Breaking News

Shayla Black: Kéjes kötelékek


Megint befigyel a gruppen
Kéjes kötelékek

Eredeti cím: Wicked Ties
Kiadó: Ulpius
Oldalszám: 418
ISBN: 9789632548661
Sorozat: Kéjes kötelékek(?) 1.
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: megbukott
Moly link
Goodreads link (4,0)
Megrendelési link
Nem tudta, mire vágyott… Morgan O’Malley egy szex-talkshow háziasszonyaként sok furcsa dolgot látott már, de még sosem találkozott olyan emberrel, mint Jack Cole, aki annyira alfa hím, amennyire egy férfi csak lehet. Morgan szerencséje, hogy a férfi épp kéznél van, amikor egy megszállott rajongó a nőre vadászik. … amíg nem könyörgött érte. Habár Jack testőr, Morgan mindent érez mellette, csak épp biztonságot nem, hisz Jack lassan felszínre hozza a nő legmélyebb vágyait. Mikor akarata bábjává teszi, nem az a legmeglepőbb, hogy Morgan megadja magát a férfinek, hanem az, hogy élvezi, amint teljesen Jack hatalmába kerül. Noha önként vesz részt a férfi játékaiban, és tudja, hogy Jack szándékai nem tiszták, azt nem is sejti, hogy azok mennyire személyesek…

Véleményem

Ha reális magyarázatot keresnék arra, hogy miért álltam neki ennek a könyvnek, őszintén nem tudom, mit mondanék. Az erotikus könyves korszakom már nagyon lecsengőben van, sok volt, nagyon sok rossz könyvvel, szóval ez nem indokolná. Az már inkább, hogy amikor nekiálltam, épp a rossz könyvek olvasásának szépségeiről beszélgettem néhány ismerőssel, és szóba került az írónő másik műve, a Rabul ejtett szűz, ami életem egyik legrosszabb olvasmánya volt. Őszintén mondom, kíváncsi voltam, vajon minden regénye ennyire rossz-e vagy csak azzal nyúlt nagyon-nagyon félre. Összességében a Kéjes kötelékek talán egy fokkal jobb, de ez még nem sokat mond. Összességében ugyanis ez is rossz. Csak nem nagyon rossz. Ez már haladás, nem igaz?

A történettől nagyon sok egyediséget nem várhatunk, aki olvasott erotikus könyveket, nagyjából azt kapja, amit már sokszor, két szokott elem vegyítésével: egyrészt a férfi főszereplő domináns, és be akarja vezetni a főszereplőnőt az alárendelt szexuális kalandokba, a BDSM minden... öhm... szépségével. Másrészt kapunk egy kvázi krimiszálat, ugyanis a főhősnőnket valaki zaklatja, és persze senki más mellett nem találhat menedéket, mint a domináns Jack mellett. 

Na, akkor hozom azt a néhány dolgot, ami nem volt rossz, bár azt mondani rá, hogy tetszett, némileg túlzás lenne. A főhősnőnk egy showműsor vezetője - ez aranyos volt, ilyet még nem olvastam, bár nem igazán sikerült kihasználni azt, amit ettől vártam volna. Sikeres és határozott nőnek kellene lennie, esetleg olyannak, akinek már elege van abból, hogy a szex talk showja miatt mindenki ilyen jellegű ajánlatokkal és megjegyzésekkel bombázza. Nos, ez nem jött át, így igazából ez a szál is elsikkad. Ráadásul kicsit hiteltelenné is válik, hiszen maga az olvasó is azt várná Morgantől, hogy ha ennyit beszél szexről, valamivel több tudással rendelkezik a témában, mint amennyivel a könyvben rendelkezik. 

Ami a BDSM vonalat illeti... Ezt most már lassan mindenki a Szürkéhez méri, én sem leszek kivétel. Annál azért valósabbnak tűnő képet kapunk az ilyen alá-fölérendelt kapcsolatokról, már csak azért is, mert bármennyire kéreti magát Morgan, ő maga is hajlik a dologra. 

