Breaking News

Jennifer L. Armentrout: Origin - Eredet


A tétek egyre nőnek
Origin - Eredet

A blogturnéról


A Könyvmolyképző kiadó jóvoltából megjelenik Jennifer L. Armentrout várva várt következő Lux kötete, az Origin - Eredet. Ennek örömére hat blogger, hat állomáson fogja értékelni a könyvet és néhány extrát is olvashattok.

Felkészültél Daemonra?


Eredeti cím: Origin
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám:
Fordító: Miks-Rédai Viktória
ISBN: 9789633992135
Sorozat: Luxen sorozat 4.
Függővég: so-so
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,49)
Megrendelési link

Daemon bármit megtenne, hogy visszakapja Katyt.
Sikeresen behatoltak a Mount Weatherbe, ám az akciónak katasztrofális vége lett. Katy
elszakadt tőlük. Elvették. Daemon számára most minden arról szól, hogyan lehetne megtalálni.
Söpörje el, aki az útjába áll? Kérdés nélkül.
Perzselje fel az egész világot, hogy megmentse Katyt? Boldogan.
Tárja fel az emberiség előtt, hogy idegenek élnek közöttük? Örömmel.
Katy számára csak a túlélés marad.
Ellenségektől körülvéve az egyetlen, amit tehet, ha igazodik a helyzetéhez. Még a Daedalusban sem mindenki őrült… de a csoport céljai rémítőek, és amit elárulnak, felzaklató. Kik az igazi rosszak? A Daedalus? Az emberiség? Vagy a luxenek?
Ők ketten együtt bármivel szembenéznek.
A legveszedelmesebb ellenség azonban mindig is jelen volt. Amikor kiderül az igazság, és a hazugságok fala összeomlik, melyik oldalra kerül majd Daemon és Katy?
Együtt maradnak egyáltalán?

Véleményem

Az előző könyvet valami elképesztően gyilkos módon hagytuk ott, aki nem akart rögtön a folytatáshoz kapni, az... nem is olvasta a könyvet.
Mindenesetre az Origint az előző rész elspoilerezése nélkül képtelenség értékelni, így gondoltam, jó előre szólok, hogy ezt az értékelést csak akkor olvassátok, ha már teljes egészében túl vagytok az előző részen! (Nem mintha, a fülszöveg spoileres, még erre a részre nézve is, no de mindegy.)

Na tehát: ugyan a szöktetés sikeres volt, Katy rab maradt. Itt rögtön fel is vesszük a negyedik rész fonalát, mi is lehetne fájdalmasabb, mint követni Katy szenvedését? Az benne a nagyon félelmetes, hogy hiába az erőszak, és minden előzetes tudás a Daedalusról, a manipulációik tényleg hatékonyak. Komolyan, félelmetes volt arról olvasni, hogy mennyire könnyű meglátni az igazságot abban, amit mondanak.
Eközben persze Daemon mindent megtesz, hogy visszaszerezze Katyt, de ezért senki más boldogságát nem akarja feláldozni - hiszen látták, mi lett a csoportos betörés vége. Ezért Daemon radikális tettre szánja el magát: önként vonul be, hogy megtalálja a szerelmét.

Így ha nem lett volna elég bajunk már amúgy is, a szívtiprónk is a dutyiba kerül. De milyen jól teszi! Komolyan minden, minden félelmem ellenére felszabadító volt a történettől onnantól, hogy Daemon is a képbe került. (Illetve... már előtte is képben volt, hiszen kaptunk Daemon szemszöget!) Eddig is szerettem őt, de nem voltam tőle annyira elájulva, mint sok ismerősöm, csak egy volt a sok szívtipró közül, akiket persze bármikor elfogadnék. Na de most Daemon sokat lépett előre a szememben. Ugyanis megdöbbentő, de minden szenvedés, a Daedalus minden ármánykodása ellenére képest szeretetet és leginkább humort csempészni a történetbe. Erre pedig nagyon nagy szükség van, mert olyan nyomasztó a rengeteg lelki és testi kínzás, hogy szinte mi is azt érezzük, hogy összenyomnak a falak.

A másik nagyon jó része Daemon önfeláldozásának: nagyon hosszan figyelhetjük Daemon és Katy kettősének működését. Ezúttal nincsenek olyan ismerősök, akik befolyásolhatnák a kapcsolatukat, gyakorlatilag mindenki ellenség, így jöhet a "ketten a világ ellen". És nagyon jól is működnek csapatként, imádtam őket. Azt, ahogyan sokszor szavak nélkül is megértik egymást, ahogy sugárzik belőlük a szeretet egymást iránt.

