Breaking News

Miranda Kenneally: Kivédhetetlen szerelem


Egy erős csajnak sem mindig könnyű
Kivédhetetlen szerelem


A blogturnéról



A Blogturné Klub bloggerei elkalandoznak az amerikai foci világába egy olyan főhősnővel, aki a legjobb dobójátékos hírében áll és 17 éves csaj létére egy egész csapatnyi fiúnak dirigál. Ez a lány nem más, mint Jordan, aki gyerekkorától kezdve lány létére csak focizni akart, így teljesítményével beküzdötte magát a suli csapatának pozíciójába. A zűrök akkor kezdődnek, amikor feltűnik egy új szexis csapattag, aki nem csak Jordan csapatvezetői pozíciójára pályázik, hanem magára a lányra is. Sikerül vajon Jordannek felülkerekedni az érzelmek viharán úgy, hogy közben a csapatát a győzelem felé irányítja, bekerül a legjobb egyetemi/főiskola csapatba és a szívét sem törik össze? Mindenre fény derül, ha velünk tartotok a Kivédhetetlen szerelem turnén!

Természetesen Jordan mellett megismerheted a regény többi szereplőjét, extra dolgokat olvashatsz az NFL világáról, Miranda Kenneally írónőről és sorozatáról is. Ráadásul a Móra Kiadó jóvoltából meg is nyerheted a regényt a turné végén. Mire vársz még? Az amerikai fociszezon már elkezdődött! Kapd el a labdát!


Eredeti cím: Catching Jordan
Kiadó: Móra
Oldalszám: 344
Fordító: Vince Judit Andrea
ISBN: 9789631197587
Sorozat: Hundred Oaks 1. (különálló kötetek)
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: megbukott
Moly link
Goodreads link (3,88)
Megrendelési link

Aki szerint az amerikai foci és a csajok nem férnek össze, az nem ismeri Jordant! A tizenhét éves lány a gimi csapatának kapitánya és irányítója: bitang tehetséges játékos, és a foci a mindene. (Az már csak hab a tortán, hogy a pályán folyton szívdöglesztő hapsik veszik körül…) Csapattársai tisztelik és szeretik − igaz, csak haverként tekintenek rá. De Jordannek amúgy sincs ideje pasizni, fontosabb, hogy egyetemi sportösztöndíjat szerezzen. Na meg hogy az apja végre elismerje a tehetségét.
A dolgok akkor kezdenek bonyolódni, amikor Ty Green, a kiváló irányító beiratkozik a suliba. Az irtó dögös srác egyszerre jelent veszélyt a lány posztjára és a szívére, Jordan pedig életében először elbizonytalanodik: vajon nyerhet-e a pályán és a szerelemben is?


Véleményem

Bevallom őszintén, elég vegyes érzéseim vannak ezzel a könyvvel kapcsolatosan, azt is megmondom, miért.

Egyrészt nagyon tetszett az alapötlet. Egy olyan csaj a főszereplőnk, aki erős, a szó szerinti értelemben, aki a focicsapatban játszik, aki egy csapatnyi srácot irányít és sokkal jobban érzi magát srácok társaságában. Ez nagyon-nagyon jó volt, kellemes változatosságot jelentett, elég ritka, hogy ilyen igazán sportos főszereplő csajról olvashatunk. 

Emellett nagyon tetszett az is, amit ezzel együtt behoz az írónő. Egyrészt azt, hogy mennyire keményen kell küzdenie Jordannek egy fiúkkal és férfiakkal teli világban az elfogadásért, egész egyszerűen azért, mert ugyanazt a teljesítmény nem értékelik annyira, csak azért, mert lány. A feminista oldalam tapsikolt, hogy ez a téma felmerült, és nem lett elmismásolva.
Már csak azért sem, mert ebbe a csapatba tartozott Jordan édesapja is, aki profi sportoló, és Jordan bátyját a végsőkig támogatja is a fociban. Viszont ugyanezt a lányával nem teszi meg. Konkrétan fájdalmas volt, és Jordannel együtt voltam dühös rá ezért, azzal együtt, hogy megértettem kicsit azt is, hogy féltette a lányát. Tetszett, ahogyan az ő kapcsolatuk fejlődött a könyvben, ahogy Jordan, aki a hőst látja az apjában, egyre távolodik tőle, miközben mélyen belül mégis csak az ő elismerésére vágyik a legjobban. És a másik oldalról nézve nagyon tetszett, ahogy az apának rá kell döbbennie, hogy a lánya van annyira felnőtt, hogy meghozza a saját döntéseit. 

És bár néha elvesztem az amerikai foci szabályai és kifejezései közepette - szerencsére azért kaptunk hozzájuk magyarázatokat -, örültem, hogy végre kicsit jobban belemásztunk a sportba is. Elég sokszor olvastam már olyan történeteket, amelyekben a főszereplő srác focizik, de a szabályokat nem igazán magyarázták el. Persze itt sem, de mégis jó volt arról olvasni, hogy ezeket a dolgokat, a cselek, fogások nevét természetesként kezelik a regényben - mert hát Jordannek az is. A vérében, a sejtjeiben van a foci szeretete, ez az ő igazi világa. 

