Breaking News

Wendy Higgins: Angyali győzelem



Jaj, Kaidan...

Wendy Higgins: Angyali győzelem

A blogturnéról


A Maxim kiadó jóvoltából hazánkban is megjelenik Wendy Higgins Angyali győzelem című regénye, mely az Angyali gonosz trilógia zárókötete. Ennek örömére a Blogturné Klub tíz bloggere bemutatja az Óriások és hercegek végső, epikus összecsapását.

2015. április 14-től egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!


Eredeti cím: Sweet Reckoning
Kiadó: Maxim
Oldalszám: 392
Fordító: Béresi Csilla
ISBN: 9789632616193
Sorozat: Angyali gonosz 3.
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Megrendelési link
Eljött az idő a leszámolásra! A Sweet Evil trilógia zárókötetében, az Angyali
győzelemben a jóslat hamarosan beteljesedik, és bár egyre több szövetségese akad Annáéknak, de a fenyegetés is nő. A hercegek minden eszközt bevetnek, hogy megállítsák a lázadó óriásokat. És ahogy minden háború, ez is áldozatokkal jár.
A helyzet egyre kiélezettebb, a nyugtalanság és a félelem lassan mindenkit felőröl. Miközben Anna menteni próbálja szeretteit, maga válik a fő célponttá. Minden percről percre változik körülötte, és senkiben sem bízhat. Mikor a Bujaság hercege ellene küldi szerelmét, Kaidan Rowe-t, el kell döntenie, mennyit kockáztat.
A sorozat legérzékibb és legpörgősebb kötete újra összegyűjti az óriásokat, hogy kivívják szabadságukat.



Véleményem


Nem tudom, kell-e ehhez a könyvhöz bármilyen bevezetéssel élnem, hiszen az Angyali gonosz trilógia várva várt harmadik, zárókötetéről van szó. És amikor azt írom, hogy várva várt, akkor komolyan is gondolom - már az első rész olvasása közben alig vártam, hogy kiderüljön, mi lehet ennek a sztorinak a vége. A bujaság fia egy lánnyal, aki félig angyali, félig pokoli... 

Az előző részt meglehetősen meleg helyzetben hagytuk ott: a Pokol Hercegei gyanakodnak Annára is és az apjára, Belialra is. Viszont az most már egyre biztosabbnak látszik, hogy Anna az, akin áll vagy múlik a bukottak és az óriások sorsa. A szövetségeseinek nincsen könnyű dolga: még mindig kémkednek utánuk, még mindig el kell játszaniuk a maguk feladatát, miközben egyre közeledik a döntő pillanat. Annának ki kell találnia, mi legyen a következő lépés, miközben mindenhonnan veszély les rá. Különösen Kaidan apja van rá kihegyezve, ráadásul ő a legveszélyesebb is, hiszen Anna szüzességét könnyen ellenőrizheti.



Azt hihetnénk, hogy új probléma már nem fér a történetbe a régiek mellé, de nincs igazunk. Amikor elkezdtem olvasni a könyvet, nem is számítottam rá, hogy rögtön a történet elején egy újabb nehézségbe ütközünk. Nem akarok spoilerezni, hogy egészen pontosan mi is történik, mindenesetre váratlan volt, ez teljesen biztos. Fájdalmas és tragikus, és végigvonul az egész regényen, de tulajdonképpen örültem neki. Mármint nem a szálnak, hanem annak, hogy nem dőltünk hátra, nem várakoztunk egyszerűen a nagy összecsapásra, hanem közben is zajlanak az események. Talán nem olyan sok az akciójelenet, mint az eddigi történetekben, de azért Annának állandóan mozgásban kell lennie, állandóan történik vele valami, és most még Belial segítségére sem számíthat.

Aztán a könyv közepe felé érkezik még egy csavar, ami valójában nem is olyan sokkoló. Sőt, őszintén szólva kicsit néztem is fejcsóválva, hogy ugyan, miért csak ennyi idő után jut eszükbe ez a teljesen egyértelmű megoldás. Eddig azt hittem, nem működne, aztán most kiderül, hogy mégis. Őszintén nem értem Belialt, miért nem mondta hamarabb, no de... Ettől még jó dolog, ezt a részt kifejezetten szerettem olvasni, bár őszintén örültem volna, ha ennél egy picivel jobban kibontja az írónő, és többet kapunk belőle. 

Ebből építkezik tovább a könyv, ezzel felvértezve indulhatunk már tovább szereplőinkkel a nagy összecsapásra, ami - ugye már mondanom sem kell - ismét csak spoileres.

