Breaking News

Chanda Hahn: Tükröm, tükröm {Nyereményjáték}


Újabb mese terítéken

Chanda Hahn: Tükröm, tükröm


A blogturnéról




A Maxim Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelenik Chanda Hahn: Tükröm, tükröm... című regénye, a Balszerencsés tündérmesék sorozat második része. Ennek apropóján, meghívunk kedves Olvasó, hogy tarts velünk, és fedezzük fel együtt az újabb tündérmeséket. Az út ezúttal is rögös lesz, telve bonyodalmakkal, ám azt azért megígérhetjük, hogy rosszfiúkból, tündérekből, piros almákból  és varázslatokból sem lesz hiány.

Az utazás első napjára 2015. szeptember 6-án kerül sor, majd ezt követően minden másnap, más és más idegenvezetővel kiegészülve barangolhatjátok be a legszebb és legrémisztőbb Grimm mesék helyszíneit. Eközben persze rengeteg érdekességgel is találkozhattok, illetve részt vehettek a nyereményjátékon is, melynek fődíja - a kiadó jóvoltából - három példány a Tükröm, tükröm... című könyvből.



Kapcsolódó bejegyzések:



Eredeti cím: Fairest
Kiadó: Maxim
Oldalszám: 272
Fordító: Stier Ágnes
ISBN: 9789632616452
Sorozat: Balszerencsés tündérmese 2.
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,12)
Megrendelési link
Mina Grime eddig sikeresen túl van már pár küldetésen, és úgy tűnik, egyre leleményesebben talál megoldást a mesékhez. De ahogy a lány egyre ügyesebb, a Történet is egyre nehezebb kihívások elé állítja. Mina érzi, hogy sokkal nehezebb és félelmetesebb dolgokkal kell megbirkóznia, mint korábban. Úgy tűnik, Jared mindent megtesz, hogy elnyerje Mina bizalmát, ennek ellenére az őt körüllengő titokzatosság éberségre kényszeríti a lányt.
Legújabb küldetésében a barátai játsszák a főszerepet, de korántsem olyan leosztásban, ahogy azt Mina először gondolta. Közben emberek tűnnek el titokzatos módon, köztük Jared is. És míg Mina próbál szembeszállni a Történettel, elveszíti legerősebb fegyverét, a Gimoire-t. A lány kénytelen teljesen egyedül szembenézni a fenyegetéssel, és úgy tűnik, a mese megoldása csak olyan áron valósulhat meg, ha Mina megbirkózik vele, hogy szerelme, Brody a legjobb barátnője karjaiba fut. Amikor már minden veszni látszik, Mina szerettei veszélybe kerülnek, és a lány már abban is kételkedik, hogy ő túléli-e a próbát. Végső elkeseredésében felteszi a jól ismert kérdést: Tükröm, tükröm, mondd meg nékem, ki a legszebb a vidéken?

Az első mondat:


"Mina nem olyan halált képzelt magának, hogy egy   tündér szaggatja darabokra."

Véleményem


Az első rész vége után vártam, merre tovább. Egyrészt a szerelmi szál érdekelt nagyon, másrészt hogy milyen mesével/mesékkel kell majd megküzdenie Minának ebben a részben.

És tudjátok mit? Azt kell mondanom, hogy ez a rész nem teljesen úgy alakult, mint gondoltam, de ez nem gond. Nem rágtam le a körmöm az izgalomtól, talán az első részt kicsit izgalmasabbnak éreztem, viszont voltak dolgok, amik nagyon tetszettek ebben a kötetben is.
 

Egyérszt Jared. Őt már az előző részben is nagyon szerettem, de azért összességében inkább Team Brody voltam. Vártam, hogy ebben a kötetben ez megint feltörjön belőlem, és hogy ugrani fogok minden Mina-Brody jelenetre. Félig-meddig így is történt, főleg a könyv elején szurkoltam minden közös jelenetükért. De Jared ebben a részben sokkal inkább előtérbe kerül. Nagyon sokat megtudunk róla, és azt kell mondanom, én most már határozott Jared drukker vagyok. Nem fogok spoilerezni, de rettentő sok minden kiderült róla, és egyre kíváncsibb vagyok, mi jön még. Ráadásul nagyon szeretem a beszólásait, és ahogy civódik Minával.

