Breaking News

Unpopular Opinion (Népszerűtlen vélemény) book tag


Sziasztok!

Gondoltam, hozok még egy érdekes témájú book taget mára. Törtem a válaszokon a fejem egy ideig: a jó hír viszont az, hogy úgy tűnik, elég jóindulatú vagyok, mert kevés "utálom" könyv ugrott be. (Ami meg igen, az nem biztos, hogy illett valamelyik kategóriába. :D)



1. Egy népszerű könyv vagy sorozat, amit te nem szerettél



Airhead. Nagyon szeretem Meg Cabot bizonyos könyveit, nagy rajongója voltam és még mindig szeretem, de az Airhead sorozatát képtelen voltam megkedvelni. 


2. Egy népszerű könyv vagy sorozat, amit mindenki utál, de te mégis szereted


 
A szürke ötven árnyalata. Hát ez van, én szerettem. Látom minden hibáját, igaza van (majdnem) minden kritikusának, de én azért jól szórakoztam rajta. 


3. Egy szerelmi háromszög, amiben a főszereplő nem amellett kötött ki, akinek szurkoltál



Húha, nem is tudom... Általában jó érzékkel ráérzek arra, hogy melyik fél lesz a nyerő. Említhetek egy klasszikust? Imádtam ugyanis Brandont, félre ne értsetek, de én akkor is szerettem Marian és Willoughby hirtelen fellobbanó, szenvedélyes és rövidéletű szerelmét, és a legvégéig szurkoltam, bár kétségtelenül nem érdemelte meg. 


4. Egy népszerű műfaj/zsáner, amit egyszerűen nem szeretsz

 
Alapvetően mindenevő vagyok, de... horror. Egyszerűen nem tudok rájönni, miért ilyen népszerű - sem könyvben, sem filmben.  


5. Egy népszerű/közkedvelt szereplő, akit te nem szeretsz

 

Katniss Everdeen. Már sokszor kifejtettem, hogy mennyire nem szeretem, annak ellenére, hogy sok mindent becsülök benne, és magát a sorozatot nagyon szeretem. Szerencsére a filmben kicsit enyhítettek rajta, de a könyvben... 


6. Egy népszerű szerző, akit egyszerűen nem tudsz megkedvelni 


 
Hehe, azt hiszem, tudnék mondani néhányat, de nem akarom a köveket. :) Maradjunk most annyiban, hogy Molly McAdams - nem értem, hogy hogy szerethetik ennyien.  


7. Népszerű könyves toposz, amit már nagyon unsz 


Bizonyos szerelmi háromszögek. Alapvetően nem a szerelmi háromszög intézményével van bajom, de néha már kötelező elemnek érzem a harmadik felet, mintha anélkül nem lehetne bonyodalom. Vannak nagyon jól megírt szerelmi háromszögek, de némelyiktől a falra a mászom.
És a másik mostanában: nemi erőszak. Már írtam is róla, ahol részletesebben kifejtem.  


8. Egy népszerű sorozat, amit nem tervezel elolvasni


 
A boltkóros. Egyszer nekiálltam, de a negyedéig sem jutottam az első résznek, és annyira idegesített a főszereplő, hogy életemben először kedvem lett volna könyvet a falhoz vágni. (Nem tettem.) De nagyon-nagyon-nagyon idegesített a főszereplő.  


9. Úgy tartják: A könyv mindig jobb a filmnél. De melyik az a film vagy tévésorozat, amit jobban szeretsz a könyvnél? 


 
Tudnék mondani néhányat, de most hirtelenjében a Szerelmünk lapjai ugrott be elsőre. Sokkal jobban megfogott filmben. A könyv sem volt rossz, de a film...

Nincsenek megjegyzések