Mindenesetre történés van bőven, bár talán nem olyan sok az izgi kicsiben, inkább már nagyban izgulunk - várjuk a végét, arra készülünk. 

Most is nagyon szerettem a Kaidan-Anna részeket, bár még el tudtam volna viselni ennél is többet, mit tegyek, telhetetlen vagyok. Kaidan még mindig kellőképpen... nos, Kaidan. Nagyszájú, és flörtöl és beszólogat, de pont ezért imádjuk.



A két főszereplőn kívül visszatér minden lényeges mellékszereplő, határozottan imádtam a kis csoport összetartását, jó volt nézni, hogyan alakultak át a kapcsolatok a befejező kötetre, ezek közül is kiemelném a legújabbat: Patti és Ginger villámgyorsan lefolyó, de azért nagyon érdekes, pótanya-lánya kapcsolat.

Tetszett, hogy bár nyilvánvalóan haladunk a happy end felé, és kapunk kellő mennyiségű cukormázat is (igen, van még epilógus is), azért nem oldódott meg minden gond egy csettintésre. (Megint csak spoiler. :D) Mindenesetre vannak áldozatok, örülök, hogy ez nem maradt el teljesen. Bár sajnálom azokat, akiket elveszítettünk, ez így sokkal reálisabb. 

Van még egy nagyon érdekes mellékszereplő, Caterina, aki tényleg nagyon mellékszereplő csupán, viszont nekem annyira felpiszkálta a fantáziámat, hogy szívesen olvasnék róla akár valamilyen spin-off kötetet is.

És ha még nem lett volna elég meglepetés útközben, azért egy apró még marad az epilógusra. Egy fájdalmas, de nagyon cuki. Kicsit sok lett volna már nekem az epilógus, de emiatt megbocsátottam még ezt is. 

Szóval összességében nagyon boldog vagyok, hogy olvashattam a könyvet, bár nekem már Kaidan szemszöge lebeg a szemem előtt, nagyon-nagyon várom már! Addig is kénytelen a blogturné extrám pótolni...

NAGYON AJÁNLOM

Blogturné extra - Interjú Kaidannal


Sok hullámhegy és hullámvölgy van már az életedben, ha az Annával való kapcsolatodat nézzük. Mi volt vele a kedvenc pillanatod? És melyik a legkevésbé kedvenced?
Tudjuk le a legrosszabb pillanatot, oké? Az az egész Kopano dolog teljesen kiakasztott. A gondolat, hogy csókolóznak, még ennyi idő után is felhúz, és tudom, hogy rosszul reagáltam. Nem szeretek erre gondolni. De akkor haladjunk. A kedvenc pillanat? Nem mehetek bele a részletekbe, de mondjuk, hogy köze volt a már régóta esedékes bemutatkozáshoz a szeplőinek. 


Ha megváltoztathatnál magadban egyetlen dolgot, mi lenne az? És ha egy dolgot megváltoztathatnál Annában, az mi lenne?
A múltamat változtatnám meg, és azt, hogy milyen gyenge voltam, amikor csak magamért éltem, valami jobb reménye nélkül. Nem mondhatnám, hogy bármit megváltoztatnék Annában, mert akkor már nem ő lenne. Azt akarom, hogy mindig önmaga legyen. (És ezzel megkerestem a mai édes-pontjaimat...)

Úgy tűnik, a legjobbat akarod Annának. Szerinted te vagy számára a legjobb? Vagy esetleg Kopano?
Nem számít, mi történik, nem hiszem, hogy bármikor is én lennék a legjobb Anna számára. Mindig is úgy fogom érezni, hogy nálam sokkal jobbat is találhatna. Sokáig úgy gondoltam, Kope ez a jobb - hogy ő az egyetlen, aki képes rászolgálni Annára. De ez már a múlt, és nem engedem el őt. Csak annyit tehetek, hogy most igyekszem a lehető legjobb ember lenni.

A Bujaság hercegének fiának lenni nem is olyan érdekes, mint amilyennek tűnik. De tényleg ennyire rossz volt? Kellett tenned olyasmit, ami tényleg élveztél is? 
Fizikai értelemben elég sok mindent élveztem, de ez csak múló élvezet - nem olyasfajta, ami tényleg boldogsággal vagy mivel tölt el. Szerettem a bandával lógni, és szerettem zenélni, amikor csak el kellett magam engedni és nem gondolni semmire, de ha a szexuális dolgokra gondolunk, akkor azért elég zavaró tud lenni az állandó félelem, hogy figyelnek és osztályoznak és folyamatosan emelned kell a tétet. Az apám ízlése miatt pedig elvárás volt, hogy olyan dolgokat, lássak, halljak és olyasmikről tudjak, amiktől egy normális ember nyomorúságosan érzi magát. 

