Breaking News

Meredith Wild: Hardwired {Nyereményjáték}


Nem volt rossz, de még vannak kívánságaim

Meredith Wild: Hardwired

A blogturnéról




A Libri Könyvkiadó újabb sikersorozattal örvendeztettett meg bennünket, a Rád kattanva első része a napokban jelent meg magyarul Meredtih Wild-tól Hardwired címmel.
A Blogturné Klub 7 állomásos turnén népszerűsíti Blake Landon és Erica Hathaway szenvedélyes kapcsolatáról szóló történetet október 22. és november 3. között.




Eredeti cím: Hardwired
Kiadó: Libri
Oldalszám: 338
Fordító: Székely Szilvia
ISBN: 9789633106754
Sorozat: Rád kattanva 1.
Függővég: so-so
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,11)
Megrendelési link
Erica Hathaway korán megtanulta, hogy az életben csak magára számíthat. Apa nélkül nőtt fel, később pedig áldozatául esett egy erőszakos férfinak, akinek az emléke még most is kísérti. Friss diplomásként internetes vállalkozásba kezd, de hogy sikerre vigye az ötletét, befektetőt kell találnia. Egy sármos, de arrogáns férfi azonban az útjában áll, és úgy tűnik, nagy árat kér azért, hogy segítsen…
Blake Landon hírhedt számítógépes hacker, aki nem ismer lehetetlent. Fiatal kora ellenére mesésen gazdag, de úgy hírlik, a múltja sötét titkot rejt. Erica határozottsága és romlatlansága szinte megbabonázza, és képes a végsőkig is elmenni azért, hogy megszerezze a lányt…
Erica tovább akar lépni, de a múlt ismét megkísérti.
Blake birtokolni akarja szerelmét, de a lány segítsége nélkül elveszett.
Meredith Wild a New York Times és az USA Today bestsellerszerzője, díjnyertes regényeit több millió rajongó olvassa világszerte. Meredith az egyetem elvégzése után sikeres vállalkozó lett, szabadidejében pedig megvalósította gyermekkori álmát, amikor megírta élete első regényét. A Rád kattanva (Hacker) a tavalyi év egyik legkeresettebb romantikus sorozata volt.

Az első mondat:


"- Milyen tökéletes nap - sóhajtottam."

Véleményem


Előzetesen nem sokat tudtam erről a sorozatról, úgyhogy mondhatni, vakon ugrottam bele. Sok minden tetszett benne, néhány dolog meg kevésbé... Na de nézzük szépen, sorjában! 

Egyrészt megkapjuk a szokásos erotikus könyves klisék egy részét: csinos lány, gazdag, jóképű pasi, szenvedély első pillantásra, hódítási vágy, vadászat minden erővel, erős birtoklási vágy, másik csaj, legalább futólag...

Egyrészt ez persze hozza néha magával az érzést, hogy ez a sztori bizony ismerős, és ha nagyon akarnék kötekedni, kötekedhetnék jobban is, de valójában huszadszorra is elvagyok ezzel a felállással, ha van valami más oka, amiért szerethetem a sztorit. 

Itt szerencsére mindkét részről sikerült valami egyedi szálat hozzáadni a történethez. Egyik sem a végtelenségig egyedi, de ahhoz elég, hogy az állóvizet felrázza. 
Blake, a férfi főszereplő hacker volt. Hurrá! Ez az ötlet nagyon tetszik, és még nagyon sok mindent ki lehet belőle hozni. Örültem volna, ha ezzel kapcsolatban többet látjuk ügyködni őt, de hát, a sztori szempontjából ennek most kicsit kevesebb szerepe volt, remélem, a jövőben ez még változni fog. 

A másik: Erica, a főszereplőnk egy startup vállalatot vezet, és gőzerővel dolgozik rajta, hogy az egyetemről kikerülve megállja a helyét, és életben tartsa az iskolai projektnek indult vállalkozását. Ez az ötlet nagyon tetszett. Üzleti szakra jártam, és bár nem gondolom, hogy ez volt a legjobb választás, amit találhattam, mindenesetre érdekes volt kicsit erről a startup-világról olvasni. Nem mondom, hogy nagyon mélyen belement a regény a dolgokba, de azért éreztem, amit kellett, már persze a történethez mérten. És ennek megfelelően kaptam valamit, ami miatt szerethettem Ericát. Az ilyen típusú könyveknél nagyon gyakran érzem problémának, hogy a főhősnő semmit sem csinál, eltartja a gazdag pasi - mert még ha dolgozik is, valahogy nem tudom elhinni, hogy valóban dolgozik, és nem csak a feneke alá tolta a sikert a pasija. Nem mondom, hogy itt Blake nem folyik bele Erica üzleti életébe, de a nő nagyon dolgozik érte, hogy ez ne így legyen. Valóban felkészül, valóban foglalkozik a vállalkozásával, nem csak hobbiból dolgozik. Kifejezetten tetszett az is, hogy ő a vezető a vállalkozásban, nem a pasi - többször szóba is kerül, hogy a pasik elsöprő többségben vannak az üzleti életben, minden erős, határozott nőt értékelni kell. (Igen, kicsit a feminista is szólt belőlem, de hát ennyit megengedhetek magamnak, azt hiszem.)

