Breaking News

Lacey Weatherford: Crush – Bizsergés


Vigyázz, kit engedsz az életedbe!
Crush – Bizsergés

A blogturnéról

Október 27 és november 3 között a Blogturné Klub 8 bloggere mutatja be Nektek Lacey Weatherford: Crush - Bizsergés című regényét, Hunter és Cami izgalmas szerelmi történetét. Az értékelések mellett persze extrákkal és a már megszokott játékkal is készültünk, ahol három példányt nyerhettek a könyvből.

Kis tinirománc, némi rejtéllyel és izgalommal fűszerezve
Eredeti cím: Crush
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: ?
Fordító: Sándor Alexandra Valéria
ISBN: 9789633990148
Sorozat: Crush 1.
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: megbukott
Moly link
Goodreads link (4,01)
Megrendelési link

Cami Wimberley-nek van egy terve, és ebben a tervben nem jut hely a fiúknak – főleg minden idők legvadabb partiállatának, Hunter Wildernek nem, mindegy milyen jóképű és karizmatikus. Cami gyönyörű, végzős, elképesztően tehetséges, jó tanuló, s mindent megtesz azért, hogy bekerüljön álmai főiskolájára, musical színház szakra. Minden tökéletes.
Hunter Wilder nem akar barátnőt – attól most csak túl bonyolulttá válna az élete. Főleg Miss Jókislányt nem akarja, de akkor miért nem tudja levenni róla a szemét? Megpróbálja tartani tőle a három lépés távolságot, de a sors mintha a másik karjaiba taszítaná őket. Régóta nyilvánvaló mindenki számára, hogy tetszenek egymásnak.

Véleményem



A lehető legjobb időpontban talált rám ez a könyv. Ősszel hajlamos vagyok kicsit magamba zuhanni. Ami sokaknak nagy öröm a színes levelekkel, az nekem sokkal inkább a depresszió időszaka, úgyhogy ilyenkor különösen örülök az olyan történeteknek, amelyek feldobnak egy kicsit.
A Bizsergés alapvetően egy kortárs romantikus young adult történet. Nincsenek fantasy elemek, nincsenek főgonoszok, csak néhány gimis. 

Cami a gimi tipikus strébere. Jó tanuló, nem szeret bulizni, nem iszik, nem drogozik és még a legjobb barátja, Clay is stréber. Le se tudja mosni magáról ezt a címkét. Kivéve, ha talán mégis…
Egyszerre indulnak be ugyanis az események, ahogy az lenni szokott. Egyrészt kiderül, hogy Clay valójában szerelmes a lányba, és végre elhatározta, hogy bevallja neki. Mindent hajlandó megtenni azért, hogy Cami adjon neki egy esélyt. Amit ebben a szituációban már az elejétől kezdve nagyon szerettem: Cami nem húzza Clay agyát. Tudja, hogy ő nem viszonozza a fiú érzéseit, és nem kezdi el hitegetni. Piros pont Caminak. Nehéz helyzet ez, de elég bátor ahhoz, hogy a nehezebbik, de hosszú távon kifizetődő utat válassza.

A másik dolog, ami beindítja az eseményeket, az új diák. Aki – milyen meglepő – nagyon jóképű, és mint kiderül, kifejezetten jó fej is. És mit ad Isten, még tetszik is neki Cami! Huntert rettentően imádtam, az a tipikus pasi karakter, akitől olvadozik az ember lánya. Persze senki sem tökéletes, van itt egy bökkenő, nem is kicsi: ugyanis drogozik és ezt nem is tagadja, ráadásul leszokni sem akar. Őszintén mondom, itt azért kicsit elbizonytalanodtam. A drogozás témájában ugyanis én konzervatív vagyok, a válaszom: NEM. És persze, Hunter nem próbálja rávenni a lányt, hogy csinálja, amit ő, de nekem maga az, hogy él a drogokkal, ráadásul nem is csak a gimis füvezésbe folyt bele, úgymond válóok. 