Ha választhattál volna, hogy melyik Hercegnek dolgozz, ki lett volna az és miért?
Maradtam volna, ahol vagyok. Jobb az ördög, amit már ismersz, meg ilyenek.  

Mi a véleményed Anna apjáról, Belial Hercegről? Míg a te apád szuperfélelmetes, Anna apja nem hoz zavarba legalább egy kicsit? 
Nem fogok hazudni. Belial a frászt hozza rám. Állandóan úgy néz ki, mint aki két másodpercre van attól, hogy csomót kössön a farkamra, ami szégyen lenne, mert eléggé kötődöm hozzá. Rohadtul védelmező a lányával kapcsolatban, és azt hiszem, végre rájött, hogy én is, de ez nem változtat azon, hogy nem bízik bennem, ha Annáról van szó. Bár szerintem én se tenném. 

Amikor először találkoztál Annával, gondoltad volna, hogy odáig jutnak a dolgok, ahol most vannak? Bár nem akarok konkrétan rákérdezni, hogy mi történt pontosan, mit gondoltál, mi fog történni?
Egész a legelejétől azt hittem, Anna végül meg fog halni. Nem tűnt alkalmasnak a mi életvitelünkre. Biztos voltam benne, hogy a kicseszett moráljai a halálát okozzák majd, és ezzel együtt az enyémet is. Soha nem is mertem álmodni róla, hogy csodálni fogom, amiért nem akar alkalmazkodni. Mint kiderült, tévedtem vele kapcsolatban. Amikor nagy volt a nyomás, megtette, amit kellett, hogy életben maradjon és megvívta a csatáit. Hogy gondoltam volna, hogy odáig jutnak a dolgok, ahogy most állnak? Nem. Soha. Messze túlszárnyalta minden elképzelésemet. Minden egyes nap, amikor felébredek, és látom, milyen lett az életem egy régvolt naiv lánynak köszönhetően, sokk a számomra.

Hogy írnád le Annát valakinek, aki még sose találkozott vele?
Végsőkig együttérző. Könnyen válik izgatottá. Hűséges. Rohadtul aranyos és pokolian szexi.

Gondolod, hogy meg lehet váltani téged? És ha igen, úgy érzed, megérdemled a megváltást?
Ez valószínűleg mindig nehéz téma lesz a számomra. Mélyen belül azt mondom, nem - nem tudnak megváltani és nem is érdemlem meg. Anna máshogy gondolja, de mindig kísérteni fog azoknak az embereknek az emléke, akiket bántottam vagy akik fájdalmának tanúja voltam anélkül, hogy közbeavatkoztam volna. 

Hát ez szép lezárás az interjúhoz, mi?
*beletúr a hajába* Bocs. Lejátsszam a Talk Dirtyt az iPodomon, hogy kicsit feldobjam a hangulatot? Blake-nél mindig működik, ha a dolgok kezdenek cikivé válni, haha. 


Nyereményjáték


Mostani játékunk során úgy döntöttünk, nem térünk el az Angyali gonosz sorozat turnéinak megszokott, keresztrejtvényes feladványaitól, így ezúttal is némi agytornára lesz szükségetek ahhoz, hogy megnyerhessétek a kiadó által felajánlott 3 darab Angyali leszámolás c. regény egyikét.
Méghozzá nem is akármilyen agytornára! Az egész sorozatot érintő kérdésekkel találkozhattok az egyes állomásokon. De pánikra semmi ok, ha emlékeitek kicsit megkoptak volna, a korábbi turnéinkon megtaláljátok a válaszok zömét.
10+1 kérdés nem állhat Kaidan és közétek!

Feladat:
1) Az állomásokon található kérdések megfejtését írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő mezőjébe.
2) Vízszintesen haladva töltsétek ki a keresztrejtvényt.
3) A keresztrejtvény főmegfejtését írjátok be a rafflecopter erre kijelölt sorába.
4) Csak az vesz részt a sorsoláson, aki mind a 10 kérdést, plusz a főmegfejtést is megcsinálja!
5) A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre. Sok szerencsét!
 
1. Mi Kaidan együttesének a neve?



a Rafflecopter giveaway


A blogturné menetrendje

04/17 Insane Life
04/22 Függővég
04/24 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések