Breaking News

Cathy Cassidy: Mályvacukor égbolt


Édes, mint a bonbon!

Cathy Cassidy: Mályvacukor égbolt

A blogturnéról




A Kolibri Kiadó jóvoltából, július 17-én hazánkban is megjelenik Cathy Cassidy: Mályvacukor égbolt című regénye, a Csajok és csokik sorozat második része. Ennek örömére a Blogturné Klub hét bloggere egy blogturné keretein belül bemutatja a kissé különc, ámde mindig vidám Skye Tanberry rejtélyes álmokkal és kutatással átszőtt történetét.

2015. július 13-tól minden másnap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!


Kapcsolódó bejegyzések:



Eredeti cím: Marshmallow Skye
Kiadó: Kolibri
Oldalszám: 360
Fordító: Angyalosy Eszter
ISBN: 9786155450679
Sorozat: Csajok és csokik 2.
Függővég: so-so
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,12)
Megrendelési link
Skye a világon mindennél jobban szereti az ikertesóját, Summert. Mindig mindent együtt csinálnak, ám a Skye újabban kezdi azt érezni, teljesen eltűnik testvére árnyékában, mellette mindig csak a második legjobb lehet. Emiatt is érinti annyira fájdalmasan, mikor kiderül, Alfie is csak azért barátkozik vele, hogy meghódíthassa Summer szívét.
Skye szeretne önmaga lenni, megmutatni saját stílusát és egyéniségét. De nem könnyű elszánnia magát, hiszen egy tökéletes, menő és népszerű ikertestvér mellett miért lenne bárki pont rá kíváncsi?
Öt lány, öt nézőpont, öt könyv. Cherry után a Mályvacukor égboltból megismerjük Skye történetét
Egy könyvsorozat, melyben minden testvérnek megvan a maga története… Neked melyik lány lesz a kedvenced?
Talán a Mályvacukor égbolt főhőse, Skye? Ő az a lány, akinek szőke, hullámos a haja, kék a szeme, egy kissé talán különc, de mindig vidám, kedves és barátságos. Igazi egyéniség.

Az első mondat:


"Nem hiszek a kísértetekben."

Véleményem


Hú, én ezt most még az első résznél is jobban imádtam! Már a Cseresznyés ábránd is nagyon cuki volt, és ott is imádtam ezt a nagyra nőtt patchwork családot, de Skye-t magát sokkal jobbban szerettem, mint Cherryt. 

Na de szépen sorjában! Ugyanis nem pont azt kaptam ettől a könyvtől, amire számítottam. A Csajok és csokik sorozat (amit mindig Csokik és csajoknak akarok hívni - hiába, kinek mi a preferenciája :D) egy édes-kedves (az édest szó szerint értsétek) tinitörténet. Terítékre kerülnek a tipikus tiniproblémák, hiszen öt lánytestvér életébe csöppenünk. És mint ilyen, nyilván a pasik is... A tiniszerelemnek az első részben is nagy szerepe volt, és valami ilyesmire számítottam itt is. De tudjátok mit? Meglepett a könyv, ugyanis a szerelmi szál nagyon nem úgy érkezik, ahogy arra számítanánk, és még kiszámítanom sem sikerült, mi lesz a befejezés. Ami... meglepett, még a meglepetésen felül is. Nem mondom, hogy majdnem lefordultam a székről a meglepetéstől, de azért nem tudtam mindent teljesen előre. 


Ott folytatjuk a történetet, ahol abbahagytuk. Itt van nekünk az új vegyes család Paddyvel és Cherryvel, és persze a Tanberrykkel. Megindult a csokigyártó vállalkozás is, ám ez nem oldotta meg egy csapásra a család gondjait - még fel kell futtatni azt, ami nem kis kihívás. Emellett az első rész gondjai sem szálltak egy nyomtalanul. Shay és Cherry immáron két hónapja egy pár, de Honey még mindig nem tudott megbírkózni a helyzettel. Ha lehet, még erősebben tiltakozik az új felállás ellen, szinte már kivonja magát a családból. Ami persze mostani főszereplőnknek, Skye-nak, aki mindig felnézett legidősebb nővérére, különösen fájó. 

A kezdésünk Halloween idejére esik, és meglepő módon az egész cselekményben központi szerepet kap egy szellemtörténet. Most hagyjuk, hogy hiszünk-e a szellemekben vagy nem, nem is ez a lényeg. A családi házhoz mindenesetre fűződik egy tragikus történet, ami feje tetejére állítja Skye életét. Előkerül ugyanis a padlásról a kérdéses ős ládája, tele 20-as évekbeli ruhákkal - magyarul a vintage stílust kedvelő Skye számára kész kincsesbánya. Viszont a kísértethistória és a ruhák együtt furcsa tüneteket produkálnak - Skye furcsa álmokat lát, melyek a múltba repítik, és ahogy őse, maga is szerelembe esik a rejtélyes srácba, aki csak az álmaiban él. Hiszen még abban sem lehet biztos, valóban létezett-e. Elhatározza, hogy kinyomozza, mi is történt valójában, és hogy az álmaiban látott Finch valóban létezett-e. (A 20-as éveket pedig amúgy is egyre jobban imádom mostanság, még egy ilyen stílusú ruhát is beszereztem, én is tarthatok jelmezbált, mint a lányok.)


Ez kifejezetten érdekes cselekményt kölcsönöz a könyvnek. Én magam mindig imádtam az édes-bús szellemes történeteket, a tragikus szerelmi sztorikat, és rögtön szerelembe estem Clara kísértethistóriájával is. Ugyan csak homályos álmokat-jeleneteket kapunk róla, mégis szurkoltam neki, minden esély ellenére. Történet a történetben, de nagyon megérte. Kaptam kérdést azzal kapcsolatban, hogy mennyire félelmetes ez a szál - nos, szerintem egyáltalán nem az. Kicsit borzongató, de nem amolyan horrorsztori értelemben. Bús-merengős, mégis édes. 

Ezen a szálon kívül azért persze Skye sem menekülhet a kamaszodás problémái elől. Ott van mellette tökéletes ikertestvére, Summer, aki gyönyörű, kecses és mindent elér. Mindenben jobb, mint ő, és kezdi úgy érezni, ikertestvére árnyékában él. Még a srácok is csak egy eszközt látnak benne, hogy közelebb kerülhessenek a napfényes Summerhöz. 

Skye-t egyszerűen imádtam, minden bizonytalanságával együtt. Tényleg nagyon tinis volt, mégsem vált idegesítővé. Abszolút lehetett azonosulni a problémáival, és én magam is rosszul éreztem magam vele - pont azért, mert pontosan elhittem minden gondját. Semmire sem volt hiteltelenül eltúlzott a reakciója, nem vált hisztissé, mint Honey.


A mellékszereplők közül Alfie-t emelném ki. Ő az a bizonyos srác, aki belezúgott Summerbe, és számít Skye segítségére. Nagyon cuki volt nézni, hogyan próbálkozik, és kifejezetten szimpatikus, hogy rajta keresztül megjelent a könyvekben az is, hogy a tinifiúknak sincs könnyű dolga. Így, hogy ebben a sorozatban öt lányé a főszerep, könnyen maradhatna ez a háttérben, csupa tiniszívtipróval, akikkel aztán összejönnek végül. De Alfie más, és határozottan pirospontot érdemel. Alig várom, hogy a következő részben újra találkozzunk vele, és mindenkivel. (Aki olvassa, megérti majd, miért dőlteztem ezt, nem akarok spoilerezni.)

Természetesen nem csak Skye története halad előre, hanem az egész családé. Még mindig élvezem a vállalkozós szálat, és azt, ahogy a sorozat bemutatja, hogyan válik két család eggyé. Új hagyományokkal például, mint amilyen ebben a kötetben az első közös karácsony. 

Na, nem áradozok tovább, nagyon szerettem ezt a könyvet, hiába télen játszódik, pont tökéletes volt egy meleg, nyári délutánra. Alig várom a folytatást! 

NAGYON AJÁNLOM


Blogturné extra - Házi forrócsokipor mályvacukorral


Idén karácsonykor elhatároztam, hogy a szokásos ajándék mellé valami mással is készülök. Nem vagyok nagy kézműves, de valami olyasmit szerettem volna adni a szeretteimnek, amit én készítettem, de hasznos is és nem csak a polcon fog porosodni. Aztán találtam egy képet, amibe beleszerettem (lentebb), így a választásom végül házi forrócsokiporra esett.

A következő receptből dolgoztam, és jelentem: a visszajelzések nagyon jók voltak. :) Állítólag tejbegrízre szórva is nagyon finom. 

(Ó, és praktikus tanács: ha esetleg meggyűlik a bajotok a csoki porításával, tökéletesen működik az előre kész csokiforgács is. Én annak idején a Lidlben szereztem hasonlót, amikor az aprítógépünk úgy döntött, az étcsoki túl kemény neki.)

Hozzávalók:

4 csésze cukor
1 vanília rúd belseje
2 tábla keserű csokoládé
1 tábla tejcsokoládé
2 csésze kakaópor

Elkészítés:

1. Keverd össze egy tálban a cukrot, a kakaót, és a vaníliát.
2. Törd kisebb darabokra a csokoládét, tedd az aprító gépbe, és daráld por állagúra.
3. A két keveréket öntsd egybe, és keverd össze.
4. Az elkészült forrócsoki port tedd üvegcsékbe, oszd szét tetszés szerint. 

Végül pedig hogy lesz belőle tökéletes ajándék, különösen karácsonyra? Töltsd a port átlátszó gömbbe mályvacukorral! 


A recept forrása

Nyereményjáték


A történet főszereplőjének, Skye-nak van egy ikertestvére, Summer, akit a világon mindenkinél jobban szeret. Ám bármennyire is különleges a kettejük közti viszony, hősnőnk bizony sokszor úgy érzi, testvére árnyékában él.
Így hát mostani játékunk nem is szólhatna másokról, mint az ikrekről. Olyan hírességeket keresünk, akikből - legalább - kettő van, és akár egyikük, akár mindketten közéleti személyiségek.

Nektek nincs más dolgotok, mint az egyes állomásokon található képek alapján kitalálni, melyik testvérpárra gondoltunk, és mindkettejük nevét beírni a rafflecopter doboz megfelelő sorába. Ha mind a hét állomást teljesítettétek, esélyetek nyílik megnyerni, a Kolibri kiadó által felajánlott 3 nyereménypéldány egyikét!
Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.



a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


07/13 Dreamworld

07/23 CBooks

Nincsenek megjegyzések