Breaking News

Kerstin Gier: Silber - Az álmok első könyve {Nyereményjáték}

Kellett ez a kis álmodozás!

Kerstin Gier: Silber - Az álmok első könyve {Nyereményjáték}

A blogturnéról




A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelenik Kerstin Gier: Silber - Az álmok első könyve című regénye, a Silber trilógia első része. Ennek örömére a Blogturné Klub hét bloggere bemutatja a szkeptikus Silber történetét, aki hirtelen részesévé válik egy vad, álombeli kalandnak, és aki számára a “ne” és a “titok” egy mondatban való szereplése valóságos vörös posztó, rejtélyek iránti szenvedélye miatt.

2015. október 27-től mindennap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!




Eredeti cím: Silber - Das erste Buch der Träume
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: ???
Fordító: Szakál Gertrúd
ISBN: 9789632456744
Sorozat: Silber 1.
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,12)
Megrendelési link
Kerstin Gier bestseller-szerző az álmok titokzatos birodalmába csábít minket.
Titokzatos ajtók gyíkot mintázó ajtógombokkal, beszélő kőfigurák és egy megvadult dadus, kezében egy bárddal… Liv Silber álmai az utóbbi időben meglehetősen félelmetessé váltak. Az egyik végképp nem hagyja nyugodni. Ebben az álomban egy temetőben járt éjjel, és szemtanúja volt, amint négy fiú komor hangulatú, mágikus rituálét hajt végre. Ezek a fiúk azonban nagyon is valós kapcsolatban állnak Livvel, hiszen Grayson és három legjobb barátja tényleg léteznek. Liv nemrég iratkozott be abba az iskolába, ahová ők is járnak. Tulajdonképpen egészen kedvesek. De ami igazán ijesztő – még az éjszakai temetőknél is sokkal ijesztőbb –, az az, hogy a fiúk olyan dolgokat tudnak Livről, amiket nappal soha nem ejtett ki a száján – álmában viszont igen. Ez vajon tényleg lehetséges? Hogy miképpen, az tökéletes rejtély Liv számára, de egy jó kis rejtélynek Liv még soha nem tudott ellenállni…

Az első mondat:


"A kutya a bőröndömet szaglászta."

Véleményem



Kerstin Gier Rubinvörös sorozatát nagyon szerettem annak idején, ezer éve, így nem is volt kérdés, hogy erre a könyvére is kíváncsi vagyok. Az időutazás helyett most az álmok kerülnek a középpontba, de ez egy cseppet sem zavart, ugyanis ez a téma is legalább annyira érdekel.

Liv egész élete a költözködésről szólt, hiszen mióta szülei elváltak, húgával ide-oda utazgatnak közöttük, ráadásul anyjuk is folyamatosan költözködik, mikor épp hol kap munkát. Ezúttal épp Oxfordban, és a lányok egy igazi kis vidéki, nyugodt házikóról álmodoznak, kerttel, és arról, hogy végre letelepedhetnek, hiszen ez a munka volt anyjuk álma. Arra azonban nem számítanak, hogy az új helyen anyjuk új pasija is várja őket, akivel rögtön össze is kell költözni. Ha ez pedig még nem lenne elég sokk, két mostohatesó is jön velük, akikkel még magánsuliba is együtt kénytelenek járni. Semmi sem úgy alakul, mint azt tervezték.
Ha ez nem lenne elég, Livnek furcsa álmai vannak - olyan emberekkel álmodik, akikkel előtte még soha nem találkozott, álmaiban olyan helyeken jár, ahol még sosem járt, és olyan dolgokat tud meg, amiket nem tudhatna.

A Silber egy picit misztikus, titkos társaságo, egy picit hátborzongató, eközben azonban az az igazi gimis életérzés is megvan benne.

Liv lételeme a rejtélyek megfejtése, így nem csoda, ha az álmában látott rejtély megoldását is a kezébe veszi. (Sherlock Holmestól idéz, ezért már önmagában is piros pont jár.) Nagyobb fába vágja a fejszéjét, mint gondolta. És bár sokszor emiatt meggondolatlan és forrófejű, mégis nagyon megkedveltem. Nem mindig normális, de határozott, van humora, figyelmes, alapvetően egy nagyon is könnyen megkedvelhető főhősnő.

