Breaking News

Book Tag --- Az első és az utolsó Book Tag


Sziasztok!

Book-Loving Little Mothtól kaptam a meghívást erre a Book Tagre, amit ezúton is köszönök! :) 

Megmosolyogtató volt olvasni rá a válaszokat, mert egyrészt újfent rádöbbentett, hogy öregszem, másrészt megdöbbentem, hogy van olyan, akinek én voltam az első blogger, akitől olvasott. (Repülő a képzeletbeli "Sokkoló információk" listámra.)  Mindenesetre jól esett, és a dicséret is, köszönöm! :))



1. Miről szólt az első blogbejegyzésed? Miről az utolsó?


Egy fanfiction első fejezete volt az első, egy régi blogomon, amit már ezer éve nem frissítek. Egy lányról szólt, aki imád olvasni, és kiderül, hogy utazni tud a könyvek világai között. 

Az utolsó pedig (ezt leszámítva) a Türkizzöld tél értékelése.


2. Ki volt az első blogger, akitől olvastál? Ki az utolsó?


Ha nem könyves bloggert nézünk, akkor Spirit Bliss. Ha könyveset, akkor Gigi

Az utolsó pedig Kelly - A Mímes Rend értékelését lestem meg.


3. Melyik volt az első könyv, aminek a megvásárlására emlékszel? Melyik az utolsó?


Biztos, hogy nem az volt az első, de... Régen olvastam Thomas Brezina boszorkányos Fiúk kizárva! sorozatát, annak az egyik része ugrik be így hirtelenjében.

Az utolsó A skarlát betű, amit újsággal együtt szereztem be. Ha az nem számít, akkor valószínűleg Tahereh Mafi Ne érints trilógiája


4. Melyik volt az első könyv, amit teljesen egyedül olvastál el? Melyik könyvet olvastad utoljára?


Megint csak nem emlékszem, mert valamilyen mesekönyv biztosan volt már előtte is... De A két Lottira emlékszem a regények közül. 

Utoljára pedig A Mímes Rendet olvastam, ha végigolvasás a kérdés. Ha nem, akkor Az időutazás napja az, amit legutoljára olvastam, mert épp bele vagyok mászva teljesen. :)


5. Melyik volt az első disztópia, amit olvastál? Melyik az utolsó?


Az első az 1984, teljes volt a szerelem, ami meglepett. Amíg nem gondolkoztam el ezen a kérdésen, bele sem gondoltam, hogy egy klasszikussal kezdtem. A mostaniak közül pedig Az éhezők viadala volt, azt még a nagy láz előtt olvastam, és háborogtam a szereposztáson, mire eljutottunk odáig.

Az utolsó pedig A Mímes Rend - na jó, mindenre ezt írom, de hát most ezt olvastam.

6. Mi volt az első paranormál romantikus, amit olvastál? Mi az utolsó?


Őszintén szólva ezzel a kategóriával mindig bajban vagyok, mert soha nem tudom eldönteni, hogy ide kellene-e sorolni a YA természetfelettis-romantikus sztorikat is, vagy nem... 

Ha igen, akkor azt hiszem, az első Meg Cabot Mediátor sorozata volt. Furcsa belegondolni, hogy nagyon sokáig azért nem álltam neki, mert fantasztikus szál volt benne, és nem érdekelt - most meg hol tartok... 
Ha csak a felnőtt romantikus játszik, akkor J. R. Wardtól az Éjsötét szerető.

Az utolsó pedig... Hááát, ha YA is számít, akkor egy olyan sztori, amit nem merek ellőni, mert még nem jelentette be a kiadó, hogy érkezik. 
A felnőttek közül pedig... Nagyon régen volt, de talán A sötétség démona Kresley Cole-tól. Nem vagyok benne biztos.


7. Melyik volt az első könyv, amin sírtál? Melyik az utolsó?


Nem tudom, melyik volt az első, egy bőgőmasina vagyok, ha könyvekről és filmekről van szó, szóval szinte bármi lehetett... Próbáltam visszaemlékezni, de tényleg nem tudom. A Rómeó és Júliát hetedikben olvastam, és nagyon sírtam - talán az?

Az utolsó pedig Ann Aguirre-től a Horda. Elmorzsoltam pár könnycseppet.


8. Melyik volt az első sorozat, amit befejeztél? Melyik az utolsó?


Azt hiszem, Meg Cabot Hívószám 1-800 sorozata. Azóta is jó sokszor újraolvastam...

Az utolsó pedig az előbb említett Ann Aguirre sorozat, a Razorland - most már minden részt elolvastam, a kiegészítő novellákat is.


9. Melyik volt az első könyv, amit nem tudtál befejezni? Melyik az utolsó?


Húúú, talán a Vuk. Anya fejezte be nekem, úgyhogy amolyan élő hangoskönyvként jutottam a végére. Aztán jött még jó pár kötelező ezen a listán... 

Az utolsó... Húha, hát... Most már kötelezők nincsenek, magam válogatom a könyveim, úgyhogy általában ha nekiállok egy könyvnek, végigolvasom, még akkor is, ha nem tetszik. Ha meg annyira szörnyű, hogy még poénból sem olvasom végig, az nagyon nem az én könyvem, műfajra sem - inkább az ilyen próbálkozásaim szoktak úgy végződni, hogy nem fejezem őket be. 
Talán az Invaded volt az utolsó, amit félbehagytam, és nem is tervezem befejezni - egyszerűen azért, mert volt egy pont, ahol abbahagytam, mert más könyveket kezdtem olvasni, most meg már inkább elkezdem magyarul az elejéről. Illetve... A Skócia történelme a másik - ezt még nem olvastam végig, de vissza kellett vinnem a könyvtárba. Viszont még tervezem befejezni. :) 

Nincsenek megjegyzések