatok a palotába, előbb tökéletes csalókká kell válnotok, ami egyben azt is jelenti, hogy részletekbe menően ismernetek kell a királyságot, melynek örökösei akartok lenni. És mi lehetne egy uralkodóház legfontosabb éke, mint maga a korona? 

Nincs más dolgotok, mint az egyes állomásokon található képek alapján kitalálni, melyik korona, melyik birodalomhoz, országhoz tartozik, majd a helyes választ beírni a rafflecopter doboz megfelelő mezőjébe. De, hogy ti nyerjétek el a végső jutalmat, mind a négy választ ki kell töltenetek. Elvégre is ahhoz, hogy hercegni, hercegnői címet kapjatok, kemény munka szükségeltetik. 
A játék végén, a Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából három szerencsés nyertes kerül kiválasztásra, akik a könyv 1-1 példányával lesznek gazdagabbak. 
Figyelem! A kiadó csak Magyarország területén belül postáz. Illetve ha 72 órán belül nem válaszoltok az e-mailre, automatikusan új nyertest sorsolunk!



a Rafflecopter giveaway



A blogturné menetrendje

10/17 Kelly Lupi olvas - Borítók
10/19 Deszy könyvajánlója - Trailer
10/23 Dreamworld


Nincsenek megjegyzések