Mellé kapunk egy sor hasonlóan érdekes mellékszereplőt. Ott van a négy srác, akiket álmában jár, majd kiderül, hogy suliba is együtt jár velük. Az egyik közülük az új mostohatesó, Grayson. Vele eleinte nagyon nehéz mit kezdeni, de minél jobban megismerjük, annál szimpatikusabb. Nálam konkrétan felkerült a kedvenc szereplők toplistájára. Imádom benne, hogy bár jóképű, menő, gazdag, sportoló és valószínűleg okos is, mégis megvannak a maga félelmei és kételyei. Lehetne egy nagyképű, beképzelt alak, mégsem az, hanem egy nagyon is emberi szereplő, akinek van jobb és rosszabb pillanatai is. Néha kifejezetten figyelmes, ezért is szerettem a Livvel közös jeleneteit, főleg a könyv vége felé van egy rettentő cuki húzása. Ha mostohabátyót kellene választanom, ilyet kérnék, mint ő.

A másik srác a négyesfogatból Henry, aki a romantikus szál miatt lesz érdekes. Őt is nagyon megszerettem. Egyrészt hasonló módon imádja a rejtélyeket, mint Liv, és ez (is) szuper párossá teszi őket, másrészt kedves, figyelmes, picit beszólogatós, sokszor nehéz hova tenni, de ettől lesz olyan érdekes. Nyilvánvalóan titkol valamit, vagy több mindent is, mindenesetre nagyon rejtélyes szereplő. Alig tudunk meg róla valamit, mégis könnyű megkedvelni.

Ketten Livvel pedig aranyos jeleneteik vannak, imádtam minden közös álmukat, a kedvencem persze az volt, amikor Henry húgának álmában jártak. Az nagyon cuki volt. (És ebből a jelenetből is látszik, mennyire mindenre ad még lehetőséget a későbbiekben ez az álmos szál.)


Mellékszereplőnek ott van még a másik mostohatesó, Grayson ikertestvére, Florence. Na, őt nagyon nem szerettem, konkrétan irritált. Az a tipikus gimis hülye liba kategória, és nagyon remélem, hogy kezd vele valami az írónő, mert Grayson miatt szeretném hinni, hogy több van benne ennél.
Aztán ott van még a másik húg, Livé. Mia kifejezetten szimpatikus, vagány, odamondós kiscsaj, aki talán még Livnél is jobban imád nyomozni. Túl sok szerepe nincs a történet szempontjából, legalábbis egyelőre, mindenesetre nagyon vicces, jókat mosolyogtam rajta.

A mellékszereplők közül szeretném még kiemelni a dadust, Lottie-t, aki Liv és Mia számára amolyan pótanya. Már nincs szükségük dadusra, de Lottie szinte családtag. Ezen a vonalon elindul ugyanis egy másodlagos szerelmi szál, és a magam részéről rettentően szurkolok Lottie-nak egy kis románcért. Megérdemelné, mert nagyon szimpatikus szereplő.

Ó, és egy fontos mellékszereplőt majdnem el is felejtettem, pedig ő még érdekes lesz a cselekmény szempontjából is. Van nekünk ez az álmos-rejtélyes szál, ám nem ez az egyetlen rejtély a sztoriban, egy sokkal földhözragadtabb, ám nem kevésbé érdekes kérdőjel is lebeg a sztoriban. Engem picit a Gossip Girlre emlékeztet az ötlet, de ez nem róvom fel az írónőnek, ha érdekesen tálalja. Ugyanis a suliban van egy Secrecy nevű valaki, aki az összes pletykát közvetíti. Hogy ki ő, azt senki sem tudja, de Mia és Liv elhatározzák, hogy kiderítik. Tényleg kisebb itt a misztikum, mint a másik vonalon, ennek ellenére kíváncsi vagyok. Nem akarom foggal-körömmel tudni, ki ő, de azért elgondolkoztam már néhány lehetőségen. Ki lehet ezt még aknázni a jövőben, most egyelőre már az is ügyes megoldás volt, hogy az ő bejegyzései által ismerjük meg a Liv számára is új szereplőket.

Szóval a folytatásra van itt anyag bőven. A misztikus vonal, Henry rejtélye, a másodlagos szerelmi szál, Secrecy kiléte, meg persze a szokásos gimis fúrás-áskálódás-szerelmi csalódások... Az álmokban meg még annyi helyre eljuthatunk, és annyi mindent megnézhetünk. Jó kis könyv ez, nagyon várom a folytatást.

