Breaking News

Susan Ee: World After - Túlélők


Izgultam, nevettem és fájt

Susan Ee: World After - Túlélők

A blogturnéról




A Könyvmolyképző kiadó jóvoltából hazánkban is megjelenik Susan Ee: World After - Túlélők világa című regénye, az Angelfall sorozat várva várt második része. Ennek örömére a Blogturné Klub nyolc bloggere bemutatja Penryn és Raffe legújabb, izgalmakkal és fordulatokkal teli kalandját.

2015. április 6-tól egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!


konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/susan-ee-tulelok-angelfall-2-6801?ap_id=DeszyEredeti cím: World After
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: ???
Fordító: AncsaT
ISBN: 9789633991657
Sorozat: Angelfall 2.
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,28)
Megrendelési link
A nagysikerű akció-fantasy, az Angelfall folytatásában az angyalok dúlásának túlélői
igyekeznek összefogni mindazt, ami megmaradt a régi világból. Mikor egy csapatnyi ember foglyul ejti Penryn húgát, Paige-et, azt gondolván, hogy egy szörnyeteg, a dolog elfajul és vérfürdőbe torkollik.
Paige eltűnik. Az emberek halálra rémülnek. Anya szíve majd megszakad.
Penryn fel-alá autózik San Franciscóban, a húgát keresve. De miért olyan üresek az utcák? Hová tűntek az emberek? Kutatás közben belebotlik az angyalok titkos tervébe, kezdi megérteni, hogy mi mozgatja őket, és teljes szörnyűségükben felsejlenek előtte rettenetes szándékaik.
Rafi eközben a szárnyait igyekszik visszaszerezni. Azok nélkül nem térhet vissza az angyalok közé, nem foglalhatja el az őt megillető helyét az élükön. Ha aközött kell választania, hogy visszaszerzi a szárnyait vagy megmenti Penryn életét, vajon hogy fog dönteni?



Véleményem

 

Hogy én mennyire vártam már ezt a könyvet! El se hiszitek, mennyire. Imádtam az első részt - különleges volt a hangulata, angyalos volt, de nem a szokásos módon, szerettem a szereplőket. Kemény volt, sokkal keményebb, mint amit YA könyvektől megszoktam, de mégis volt benne romantika is... Szóval nagyon szerettem. 

És legnagyobb örömömre a második részben sem kellett csalódnom. Kevésbé éreztem keménynek, bár nem vagyok benne biztos, hogy azért, mert tényleg durvább volt az első rész, vagy azért, mert már tudtam, mire számítsak. Belegondolva, azért véres-morbid jelenetekből itt sem volt hiány. Előkerült a kannibalizmus, embereken végzett kísérletek, még mindig itt van az életért folytatott küzdelem a végsőkig. És amúgy is háború dúl emberek és angyalok között, szóval túl sok jóra nem lehet számítani. 

De senki ne ijedjen meg! Ugyanis ettől még a könyv nem lesz túlságosan brutális. Valahogy sikerült megtalálni a tökéletes egyensúlyt a kemény és a vicces és/vagy romantikus jelenetek között. Nem kérdés, hogy kínokkal teli világban járunk, amelyben elképzelhetetlen borzalmak esnek meg. De azért az ember csak ember marad egy ilyen világ közepén is, az érzelmeit senki sem tudja egyszerűen csak sutba dobni. 

Így Penryn világa is három személy körül forog: ott van Paige, aki hihetetlen kínokat élt át, és senki nem tudja, mi is történt vele pontosan, és ennek milyen hatásai voltak az egykor jókedvű és életvidám kislányra. Megváltozott, ez egyértelmű, de hogy mennyiben, az csupa kérdőjel. Aztán ott van Penrynék még mindig őrült édesanyja, aki ebben a részben is hozza a szokott formáját, ő az a karakter, akit igazából nem tudok hova tenni, de rettentően kíváncsi vagyok rá, hogy a sztori legvégén mi lesz a szerepe a nagy egészben. Az nem lehet, hogy ne kapjunk választ az őrültségeire! És végül ott van Rafi, akitől Penrynnek el kellett szakadnia, és nem lehet biztos benne, hogy látja-e még valaha. Rafi azt hiszi, hogy a lány meghalt, ráadásul eléggé lefoglalja, hogy visszaszerezze szárnyát Belieltől. 