Persze nem mondom, hogy Erica határozottsága mindig működött. Ahhoz képest, hogy mennyire a karrierjére akar koncentrálni, picit hamar beadta a derekát, még ha nem is teljesen. De az mindenesetre tetszett, hogy nem omlott szó szerint Blake karjaiba, nem alélt el a gyönyörtől, hanem mindennek ellenére igyekezett megtartani az önállóságát, a saját életét és a sarkára mert állni Blake-kel szemben. Erotikus könyvről beszélünk, szóval azért megvan a tesztoszterontúltengéses határozott férfi, meg az érzéki nő, aki kicsit alárendeli magát, de egészen jól váltogatott a szerepek között Erica. 

A könyv nagy része így Erica és Blake huzavonájával telt, amiből azért egy idő után sok volt kicsit. Értem, miért nem adta be a derekát teljesen Erica, és örültem is neki, ettől függetlenül ez önmagában cselekményként még nem állja meg igazán a helyét, kell valami plusz izgi. Ez lett volna Erica üzleti élete, a Blake körüli rejtély, egy nagy dráma Erica életében, illetve egy másodlagos szerelmi szál, ami talán még több drámával van teli, mint a főszereplők románca. És a végére működött is, amikor a könyv végén hirtelen mindez összefutott, akkor éreztem, hogy na igen, ez az! Csak hát ez annyira a könyv vége volt, hogy a fő cél nyilván az volt vele, hogy jól felspannoljon, hogy mindenképp beszerezzem a folytatást - mert hát a vége szerintem tényleg nagyon jól sikerült. Beindultak az események, és jó pár kérdéssel a fejemben várom a folytatást. 

Ettől függetlenül az eleje és a vége között picit leült nekem a sztori. Szerettem olvasni, ahogy a két főszereplő próbál dűlőre jutni, de azért valami izgi még jó lett volna mellé ott is. 

Apropó, mellékszereplők! Ne kérdezzétek, miért, de Sidet, a startup programozó tagját nagyon bírtam - nem sokat van jelen, de akkor valamiért mindig jót mosolyogtam rajta. Remélem, lesz még később nagy szerepe is. Viszont Erica anyjának legjobb barátnőjével (én magamban nagynéninek hívtam), őszintén nem tudtam mit kezdeni. Nem értem, mi volt a szerepe, miért volt szükség rá. Lehet, hogy a folytatásban majd kiderül, de most egyszerűen csak úgy van a könyvben, néha van kivel beszélgetni a szerelmi drámáról, és ennyi...

Szóval egyrészt voltak itt jó ötletek (hacker és startupos főszereplő, Sid!), másrészt előkerültek a klisésebb szálak is. Szerettem, hogy határozottabb volt a főszereplő, viszont pont ezért picit talán hosszabbra nyúlt a szenvedős szakasz, mint szerettem volna. Kíváncsi vagyok, mi jön a folytatásban, ez biztos, és összességében nem volt ez egy rossz könyv, az erotikusok között határozottan nem. De azért remélem, lesznek még eredetibb kártyák is a folytatásban - értsd: hackereket akarok! 
A Szürke ötven rajongói valószínűleg szeretni fogják, szóval hajrá!

AJÁNLOM

Blogturné extra - A sorozatról


A Hacker sorozat öt részen keresztül követi Blake és Erica szenvedélyes történetét - az írónő állítása szerint nem tervez több részt, az ötödikkel válik teljessé minden. 

Íme a sorozat kötetei, amelyek közül az utolsó, a Hard Love idén jelent meg:




Nyereményjáték


Mivel a Harwired - Rád kattanva 1. című könyvben a hackereké a főszerep, így a nyereményjátékot is e téma köré építettük fel, ezzel is ráhangolva mindenkit a témára. :) Ismert hackerek válnak nap, mint nap népszerűvé a való életben is, de valljuk be a filmekben, sorozatokban is általában a kedvenceink, hiszen vagy vicces kockák, vagy rejtélyesek és kicsit veszélyesek. Így érthető, hogy ők azok, akik felkeltik az érdeklődésünk a legtöbb esetben, különc viselkedésükkel.
A Libri könyvkiadónak köszönhetően a szerencsések meg is nyerhetik a könyv egyik példányát. Nincs más dolgotok, mint felismerni a turné állomásokon a képeken szereplő filmes karaktereket, esetleg a valós hackereket, és beírni a megfelelő helyre a karakter nevét.
Jól figyeljetek! A helyes megfejtés a karakterek filmes neve, nem a valódi. Tehát nem a színész nevét kell beírni a megfelelő helyre, hanem a karakterének a nevét.



a Rafflecopter giveaway


A turné menetrendje


Október 22 - Kristina blogja
Október 24 - Angelika blogja

Október 26 - Kelly Lupi olvas

Október 28 - CBooks

Október 30 - Deszy könyvajánlója

November 1 - Insane Life
November 3 - Könyvszeretet  

Nincsenek megjegyzések