Breaking News

The Musical book tag


Sziasztok!

Újabb book tag bejegyzés következik. Lupitól kaptam a kihívást, akinek ezúton is köszönöm!



1. PSY - Gangnam Style: Egy felkapott könyv, amit te is nagyon szeretsz.
Mivel a Csontváros túl egyértelmű lenne... John Green: Csillagainkban a hiba. Talán az egyik első voltam, aki megvette annak idején a Könyvfesztiválon, amikor megjelent, és az első pillanattól kezdve imádtam. Nem hiába voltam rá olyan kíváncsi a sok Tumblr rajongás után, amit az amerikaiaktól láttam. 

2. Adele - Someone Like You: Egy könyv/könyvsorozat, amin nehezen túllépni, annyira szomorú lettél, hogy vége.
J. K. Rowling: Harry Potter. Ez olyan veszteség volt, amit soha nem fogok kiheverni, és minden egyes plusz novella miatt hevesebben verdes a szívem és még mindig remélek... Hátha majd egyszer. Addig is nagyon várom a Legendás lények filmet. (Meg most épp a halloweeni Umbridge novellát.)

3. Tomes Jones - Sexbomb: Az első erotikus könyv, amit valaha olvastál.
Mi számít erotikusnak? Magamban édesanyám történelmi romantikus könyveit is ebbe a kategóriába tettem, azok közül az Úri iskola volt az első. 
De ha konkrét erotikusnak kategorizált a kérdés, akkor valószínűleg E. L. James: A szürke ötven árnyalata.

4. Katy Perry - Dark Horse: Egy könyv, aminél teljesen másra számítottál, mint amiről ténylegesen szólt.

Jamie McGuire: Vörös hegy. Komolyan rá kellene szoknom, hogy fülszöveget olvasok, de azoknál az íróknál, akiket már ismerek, hajlamos vagyok ettől eltekinteni. Így néha érnek meglepetések. Mint a Vörös hegynél, aminek az esetében egy romantikus YA vagy NA sztorira számítottam, aztán kiderül, hogy zombis. Puff neki. (Egyébként ettől függetlenül imádtam, szóval nincs gond.)

5. Pokémon: Egy könyv, ami a legelső olvasmányaid között volt.
Erich Kästner: A két Lotti. Valamikor nagyon, nagyon régen olvastam, talán negyedikben. Az első könyv, aminek a kedvéért 11-ig fent maradtam, mert nem bírtam abbahagyni. Azóta persze az egyéni rekordom ennél sokkal betegebb. (Átolvasott éjszakák, sej, haj...)
Ja, és ha már Pokémon: "Szerezd meg hát mind." Lehet? El tudnék viselni egy nagy könyvtárat...

6. Miley Cyrus - Wrecking Ball: Egy könyv, ami teljesen lerombolt téged.
Juj, ez nehéz. Általában jól felgyógyulok a könyveimből. De hm... Suzanne Collins A kiválasztottja annak idején kikészített kicsit, de... Vacillálok Guillaume Musso És azutánja és a Ha maradnék között. Nem tudom, belegondolva azért van egy pár, amin kikészültem.

7. Pharrell Williams - Happy: Egy könyv, aminek az olvasása közben nem tudtad abbahagyni a mosolygást/nevetést.
Tara Sivec: Csábítások és csemegék. Rossz voltam, és munka közben olvastam, mert épp nem volt annyi dolgom, és emlékszem, alig bírtam ki, hogy ne kacagjak hangosan a bankban. Félelmetesen vicces könyv, szinte minden oldalon van valami nevetnivaló. Azóta egyébként már többször fellapoztam. Addiktív.

8. Frozen - Let It Go: Egy könyv, amiben egy olyan testvérpár van, akiket nagyon szeretsz.
Nem vértestvérek, de én annak tekintem őket. Will és Jem Cassandra Clare Pokoli szerkezetek sorozatából. Aki olvasta, annak szerintem nem kell magyaráznom.

9. Calvin Harris ft. Ellie Goulding - Need You Love: Egy nyálas könyvbeli szerelmespár, akiket ki nem állhatsz.
Ez nehéz, mert ha nem szeretem a párt egy nyálas könyvben, akkor inkább hagyom a fenébe, mert nagy eséllyel a sztori nem fog rajta annyit lendíteni, hogy elviseljem a két szereplőt. Meg úgy alapból, az elő szokott fordulni, hogy a csaj idegesítsen, de hogy egyben a párossal is bajom legyen. Hm... Jaj, megvan! Olvastátok a Heti csaj harmadik részét? Three Broken Promises. Jen és Colin. (Bevallom, rá kellett keresnem a nevükre.) Olyan jó sztorijuk lehetett volna, de annyira rosszul sikerült megírni. Még Colint se bírtam elviselni, akit pedig a korábbi részben szerettem mellékszereplőként és alig vártam a könyvét...

10. Iggy Azalea - Fancy: Egy könyvborító, amit imádsz.
Ó, csak egy lehet? Bakker. Lehetetlen választani, annyi csodálatos borító van.
Most elsőre ez ugrott be, ezért ezt hozom, de egy csomót fel tudnék sorakoztatni.



11. Lady Gaga - Bad Romance: Egy könyv, amiben tiltott szerelem van.
Csak a könyveim nagy százaléka... xD Annak idején nagyon szerettem ezt a szálat a Csontvárosban. Úgyhogy legyen az. Annál tiltottabbat nehéz találni.

12. Ariana Grande - Problem: Egy szereplő, akit utálsz.
Ha fel akarnám sorolni, a Télapó listája is csak jelenthetne. Na jó, azért nem, de sajnos sok ilyen van. Viszont legyen az, aki miatt egy amúgy tetsző sorozatot is képes voltam abbahagyni, annyira péklapát volt a második részben: Nora Grey a Csitt, csittből.


Akiknek küldöm:

 

Nincsenek megjegyzések