Breaking News

Sherry Gammon: Hihetetlen


Kettős ügynöknek lenni nehéz meló
Hihetetlen

A blogturnéról



Sherry Gammon Port Fare sorozatának második kötetét, Hihetetlen címmel október végétől olvashatjátok a Maxim Kiadó jóvoltából.
Előtte viszont egy rövid blogturnét indítunk kedvcsinálóként, ahol a Blogturné Klub 4 bloggere mutatja be a könyvet, ismertet meg veletek pár érdekességet a történettel kapcsolatban és persze lesz játék is, ahol 3 példányt nyerhettek a Hihetetlen című könyvből.

Eredeti cím: Unbelievable
Kiadó: Maxim
Oldalszám: 464
Fordító: Kocsis Anikó
ISBN: 9789632615431
Sorozat: Port Fare 2.
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,19)
Megrendelési link

Deliah Lopez Dreser családi ügyben száll a ringbe, és ha igaz is, hogy az alma nem esik messze a fájától, a lányt nem érdemes lebecsülni – szélvészként robban be Cole látóterébe, aki nem marad érzéketlen iránta. Persze nem lehet tudni, hogy a csábítás hátterében nem bosszú áll-e – bosszú Lilah fivérének haláláért. Maggie és Seth megtudja az igazságot, ami próbaköve lehet barátságuknak. Most azonban nem egy Dreser lesz az, aki felkavarja Port Fare-t, hanem Cole jóbarátja, Booker. Vajon Booker teljesen rossz úton jár? Ez nem jellemző rá…


Véleményem

A Port Fare trilógia első részét, a Szerethetetlen nagyon szerettem, és már abban a részben imádtam a két mellékszereplőt, Bookert és Cole-t. Alig vártam, hogy az ő történetüket is olvashassam, és Cole-ét ebben a kötetben meg is kaptam. 

Cole nem az a tipikus álompasi, nem az a fajta, akiről feltétlenül romantikus könyvet olvasna az ember. Hiszen persze egyrészt ott van az az oldala, ami imponáló lehet: doki, kedves, hűséges, jól szituált, kedvesen jóképű. De eközben érezhetően körüllengi valamiféle bizonytalanság, annak ellenére is, hogy annyi mindent elért az életben. Bizonytalan, határozatlan, kétbalkezes és pont ezért szeret a műtőbe menekülni. Az az egyetlen hely, ahol teljesen biztos lehet magában. De még ebben is kihasználják, így egyszerűen nem tud onnan elszakadni, hiába próbálják a barátai kirángatni.
Összességében azért mégis cuki, ölelgetni való pasi, és nagyon kíváncsi voltam, vajon milyen nő lesz majd a párja.

És akkor jött Lilah, és igen, ő egy erős csaj. Minden trauma ellenére, vagy talán pont azért, erős, egy igazi harcos. Határozott, magabiztos, persze amikor az apja nincs a közelben. Pontosan ezért lehet jó párja Cole-nak. Mert őt nem képes ellökni magától, akárhányszor zárkózik is be az irodájába, szó szerint és képletesen szólva is. Szóval külön-külön is szerettem a szereplőket és együtt is. Nagyon szerettem például az apróságokat: Lilah lakberendezését, és azt, ahogyan a Shakespeare idézetekkel játszottak. Igazán feldobta a történetüket.

Viszont pont ebből fakad az a folyamatos fájdalom és feszültség is, amit a könyv olvasása közben végig éreztem. Mert Cole egy cuki pasi, egy igazán jó ember, aki sok jót tesz az emberekért, aki szereti a barátait és igazán tiszta lélek. Nem érdemli meg, hogy elárulják, főleg miután nagy nehezen megnyílt valakinek. De ez elkerülhetetlen. A könyv elejétől kezdve gyakorlatilag csak arra várunk, mi történik meg az elkerülhetetlen, a tömegbaleset, amikor minden összetörik. 