Ezzel szemben Brody ebben a részben szerintem kicsit lapos volt. Megint megvolt persze a szerepe a mesében, de ennél sokkal többet nem nyújtott. Vártam-vártam tőle valami nagy dolgot, de nem akart jönni. Aztán ezt még sikerült megfejelnie egy kiakasztó befejezéssel. Illetve két rész után kicsit úgy érzem, hogy a mesék miatt kezd bohóccá válni. Ne értsetek félre, nincs vele baj, de valahogy mindig ő kerül bele a sztori közepébe, és jön ki belőle valahogy. Elég nehéz rá szurkolós alapanyagként gondolni, amikor abszolút passzív, mindig csak belesodródik mindenbe.  Míg az előző részben volt miért kedvelni, itt... nem nagyon.


Ami a mesefeldolgozást illeti... Kifejezetten jó ötlet volt benne a csavar - megint csak nem lövök le a poént, de tetszett, meg az is, hogy útközben is válthat egy-egy mese. Természetesen mivel végig kell járni a meséket, ezért a végkifejletben óriási meglepetések azért nincsenek, de egy-egy kisebb akad. Meg egy-egy sokkoló is. Szóval az apróságokat, a kis csavarokat nagyon szerettem benne, viszont összességében szívesen kaptam volna többet a Hófehérke sztoriból - értem én, már lerágott csont, ezerféle feldolgozása volt már, de ha Tükröm, tükröm a cím, számomra egy fokkal több is elfért volna benne.

Viszont cserébe maga a kerettörténet sokat alakult. Megtudtunk sok mindent az alapokról, új szereplők jöttek be, és az is tetszik, hogy Mina magabiztosabban mozog a világban. Ebből a szempontból főleg a sztori vége volt ütős, tetszett, hogy Mina végre a sarkára állt, kíváncsi vagyok, hogyan tovább.

Összességében nem volt rossz könyv, de annyira nem is ragadott magával. Jaredet imádtam, tetszett a meglepő csavar a Hófehérke-sztoriban, és az, hogy kicsit tágult a kerettörténetünk, de azért voltak olyasmik is, amik hiányérzetet hagytak bennem.

AJÁNLOM


Olvass bele a képre kattintva!


konyvmolykepzo.hu/reszlet/entangled.pdf?ap_id=Deszy


Blogturné extra - Fanartok


A sorozat rengeteg rajongót is megihletett, most a fanartokból hoztam egy válogatást:







Nyereményjáték


Ahogyan a regény címe is jelzi, ezúttal Hófehérke meséje kerül előtérbe, így mostani turnénk során ebbéli tudásotokat teszteljük. Ráadásul rögtön két játékkal!

Feladat:
1.) Minden állomáson találtok egy kérdést mellyel nincs más dolgotok, mint válaszolni rá, a megoldást pedig beírni a rafflecopter megfelelő mezőjébe. Ezt ismételjétek meg minden állomáson.
2.) A kérdések mellett láthattok egy-egy képet is, rajta a Gonosz királynő és Hófehérke fotóival. Csakhogy történt egy kis gubanc. A tündérek viccből összecserélték a film-, és sorozatfeldolgozások párosait, így a ti dolgotok megtalálni, melyik Hófehérke, melyik mostohához tartozik. A képek alatti betűk és számok segítségével párosítsátok össze őket, majd a helyes megoldást írjátok be a rafflecopter erre kijelölt sorába (mindegy melyik helyre).
3.) Ha megválaszoltátok mind a 5 kérdést, és megtaláltátok az 5 párost, esélyetek nyílik megnyerni a Maxim kiadó által felajánlott regény három példányának egyikét, vagy az írónő által biztosított ajándékcsomagot.
4.) Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.

1.) állomás:
Milyen árnyalatú fekete Hófehérke haja a mese szerint?



a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


09/06 Deszy könyvajánlója
09/08 Dreamworld - Öltözz a könyvhöz
09/10 Könyvszeretet
09/12 Kelly & Lupi olvas
09/14 MFKata gondolatai

Nincsenek megjegyzések