Breaking News

Érkezik a Harry Potter nyolcadik része! Ez nem kamu!


Sziasztok!

Beütött a nap híre!

A jó hír: J. K. Rowling bizony megírta a Harry Potter folytatását!
A rossz hír: Nem egy könyv az - legalábbis egyelőre.

Kinek tűnt még fel, hogy cikesz? :D

Már évek óta hallani arról, hogy Rowling egy színdarabon dolgozik, de egészen eddig mindenki azt hitte, a The Cursed Child (ezt a címet már eddig is ismertük) egy megelőző történet lesz, Harry fiatalabb korából.

Rowling a darab íróival, Jack Thorne-nal és John Tiffanyval


Most azonban kiderült: a darab teljes címe Harry Potter and the Cursed Child (azaz Harry Potter és a megátkozott gyermek), és nem Harry fiatal koráról, hanem Harryről és fiatalabb fiáról, Albus Perselusról szól majd.

Az új plakátok reklámszövege szerint: "A nyolcadik történet. Tizenkilenc évvel később."


A producer, Sonia Friedman is megerősítette a hírt: "Biztonságosan kijelenthetjük, hogy a Cursed Child ott veszi fel a történet fonalát, ahol a Halál ereklyéi abbahagyta."

És hogy miről szól a történet? 

Amit eddig tudunk:
A megátkozott gyermek cím Albus Perselusra utal, aki szenved a nem kívánt családi örökség terhétől. A múlt és a jelen vészjóslóan összefonódik, amikor Harrynek és fiatalabb fiának rá kell jönnie a kényelmetlen igazságra, hogy néha a sötétség váratlan helyekről érkezik. 

A darabot 2016 nyarán kezdik majd el játszani Londonban, a West Enden, és tulajdonképpen nem is egy, hanem két darabról van szó: az már korábban kiderült, hogy a történetet két részletben ismerhetjük meg. 

A hírek szerint a legolcsóbb jeggyel a két részért 20 fontot, a legdrágábbal pedig 100 fontot kell fizetni. 

További rossz hír a rajongóknak, hogy mivel nem könyvről és filmről beszélünk, ezért nyilván ez egy erősen földrajzhoz kötött történet, azaz Londonba kell utazni, ha látni akarjuk. Viszont a remény hal meg utoljára: korábban már előfordult, hogy sikeres londoni színdarabok felvételét mozifilmként vetítsék nálunk is, például a Benedict Cumberbatch és Jonny Lee Miller főszereplésével bemutatott Frankenstein is futott egy ideig moziban. 

Illetve talán az sem veszett ötlet, hogy a darab bemutatása után csak érkezzen belőle egy könyv is... *reménykedik*

Rowling megosztott egy teasert is a darabhoz, íme a videó:



Forrás Forrás

3 megjegyzés:

  1. Reménykedik, reménykedik, nagyon reménykedik!
    Könyvet belőle most azonnal!
    Hátha meglovagolják majd a sikert és ki is adják.

    VálaszTörlés
  2. Ha könyv kell,van egy fanfic trilógia, a Nurmengard.Merengőn keress rá.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ismerem - de azért abban egyetérthetünk (és ezt fanfic-íróként mondom), hogy nem mindegy, hogy valami canon vagy nem canon. :)

      Törlés