Na de akkor mi volt az, ami miatt mégis vegyesek az érzéseim? A tinivonal, a szerelmi szál. Szépen elindulunk az egyik szálon, felbukkan Ty Green, az új srác, aki nem elég, hogy tetszik Jordannek, ráadásul még ugyanazon a poszton is kellene játszania, mint neki. Veszélyes kombináció. A dolgok nagyon biztatóan indulnak. Jordan, akit a srácok mindig haverként kezeltek, megpróbálja felfedezni a női oldalát, és megy is a dolog szépen előre. De aztán beütött az első gondom: rettentő gyorsan haladtak, már ami a kapcsolatuk testi részét illeti. Szerintem kár volt ennyire elkapkodni. 
Másrészt épp amikor azt hinnénk, hogy sínen vagyunk, beüt a krach: a szerelmi háromszög. Nem mondom, hogy teljesen váratlanul ért a dolog, de azért kicsit bizonytalan voltam a másik srác érzéseivel kapcsolatban. Viszont innentől kezdve nagyon gyorsan átcsapunk a másik oldalra. És nem írok erről többet, mert spoileres, mindenesetre kicsit olyan érzésem volt, hogy érzelmileg invesztáltunk egy srácba, hogy aztán egy másik szakadjon a nyakunkba. Még akkor is, ha imádtam a másik srácot. 

És ez a váltás volt az a pont, ahonnan kicsit gyengébbnek éreztem a szerelmi szálat. Aggasztott, hogy ennyire hirtelen változnak Jordan érzései, már megint. Az vigasztalt, hogy a jövőéjért küzdő Jordan itt kerül jobban előtérbe, ahogyan az apa-lánya kapcsolat is. 

Összességében azt mondanám, hogy kellemes olvasmány volt, az alapötlet tetszett, örültem a sportnak, a jövőéjért küzdő főhősnőnek, aki annyira más volt, mint a legtöbb tinilány, akiről olvashatunk. Külön-külön értékelve a kapcsolatok is tetszettek, így együtt bennem hagyott néhány hiányjelet a történetnek ez a része.


Blogturné extra - 10 érdekesség az írónőről




1. Szinte minden Beatles dalt el tud énekelni elejétől a végéig, mert régen azokra Nintendózott.
2. Tonnányi sudokut fejtett már meg, de a klasszikus rejtvényekkel egyszerűen nem tud mit kezdeni, amit azért is cikinek érez, mert az édesapja indult a Nemzeti Rejtvényfejtő Bajnokságon.
3. Próbálta megtanulni a Klingon nyelvet. 
4. Egyszer kihallgatta Bill Clinton és Anderson Cooper beszélgetését a liftben.
5. Rengetegszer volt már a sürgősségin, egyszer azért, mert piros zsírkrétát evett, és amikor az... távozott a szervezetéből, a szülei azt hitték, vér.
6. Egyszer, amikor félmaratont futott, megelőzte egy légcsőhurutos öreg néni.
7. Egyszer találkozott George Lucasszal, akin fehér farmer volt.
8. Mirandát a férje szülei meggyanúsították, hogy a papagájuk miatta halt meg, mert halálra untatta őt a Narancsvidék maratonjával.
9. Minden évben kísértést érez, hogy induljon az Americon Idolban, de soha nem teszi, és amikor látja a sok béna alakot, aki befut a verseny után, mindig megbánja.
10. Egyszer bogarat evett, mert Jeff Probst azt állította, nem meri.


Nyereményjáték

Jordan 7 éves kora óta játszik amerikai futballt, így tökéletesen kiismerte már magát a szabályok, a taktikák és a játékosok pozíciói terén. De vajon a lánynak tényleg ott van a helye a legnagyobbak között? Nem zavarják a meccsen a koncentrációját a helyes csapattársak? Összegyűjtöttünk nektek minden blogra egy-egy híres és nem mellesleg szexis NFL játékost, ám a nevüket nem árultuk el. Ismerd fel a leírásról, és a képről a keresett játékosokat és segíts Jordannak összegyűjteni az álom team-et! Ha ügyesen keresgélsz és mindenkit azonosítasz megnyerheted a Kivédhetetlen szerelem regényt. 


1989-ben született, az egyetemen az Alabama csapatában játszott, jelenleg pedig a Carolina Panthers irányítója.


a Rafflecopter giveaway
 

A blogturné menetrendje

10.31.Zakkant olvas
11.02. Deszy Könyvajánlója
11.04. Angelika blogja
11.08. Media Addict 
11.09. Nem harap a blog
11.11. Dreamworld
11.12 Insane Life

1 megjegyzés:

  1. Szia eltudnàd nekem küldeni a könyvet.Email cimem: trinfa.izabella@gmail.hu
    Előre is köszönöm.

    VálaszTörlés