Penrynnek tehát nincsen könnyű dolga, gyakorlatilag a könyv szinte minden oldalán van valamilyen akció. Új faj pusztít, akikkel már találkoztunk az első részben is, és most még többet megtudhatunk róluk. Amikor Paige elszökik, főszereplőnk küldetése újra a régi: megtalálni a húgát. Viszont ahogy már említettem, ez már nem az a kutatás, mint az első részben volt. Ott egy ártatlan kislányt kerestünk a főszereplőnkkel, és reménykedtük, hogy megmenthetjük. Ebben a részben már egyértelmű, hogy Paige-et nem sikerült megmenteni. A kérdés csak az, hogy mennyi maradt életben a régi kislányból, és Penryn képes-e elfogadni a húgában végbement változásokat? Megszokásból, kétségbeeséből megy persze után, kötelességszerűen, de már közel sem ugyanaz az érzés hajtja, mint régen - most már tele van kétségekkel, fájdalommal és félelemmel a húgát illetően. Paige pedig nyilvánvalóan fontosabb elemmé válik a háború képletében, mint bárki gondolta volna. 


De a kedvenc szereplőm nem Penryn, nem Paige, még csak nem is Rafi. Hanem egy kard. És nem viccelek. Valójában a Calderon után én már meg sem lepődök, hogy érzelmileg ennyire tudok kötődni egy fegyverhez. Aki azt a sorozatot olvasta, most hívja elő magában Calderon kardját, ugyanis nagyon hasonló dolgokat tapasztalunk meg Dicsőséggel Tündérmackóval is. A kardnak akarata és személyisége van, leginkább a könyv elején pedig még Raffi emlékeibe és gondolataiba is belepillanthatunk általa. (Amire csak annyit tudok mondani: Köszönöm! Köszönöm! Köszönöm!) Imádtam, hogy milyen magasan hordja az orrát, hogy mennyire akaratos, de a szükség idején mégis segít. Szóval hívjanak bárhogy, imádlak, Kard! 

Persze a legnagyobb izgalmat az események sodrása mellett is az jelentette, hogy vajon mikor és hogyan találkozik újra Penryn és Rafi, alig bírtam ki, hogy ne lapozzak előre a könyvben, hogy megtudjam. De erős voltam, és nem bántam meg: megéri a várakozást. Ennél többet nem mondok. Imádom Penryn és Rafi párosát, rettentően kíváncsi vagyok, mi lesz ebből a tiltott szerelem dologból, főleg, hogy mindketten elég furcsa egyéniségek ahhoz, hogy ezt még csak ki se mondják nyíltan. Furcsa kapcsolat az övék, de ezzel a távolságtartással együtt - vagy talán pont ezért - félelmetesen romantikus, és a legkisebb dolgoktól is hevesebben vert a szívem. 

Szóval nem kétséges, hogy ezt a részt is imádtam, határozottan repül a kedvencek kategóriába. Izgalmas, szívet dobogtató, megrázó, néhol kifejezetten fájdalmas és szomorú, de azért némi humor is fér bele. 