És pont ezért érdekes figyelni a szereplőket, ennek tükrében - tudják-e, mi következik vagy nem. Mivel Lilah gyakorlatilag kém, ő az egyetlen, aki tisztában van vele, hogy áruló. Nagyon érdekes volt arról olvasni, hogy szépen lassan hogyan szereti meg azokat az embereket, akiket az apja meséje alapján gyűlölnie kellene, és hogyan jön rá, milyenek is valójában. Különösen a barátságát szerettem Maggie-vel, és nyilván a Cole-lal szépen lassan kibontakozó kapcsolatát. 

Aztán ott van Booker, aki persze nem tudja biztosan, hogy ki is Lilah, mégis gyanakszik. Bookert már az első részben is imádtam, de itt csak még jobban megszerettem ezt a végsőkig gondoskodó, szeretetre ácsingózó medvét, és nagyon-nagyon várom, hogy megtalálja a saját happy endjét. 

Persze az első rész főszereplőinek története is tovább folytatódik, készülnek az esküvőre, aki az első részben megszerette őket, az boldog lehet, mert nem engedjük el csak úgy egyszerűen őket. 

De erre persze számítani is lehetett, hiszen tulajdonképpen ezek a szereplők, Maggie, Seth, Cole, Booker és most már Lilah is, így csapatban a legjobbak. Minden alkalommal, amikor együtt vannak, számíthatunk vicces párbeszédekre, szeretettel teli piszkálódásra, ezt szeretem a legjobban a sorozatban. Ez a kis csapat olyan mint egy kis család - mindegyiküknek elcseszett a családi élete, de így együtt mégis megtalálták a családi boldogságot.

A cselekmény ezúttal nem volt a kedvencem, talán pont azért, mert rettenetesen gyűlöltem még mindig a főgonosz Dresert, és nem mindig értettem Lilah döntéseit. De különösebb gondom nem volt ezzel sem, és mindenért kárpótoltam az imádnivaló szereplők.

AJÁNLOM


Blogturné extra - A borítók

Viszonylag ritkán fordul elő, hogy nem szeretném, ha egy könyvhöz a magyar kiadó átvenné az eredeti borítót. A Hihetetlen esetében viszont pontosan ez történt, és nagyon-nagyon örülök, mert a magyar borító szerintem gyönyörű lett!

Viszont nézzük meg a két kinti borítót, amivel találkozhattok. 




Nyereményjáték

A regényben Cole annyira ismeri Shakespeare műveit, hogy 1-2 sor alapján bármelyik darabot beazonosítja.

“- Tessék, tegyél próbára! Nyisd ki akárhol, és a sárgával jelölt részből olvass fel egy-két sort! Megmondom, melyik darab melyik felvonásából és melyik jelenetéből van.”

Azt persze nem várjuk el tőletek, hogy a felvonásokat és jeleneteket is tudjátok, de azért kíváncsiak vagyunk, hogy Ti hány darabot ismertek fel egy-egy rövidebb részletből.
Minden blogon közzéteszünk egy Shakespeare műből egy-egy rövidebb idézetet, a feladatotok pedig, hogy a mű címét beírjátok a Rafflecopter megfelelő mezőjébe.

A kiadó kizárólag Magyarország területére postáz! A nyerteseket emailben értesítjük, kérünk titeket, arra az emailre válaszoljatok. Amennyiben 72 órán belül nem kapunk választ az emailre, újabb nyertest sorsolunk.
Ha kérdésetek van, esetleg úgy érzed rossz mail címet adtál meg a játékban, a klub hivatalos mail címén tájékoztatást kérhettek.


"Nincs más, nem is akarok más gyönyört,
csak amit tőled kaptam s még kapok.
Koldus-szegény királyi gazdagon,
részeg vagyok és mindig szomjazom."

a Rafflecopter giveaway

 
A blogturné menetrendje

Október 13 - Deszy könyvajánlója
Október 15 - Kelly Lupi olvas
Október 17 - Dreamworld
Október 19 - Könyvszeretet


http://www.blogturneklub.com/

Nincsenek megjegyzések