A bűnügyi szálban egy valami nem volt rossz: tulajdonképpen nem jöttem rá rögtön, hogy ki a zaklató. Ennek nem annyira a furmányos történetvezetés, mint inkább az az oka, hogy a szexuális őrlődés mellett háttérbe szorult ez a szál, de azért legalább azt a sztori javára írom, hogy nem vertem a fejem a falba, hogy miért nem jön rá a bűnös kilétére a profi testőr, amikor már én is rég tudom. (A legtöbb erotikusnál ez szokott lenni, és mondhatom, roppant idegesítő.) 

Viszont összességében rengeteg volt a logikai hiba a könyvben, túl sok minden tűnt megmagyarázhatatlannak. Például a főhősnőnknek nincs más módja a védelemre, mint hogy egy kvázi idegen fickóval gyakorlatilag összeköltözzön - miközben elvileg sikeres műsorvezető. Igen, nagyon hihető. Ahogy alapból ez a "zárjuk össze a két szereplőt egy légtérbe, hogy véletlenül se tudják elkerülni egymást" dolog is meglehetősen klisés volt. 

A mélyrepülés pedig határozottan akkor következett be, amikor Shayla Black ahhoz az elemhez nyúlt, ami a Rabul ejtett szűz történetének is szerves része volt: a több pasi, egy csaj felállás. Mondjuk legalább az előbb emlegetett könyvvel szemben itt felveti a problémás kérdéseket is  az osztozkodás. 

Karakterek szempontjából Jackről legalább annyit mondhatok, hogy eleinte nagyon jól hozza a domináns hím szerepét, bár így inkább csak valamiféle elemként tudtam tekinteni rá, nem mint elbódító férfiként, ahogy erotikus könyvtől várná az ember. Aztán ő is beleesik az "elromantikázódásba", így a végére már egyedül, csak magának, csak szerelemmel... Ja, szóval az egyetlen határozott jellemvonását is elveszíti nagyjából. 
Morganről már ejtettem szót, nem mennék jobban bele - egy sikeres műsorvezetőtől többet vártam volna, még akár érdekes is lehetett volna, de nem lett. Belesüllyedt a szokásos, teljesen átlagos erotikus főhősnők sorába. 

Egy szereplő van még, aki nagyjából szót érdemel, az a bizonyos harmadik fél a történet végén. Ő az, aki életvitelszerűen űzi a gruppent unokatestvérével, és keresi élete - életük - szerelmét, aki együtt tudni élni mindkettőjükkel. Hát ja, Rabul ejtett szűz pepitában. És mégis ő volt az egyik legnormálisabb szereplő. Megdöbbentő. 

Összességében nem igazán tudom ajánlani a könyvet, semmi extra nincs benne, ami miatt megérné. Azt a néhány órát jobb szórakoztató könyvekkel is el lehet tölteni, még erotikusban akadnak ennél sokkal jobbak. Viszont legalább meggyőzött, hogy Shayla Black nem csak a Rabul ejtett szűzzel nyúlt mellé, hanem nála valószínűleg ez az általános.

CSAK MAZOCHISTÁKNAK
(de azért nem annyira szörnyű, mint a Rabul ejtett szűz)

1 megjegyzés:

  1. Szia! :)
    Ezzel a könyvvel már nagyon rég óta szemezek, főleg hogy mostanában nagyon rákattantam az ulpius könyvekre, pedig előtte nagyon nem szerettem őket. Amikor a szürke 50 árnyalatát először kezdtem el olvasni, a felénél abbahagytam, mert nem tetszett. Akkor voltam 17. Most nagyot fordult velem a világ, és azt is épp olvasom, és hát vadászom az ulpius könyveket, mert a töri és magyar szak mellett ilyesfajta kikapcsolódásra vágyom. Azt hiszem én túlzottan is mazochista vagyok, ezért ezt is el fogom olvasni, pedig azért adni szoktam a könyves blogok véleményére, de hát a negatív reklám is reklám. J. Sterling A hibátlan játék könyvétől is óva intettek, én még is elolvastam. Hát azóta se ajánlom inkább senkinek. :) mindenesetre nagyon tetszik ahogy véleményezed az olvasottakat, és igaz egy játék során keveredtem az oldalra, nem bántam meg. :)
    Üdv,
    Regi

    VálaszTörlés