NAGYON AJÁNLOM


Blogturné extra - Könyvelőzetes





Nyereményjáték


A történet során fontos jelentőséggel bírnak a különféle ajtók. Mindegyik más és más ember álmaiba enged betekintést, számtalan új világot tárva fel azok számára, akik belépést nyernek rajtuk. Így hát mostani játékunk során hasonló feladattal találkozhattok.

Nincs más dolgotok, mint az egyes állomásokon látható, híres ajtókat felismerni, majd megfejteni, melyik világba, helyszínre röpítenek el benneteket. Ha ez megvan, akkor a hely(szín) nevét írjátok be a rafflecopter megfelelő mezőjébe. Amennyiben mindegyik állomáson teljesítitek a feladatot, úgy esélyetek nyílik megnyerni a Könyvmolyképző Kiadó által felajánlott regény három példányának egyikét. 
Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.




a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje 


10/27 MFKata gondolatai
10/28 Deszy könyvajánlója
10/29 Media Addict
10/30 Insane Life
10/31 Always Love a Wild Book
11/01 Dreamworld
11/02 Könyvszeretet 

6 megjegyzés:

  1. Szia, tudnál segíteni a nyereményjátéknál, mert nem tudom hogy kell megnyitni azt a rafflecopter cuccost?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Maga a doboz ott van közvetlenül a kép alatt. Van egy Log In felirat, ott kell bejelentkezni, utána pedig egymás alatt fel vannak sorolva az egyes feladatok, az adott sorra kattintva tudod teljesíteni mindegyiket. :)

      Törlés
  2. Szia Deszy! Most fedeztem fel ezt a könyvet, és tipikusan borítóra ránézek, címet elolvasom, nézzünk róla értékelést-féle procedúrát követtem, és szerintem érdekes témát boncolgat a könyv, viszont vannak problémáim, és sajnos azok állandóak, ezért van egy kérdésem. Kifejezetten tartózkodok az olyan könyvektől, ahol női főszereplő van. Utoljára a Körnél tudtam elviselni a lányokat, előtte meg Hunger Games, és Legenda, de engem speciel Clary is idegesített az utolsó kötetekben. Szóval a kérdés az lenne, hogy szerinted van annyira szerethető a főszereplő lány, hogy ne rakjam félre egyből a könyvet, csak mert lány a főszereplő? Előre is köszönöm a választ. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Igazából ez azért is nehéz kérdés, mert alapból nem tudok mit kezdeni az ilyen elhatárolódásokkal - tőlem távol áll minden ilyen "női főszereplő2ől/pasi főszereplőről" nem olvasok, pasi szerzőtől/női szerzőtől nem olvasok vagy épp nem szeretem az E/1-et vagy E/3-at dolog... Egy jó történet jó történet, és kész.
      Másrészt valószínűleg más a mércénk, mert én pl. Katnisstől sokszor a falra másztam. :) De nem tudom, mennyire kéne borzalmasnak lennie egy főszereplőnek, hogy ne olvassam el, ha amúgy jó a történet, jó a világ, jó a stílus, vannak szerethető mellékszereplők... Nagyon.
      Mindenesetre gondolom, a csajosabb-pasizós dolgokkal van bajod - mert azt igazából nem fejtetted ki, mi idegesít. Ebben az esetben a Silber so-so. Tényleg nem tudok válaszolni, ne haragudj.

      Törlés
    2. Igen, kicsit azzal van bajom, ami vicces, mert ha a sracnak van szerelmi szala a lannyal, az kevesbe zavar, mint forditva, meg mondjuk fiutol is fugg, mert a hosszerelmes tipust nem birom, es legtobbszor nem zavar az, hogy mennyire tartom idegesitonek a foszereplot, de sok eset volt mar, hogy muszaj voltam befejezni egy muvet, mert nem birtam ki a noi foszereplot. A ferfi foszereplok is igazabol a kicsit pszichopata hajlamokkal rendelkezoeket szeretem (Tovisek hercege vagy a Nem vagyok sorozatgyilkos, es ha tronok harcarol van szo, nekem Ramsay hatarozottan egy kedvenc) csak igy neha erdekes sztorikkal talalkozok, es akkor kicsit otthagyom a thriller es kozepkori jellegu regenyeket :'D

      Törlés