KEDVENC LETT

Blogturné extra - Részlet a könyvből


"– Szép kard – mondja Du-Dam, túlságosan is közömbös hangon. Megszólal a vészcsengő a fejemben.
– Aha, majdnem olyan jó, mint a marhaösztöke. – Most nem is nagyon bánnám, ha anya megbökné, és sokkolná vele, de nem nyúl érte, pedig ott van a falnak támasztva, az ágya mellett.
Bűntudatot érzek, ahogy ráébredek, mennyire örülök, hogy ott van anyának az ösztöke, arra az esetre, ha meg kéne védenie magát… az emberektől.
Az emberek többsége, szükség esetére, hord magánál valamiféle fegyverként használható dolgot. A kard az alkalmasabb dolgok közé tartozik, így szerencsére nem kell magyarázkodnom, hogy miért van nálam. De azért egy kardban van valami, ami láthatóan nagyobb figyelmet kelt, mint azt én szeretném. Felkapom, és a hátamra szíjazom, mielőtt még eszébe jutna Du-Damnak, hogy játszadozni próbáljon vele.
– Neve is van? – kérdi.
– Kinek?
– Hát a kardodnak – mondja, olyan hangsúllyal, mintha valami igazán triviális dolgot magyarázna.
– Jaj, ne már! Ne kezdd te is! – Beletúrok a nagy halom ruhába, amit anyám szedett össze tegnap este. Hozott egy rakás üres üdítősüveget is, meg mindenféle gyorskaját, de ahhoz a kupachoz nem nyúlok.
– Ismertem egy srácot, akinek volt egy katanája.
– Egy micsodája?
– Egy japán szamurájkardja. Az valami csodálatos volt. – a szívéhez emeli a kezét, mint aki a szerelméről beszél. – Úgy hívta, hogy Villám. Eladtam volna érte a nagyanyámat.
Bólintok, mintha az a kard szerintem is megérne ennyit.
– Elnevezhetem én a kardodat?
– Nem. – Kirángatok a ruhák közül egy farmert, ami jó lehet rám, és egy fél pár zoknit.
– Miért nem?
– Mert már van neki neve. – Tovább túrom a kupacot, keresem a zokni párját.
– És mi az?
– Tündérmackó.
Du-Dam mosolygós arca hirtelen elkomorodik.
– Bármely gyűjteménynek díszére válna ez a brutális kard, ami emberek gyilkolására és feldarabolására szolgál, és különleges módon, úgy tervezték meg, hogy a legrettenthetetlenebb ellenségeid térdre hulljanak, az asszonyaik pedig jajveszékelésbe kezdjenek már a látványától is, te pedig képes vagy úgy hívni, hogy… Tündérmackó???
– Aha. Jó kis név, mi?
– Ilyesmivel még csak viccelni is a természet ellen való vétek és az emberiség ellen elkövetett bűntény. Ugye ezzel tisztában vagy? Nekem itt minden erőmet össze kell szednem, hogy ne tegyek egyetlen szexista megjegyzést sem a csajokról, és egyáltalán nem könnyíted meg a dolgomat, sőt azt kell mondjam, hogy ez ügyben óriási kihívás elé állítottál.
– Hát, talán igazad van – vonom meg a vállam. – Lehet, hogy inkább Totónak vagy Blökinek kéne hívnom. Melyik jobb szerinted?
Úgy néz rám, mintha ütődöttebb lennék még az anyámnál is.
– Valamit félreértettem? Lehet, hogy valójában egy ölebet tartasz abban a tokban?
– Ó, és arra gondoltam, hogy talán keríthetnék valahonnan egy rózsaszín kardhüvelyt Tündérmacinak. Esetleg olyat, amin csillogó strasszkövecskék is vannak. Mi van? Szerinted az túlzás volna?"


Nyereményjáték


A történetben fontos szerep jut Rafi kardjának, ezért mostani játékunk során híres filmes, könyves és videojátékos kardokkal találkozhattok.
Nektek pedig nincs más dolgotok, mint kitalálni az egyes állomásokon látható képek alapján az adott fegyver magyar nevét (amennyiben nincs, úgy természetesen az eredetit - ezt minden mezőnél jelezzük), és beírni azt a rafflecopter megfelelő sorába. A sorsoláson az vesz részt, aki mind a nyolc karddal megpróbálkozott!
Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz! A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére a megküldött e-mailre válaszolni, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.



a Rafflecopter giveaway

A blogturné menetrendje


04.06. - Angelika blogja
04.08. - Deszy könyvajánlója
04.09. - Dreamworld
04.10. - Kelly & Lupi olvas
04.11. - Always Love a Wild Book
04.12. - Insane Life
04.13. - Függővég

Nincsenek megjegyzések