De közben az elejétől kezdve tudjuk, hogy van valami oka annak, hogy Hunter drogozik. Már az elejétől kezdve volt egy tippem, hogy miről van szó, de aztán a könyv elbizonytalanított. Aztán megint kezdtem hinni, hogy igaza van, és megint jött valami, ami elbizonytalanított. Ez kifejezetten jól esett, mert még ha ki is derült, hogy igazam volt, az izgalom megmaradt.  

Nem egy túlságosan hosszú történetről van szó, valójában a cselekmény főbb pontjait már le is írtam: a romantikus szál mellett a fő téma a drogozás és a titoktartás, és hogy meddig lehet ezt eltűrni egy kapcsolatban, és nyilván ehhez kapcsolódóan foglalkoztat minket a rejtély is. Emellett pedig az, hogy mit kezd Cami azzal a szituációval, ami Clay érzései miatt kialakult.

De ha valaki nem szereti a romantikus történeteket, ha nem tartja elégnek azt, hogy egy erre fókuszáló történetet olvasson, akkor ez valószínűleg nem neki való könyv. Ugyanis hiába a bűnügyi szál meg a rejtély, ennek ellenére ezeket nem kapnak túl nagy súlyt. Ez egy tinikről szóló romantikus történet. Viszont azok között szerintem aranyos, ha valaki egy-két órás szórakozásra vágyik, jó választás. 

Mivel sorozatról beszélünk, olvasás közben tartottam a függővégtől. Attól, hogy nem fogjuk megkapni a választ valamelyik kérdésünkre. De szerencsére nem így alakult, szépen lekerekített történet, stand-alone regényként is bőven megállja a helyét. Ezért is tartok a folytatástól. Volt ugyanis egy mellékszereplő, Russ, akinek a történet valóban szívesen olvasnám, és érkezik is, egy negyedik rész formájában. De a sorozat második és harmadik része ezekkel a főszereplőkkel halad tovább, és ez számomra némi félelemre ad okot. Pontosan azért, mert most minden kerek, és nem szeretném, ha az írónő ezt elrontaná. Remélem, nem fogja.

Mindenesetre ez azoknak, akik nem kedvelik a sorozatokat, jó hír. Ugyanis bár ez egy sorozat első kötete, ahogy írtam, önállóan is tökéletesen megállja a helyét. Szóval ha nem akarjátok olvasni a folytatásokat, akkor is vegyétek meg bátran!