Ennyit tehát róluk, és akkor ássunk mélyebbre, mert természetesen cselekményre is szükségünk van. És kapunk is belőle egy jó nagy adaggal: Daemon megadott küldetéssel érkezik a Daedalusba, így tehát egyrészt azért küzdünk, hogy ez összejöjjön, ezzel együtt pedig a szökésre bazírozunk. De még ennél is sokkal fontosabb, ami magával a világgal történik. Összezárulnak ugyan a falak, de azért annyit a Daedalus javára írhatunk, hogy a kutatómunkát legalább elvégezték. Így kiderül, hogy talán nem is minden luxen akar békében élni, és a szervezet félelmei talán nem is alaptalanok. Mi van, ha a luxenek és az emberek valóban harcba keverednek a Földért? Daemon és Katy vajon melyik oldalon harcolnak majd? Aztán még rengeteg a kérdés a hibridekről is, ám ami ennél is fontosabb: egy új faj is felbukkan, akiknek a szerepe a sorozat lezárásában hatalmas kérdőjel. Ki tudja, kinek az oldalán állnak? Állnak-e bármelyiken is?

Kapunk egy nagyon érdekes új karaktert is: Archer rejtélyes figura, nem is mondok róla inkább semmit, mert nem akarok poént lelőni, de: én shippelem!
Természetesen rajta kívül visszatérnek a régi jó ismerősök is, ahogyan erre számítani lehet, de még nem is ez az, amiért szerintem ez a legjobb könyv a sorozatban.

Hanem az, hogy olyan érzésem van, mintha a tétek minden egyes résszel nőnének. Armentrout nem fél ölni, nem fél kínozni, nem fél háborút kirobbantani. Amilyen lassú volt a regény eleje a falak között, olyan pörgős a vége. Akció és csavar csavar hátán. Persze nem mondom, hogy ezek között nincs olyan, amit könnyű szerrel kitaláltam, de ettől még izgalmas volt. A tétek egyre nőnek: már nem egy ember, már nem egy páros jövője forog kockán, hanem az egész világé. És minden szabály megkérdőjeleződik: az arumok gonoszak? Ki tudja? A luxenek békét akarnak? Ki tudja? Megbízhatunk bárkiben is? Hm...

Persze, függővéget is kapunk, másra már ne is számítsunk. Viszont az a nagyon érdekes, hogy most ez a függővég kevésbé viselt meg, mint az előző, pedig valójában durvább annál. Kisebb reményre adna okot. Talán én magam sem akarom elhinni, hogy mi történt... Rengeteg kérdés vár ránk a záró kötetben, biztos, hogy érzelmi hullámvasút lesz, jó sok akcióval. Szóval igen: folytatást kérek.

NAGYON TETSZETT



Blogturné extra - Borítók

Az Originhez másik borítók is készültek, a közös pont természetesen démon. Íme a hangoskönyv és a spanyol Origin borítója:



Nyereményjáték

Daemon nem egyszerűen egy űrlény, de egy olyan, aki közöttünk él.
A mostani nyereményjátékban nincs más dolgotok, mint a képek alapján kitalálni melyik sorozatról van szó. Mindegyik kép egy-egy sci-fi, földönkívülis sorozatot takar, amit itthon is láthattatok.

(A kiadó kizárólag Magyarország területére postáz! A levélben való kiértesítést követően, ha a nyertes nem válaszol 72 órán belül, akkor új nyertest sorsolunk.)



a Rafflecopter giveaway


A blogturné menetrendje

nov. 25. – Deszy könyvajánlója
nov. 27. – Media Addict
nov. 29. – Angelika blogja
dec. 01. – Insane Life
dec. 05. – Kelly Lupi olvas
dec. 06. – Dreamworld


7 megjegyzés:

  1. Szia!
    Az adott sorozat címét angolul vagy magyarul kell beírni a rafflecopter "dobozba"? Előre is köszi a választ!:)
    Üdv:Pixy

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Angolul és magyarul is elfogadjuk. :) Szóval ne aggódj, csak az a lényeg, hogy meglegyen a sorozat. :D
      Üdv:
      Deszy

      Törlés
  2. Szia! Nagyon tetszett az értékelésed. Fokoztad a várakozás hangulatát. Ami eddig is őrjítő volt, de most már kifejezhetetlen az érzés ami lezajlik bennem. Megnyugodtam valamelyest, de egyben fel is csigázott, ahogy olvastam. Köszönöm. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Ennek nagyon örülök. Tényleg megéri várni rá, nagyon jól sikerült. :)

      Törlés
  3. Szia!Azt szeretném kérdezni,hogy hogy tudok eljutni egyik állomásról a másikra?(bocsi ha fura a kérdés,csak én még nem vettem részt ilyenbe)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Elvileg linkelve lesznek a menetrend állomásai, de ebben lehetnek elmaradások. A Blogturné Klub Facebook oldalát érdemes követni, ott majdnem biztosan meg van osztva minden állomás.
      De egyébként link nélkül is eléred őket, ha felmész az adott blogra, a Google garantáltan kidobja a blogokat a név alapján. :)

      Törlés