Breaking News

Parádi Orsolya: Pandala-szigetek {Nyereményjáték}


Én is csatlakoztam a színezéshez...

Parádi Orsolya: Pandala-szigetek

A blogturnéról




A Kolibri kiadó gondozásában jelent meg Parádi Orsolya lenyűgöző Pandala szigetek színező könyve felnőttek számára.
Mostani blogturné kissé rendhagyó, hiszen színeztünk, alkottunk és minden képességünket latba vetettük. Gyere és kísérd végig a blogturnét és tiéd lehet a színező egyik példánya!

Kiadó: Kolibri
Oldalszám: 32
ISBN: 9786155541698
Moly link
Megrendelési link
Parádi Orsolya neve sokaknak ismerősen cseng már, hiszen ő az, aki varázslatos mesét lehel bármelyik kavicsba. Rendszeresen tart – Magyarországon és külföldön egyaránt – felnőtteknek szóló workshopokat, illetve gyerekfoglalkozásokat, ezekre az alkalmakra mindig visz magával színezőt is. Az itt szerzett tapasztalataiból, valamint a lelkes visszajelzésekből született ez a csodálatos füzet, mely a Pandala-szigetek varázslatos világába kalauzol minket.
Ha elmerülünk e különleges mesevilágban, és színekkel töltjük meg Parádi Orsolya különleges teremtményeit, garantáltan elmélyült szórakozást és aktív pihenést csempészhetünk stresszel teli világunkba.
Az első, magyar alkotótól született, felnőtteknek szánt meditatív színezőt – melynek minden vonala egyedi és kézzel rajzolt – élvezettel forgathatja bárki, aki egy kis belső csendre vágyik!
A pandala szót a görög pan (Pangea, Panthalassza) és a szanszkrit mandala szavak ötvözésével találtam ki. Egy olyan ősi helyet és állapotot jelöl, ahol zavartalanul élnek együtt az élőlények. A színező megrajzolásakor igazán belevetettem magam a részletekbe, az apró motívumok tengerébe. Remélem, nagy örömöt és kikapcsolódást jelent majd megtölteni színekkel a képeket!
Parádi Orsolya
Színezni annyi, mint új világot teremteni. Hiszek abban, hogy ha időt szentelsz arra, hogy lüktető színekkel töltsd be ezeket a lapokat, észrevétlenül az életedet is átfested általa. Próbáld ki!
Dr. Kádár Annamária pszichológus, tréner
Gyerekkorom óta imádom a színeket. Kikapcsol és elvarázsol a színek egymásmellettisége. Orsi precíz és fantáziadús munkája pedig lenyűgöz, különösen azért, mert kicsit újra gyerek lehet általa.
Góbi Rita táncos-koreográfus

Véleményem


Na kérem, csak eljutott hozzám is a színezőőrület. Egy ideje már a távolból követtem az eseményeket: amikor először felütötték a fejüket, aztán sorban magával ragadott egy csomó embert. Hirtelen színezőkkel volt tele a falam, azóta pedig már néhány kedvenc sorozat felnőtt színezője is előkészületben van. 

Amit rólam tudni kell: ha rajzolásról vagy festésről van szó, én el vagyok veszve. És ezt most komolyan mondom, és a tipikus pálcikaemberes típus vagyok, hiába jó a családban többek kézügyessége is. Nekem ebből a génből valahogy nem jutott. Szóval erős fenntartásaim voltak, és szinte már el is jutottam a posztid, amiben megfogalmazom, miért is nézem értetlenül ezt a nagy lázat. 

Persze hallottam mindenfélét a színezés nyugtató hatásairól, a kreativitásról, és még sorolhatnám, de ez önmagában könnyen lehet csupán marketingfogás is. 


Aztán adódott egy lehetőség, és végül arra jutottam, én magam is körüljárom a színezők kérdését, és mint valami nyomozó, belevetem magam a témába, és megpróbálom kideríteni, mi a fenéért a nagy őrület.

Szóval kezembe került a Pandala, lapozgattam, fontolgattam, mit színezzek. (A döntés egyébként a rengeteg gyönyörű kép között nagyon is olyan egyszerű.)

Aztán hazaértem a zsákmánnyal, és kiderült, hogy valószínűleg a színezők iránti kezdeti láz csak belőlem hiányzik. Magyarán: rávetette magát a család a könyvre, és mindenki azt tervezgette, mit színezzen. 

Így kerültek elő az általános és középiskolás színes ceruzáim, az ezeréves zseléstollak és filcek, a pasztell- és zsírkréták... És azt kell mondanom, még így is kész anyagi csőd lett a könyv következménye: két teljes filctollkészletet vettünk, no de nem az 5-6 darabosból, hanem a 36-osból... 

Jó tanács, ha színezőt veszel: jó előre szerezd be a többi hozzávalót, ugyanis ha nem teszed, ott ülsz majd a fekete-fehér képek fölött, viszketnek az ujjaid, mert színezni akarsz, de nincs mivel. Szóval legyen! A könyvvel együtt azt is vegyél, szükség lesz rá! 

Aztán sok felismerés követte még ezt: a jé, ebben a zseléstollban csillámpor is van, utána pedig a "zsírkréta meg a pasztellkréta nem jó, mert nem lehet vonalon belül maradni vele". 

Ó, és ha azt hiszitek, egyszerű egy ekkora képet kiszínezni, csalódni fogtok. Egyáltalán nem olyan egyszerű ám, mint amilyennek tűnik. A sok apró minta... Én például a félkész baglyomnál jó előre elhatároztam fejben néhány színt és azt, hogy a színes pillangók után ez most egy fokkal kevésbé lesz szivárványos. Aztán amikor elkezdtem színezni, hamar rájöttem, hogy annyi a kis minta, hogy kénytelen vagyok újra meg újra újabb színeket bevonni. Jelenleg ott tartok, hogy tervezgetem a további színeket. Hiába no, a baglyokat komolyan kell venni. 

Picit homályos a fotó, de...

Mindenesetre két lecke között, vagy egy nehéz nap után, esetleg háttérben a kedvenc sorozattal kellemes kikapcsolódás. 

AJÁNLOM


És akkor jöjjenek a képek:



 







Ó, és ő még tervben van, az egyik kedvenc képem a könyvből: 


Nyereményjáték


Ha már színező, akkor a játék is szorosan kapcsolódik ehhez.
Ezúttal híresebb könyvekből készült képregény részlet vagy manga részlet alapján kell kitalálnotok, melyik könyvhöz készült az illusztráció. Némi segítséget találtok az állomásokon, amik sokban segítenek a helyes megfejtés eltalálásában.
(Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.)

A kilt szexi és divatos viselet mostanság. :)




a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje



09.20 - Deszy könyvesblogja
09.22 - Függővég
09.24 - Szembetűnő
09.26 - Dreamworld
09.28 - Insane Life

Nincsenek megjegyzések