AJÁNLOM


Blogturné extra - Részlet a könyvből

    "– Látom, megint legelteted a szemed – kajánkodott Russ, aki a rágcsálnivaló beszerzése után csatlakozott hozzám.
    – Clayton Bradley-n? Aligha…
    Russ felhorkant.
    – Aha, mindketten tudjuk, hogy nem őt bámultad. Haver, ha tényleg annyira bejön, szerezd meg! Tudom, hogy akarod.
    Megráztam a fejem, és a mozitermek felé fordultam.
    – Nem megy.
    – Miért nem? – erőlködött Russ, aki próbálta megérteni a helyzetet. – Van otthon barátnőd? Vagy azt mondod, hogy a másik csapatban játszol?
    Felhorkantam.
    – Egyszerűen nem megy, oké? Nem kell nekem barátnő, és pont.
    – Szóval messziről fogod csorgatni rá a nyálad? – bökött meg a könyökével, miközben belekóstolt a hatalmas adag pattogatott kukoricába.
    – Valami olyasmi.
A hátsó sorban találtuk magunkat. Tetszett, hogy láttam, mit csinálnak körülöttem mások, amíg vártam a filmkezdésre.
    – Hát ez ultraciki! – szólalt meg Russ.
    – Mi?
    – Az, hogy a hátsó sorban ülünk, és nincs itt egy cicababa sem, akivel a sötétben smárolhatnánk. Kéne már nekem egy csaj.
    – Sok szerencsét hozzá! Talán meg kéne próbálnod szóba állni eggyel. Az esetleg segít.
    – Ó, nézd csak, kiből lett hirtelen randiguru! Abból, aki messziről bámul és csorgatja a nyálát…
    – Nekem legalább van egy csaj, akire csorgathatom a nyálam, nem pedig valami képzeletbeli tyúkról álmodozom.
    – Háhh! Épp most vallottad be! Szóval bejön neked – derült fel az arca, mintha most találta volna fel a spanyolviaszt. És a fenébe is, igaza volt.
    – Egyed a popcornt, ahogy jó kisfiúhoz illik, és hagyjál engem békén! – vigyorogtam.
    Felnevetett. – Bennem egy cseppnyi jóság sincs.
    – Akkor szar már neked – válaszoltam sunyi mosollyal. – Bennem mostanában folyton akad néhány csepp.
    Russ fuldokolni kezdett, és a sorok közé köpte a kukoricát.
    – Ez undorító, ember! – röhögtem a fejemet rázva, s szemügyre vettem az előtte lévő szék hátuljára ragadt nyálas darabokat.
    – Te tehetsz róla, engem ne is hibáztass!
    Elővett egy szalvétát, hogy letörölje vele a száját meg a széket.
    – Így sosem lesz csajod. Talán meg kéne mutatnom, hogy kell ezt csinálni.
– Oké, mester, tiéd a pálya – mutatott körbe Russ a teremben, mire megláttam belépni Camit és Clay-t.
    Azonnal feszülten kezdtem figyelni őket. Néhány sorral alattunk választottak ki két széket. Clay letette az italát a pohártartóba, s közel hajolt Camihoz, aki nyilvánvalóan elhúzódott tőle.
    Ettől megszólalt a fejemben a vészcsengő. Cami szemmel láthatóan rosszul érezte magát a közelében. Eszembe jutott, hogy Clay talán rányomult, és ez nem volt ínyére. Mintha nem ugyanaz a páros lett volna, akiket a suliban láttam. Clay változtatott a külsején, és mintha a kívánt hatás ellenkezőjét érte volna el vele: teljesen megváltoztatta kettejük között a légkört.
    Clay közelebb hajolt, valamit Cami fülébe suttogott, aki erre még távolabb húzódott. Valami egészen biztosan nem stimmelt velük.
    Oldalra nyúltam, megfogtam Russ pattogatott kukoricáját, és felálltam.
    – Hé, hová mész? – kérdezte tanácstalanul.
    Nem törődtem vele. Odasétáltam Camiék sorához. Ki kellett szimatolnom valamit.
    – Cső, Jókislány! – huppantam le pont mellé. – Talán mégsem ismertelek ki olyan jól. Sosem raktalak volna az akció-kalandfilmes kategóriába.
    Totálisan meglepődve fordult felém.
    – Popcornt? – kérdeztem ártatlanul, és felé döntöttem Russ adagját.
    Megrázta a fejét. – Nem, köszi."
Vagy olvassatok bele a képre kattintva:

http://konyvmolykepzo.hu/reszlet/crush_bizserges_reszlet.pdf?ap_id=Deszy



Nyereményjáték

A történet főhősnője, Cami, többek között a gyönyörű vörös hajával ejti ámulatba Huntert. A könyvekben sok vörös hajú főhősnővel találkozhattatok, így most szeretnénk egy olyan játékra meghívni Benneteket, ahol ki kell találnotok kép vagy leírás alapján, hogy kiről is van szó. A helyes megfejtők között pedig a Crush - Bizsergés három példányát sorsoljuk ki.
Figyelem! A kiadó csak Magyarország területére postáz, a győztesnek pedig 72 órája van válasz e-mailt küldeni, ellenkező esetben új nyertest kell sorsolnunk.

A mai idézet:
“Ekkor kisebb közjáték zajlott le: egy apró termetű, vörös hajú, hosszú hálóinges illető lépett a konyhába, majd sikkantott egyet, és kiszaladt.
….. - súgta oda Ron Harrynek. - A húgom. Egész nyáron rólad beszélt.”

a Rafflecopter giveaway


A blogturné menetrendje

Október 27 - Kelly Lupi olvas
Október 28 - Deszy könyvajánlója
Október 30 - MFKata gondolatai
Október 31 - Könyvszeretet
November 1 - Dreamworld
November 2 - Insane Life
November 3 - Media Addict

Nincsenek megjegyzések